Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*
Το ανέφερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και το καταθέτω στα προσφιλή μου Blogs έτσι για να κάνουμε και λίγο καλόγουστο χιούμορ κάποιου επιπέδου για το Σαββατοκύριακο που έρχεται…
Η περίπτωση των υποψηφίων Προέδρων για το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας φέρνει στο νου μου το μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου Ντουμά (του πατέρα – επειδή και υιός είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο) καθότι ενώ μιλάμε για τον Αθω, τον Πόρθο και τον Άραμη ξεχνάμε τον «τέταρτο» της παρέας τον ντ’ Αρτανιάν!…
Καλό είναι δηλαδή να μνημονεύουν την Ντόρα, τον Αντώνη, τον Δημήτρη αλλά ας μην ξεχνούν, τεχνηέντως, κυρίως τα Αθηναϊκά ΜΜΕ τον Σαλονικιό και Μακεδόνα…Παναγιώτη!
(Δανεισμένα από την γνωστή στους bloggers Βικιπέδια - Το μυθιστόρημα περιγράφει τις περιπέτειες ενός νεαρού, που ονομάζεται ντ’ Αρτανιάν από τη στιγμή που εγκαταλείπει το σπίτι του για να γίνει σωματοφύλακας. Ο ντ’ Αρτανιάν δεν είναι ένας από τους τρεις σωματοφύλακες του τίτλου. Αυτοί είναι οι φίλοι του, ο Άθως, ο Πόρθος και ο Άραμης , τρεις αχώριστοι φίλοι, που ενώνονται υπό το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν» Η ιστορία του ντ’ Αρτανιάν συνεχίζεται στο Είκοσι έτη μετά και στον Υποκόμη της Βραζελόνης. Τα τρία αυτά μυθιστορήματα του Δουμά είναι γνωστά σαν Μυθιστορήματα του ντ’ Αρτανιάν. Η εκδοχή του Δουμά καλύπτει χρονικά την περίοδο από το 1625 έως το 1628. Οι τέσσερεις ήρωες αναμιγνύονται σε ίντριγκες, που περιλαμβάνουν τον αδύναμο βασιλιά Λουδοβίκο ΙΓ, τον πανίσχυρο και πανούργο καρδινάλιο Ρισελιέ, την όμορφη βασίλισσα Άννα την Αυστριακή, τον Άγγλο εραστή της, Ζωρζ Βιλλιέ, πρώτο δούκα του Μπακινγκχαμ και την πολιορκία της Λα Ροσέλ. Στην πλοκή προστίθενται και η μυστηριώδης μιλαίδη ντε Γουίντερ και ο κόμης ντε Ροσφόρ, δεξί χέρι του Ρισελιέ…)
-- Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.