Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Έλληνας πουλάει το νεφρό του έναντι 150.000 ευρώ


  • Μια απίστευτα τραγική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω Ιντερνετ. 56χρονος Ελληνας, πολύτεκνος, ανάπηρος, άνεργος οικοδόμος εδώ και 9 μήνες, έχει «βγάλει στο σφυρί» το νεφρό του, λόγω της οικονομικής του εξαθλίωσης.

    Κι αν νομίζαμε ότι όλα αυτά συνέβαιναν μόνο στο εξωτερικό... και μάλιστα σε χώρες του τρίτου κόσμου, κάναμε λάθος. Ο δύστυχος 56χρονος, που μένει κάπου στη Β. Ελλάδα, δημοσιεύει την αγγελία του σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το όνομα Αγγελος. Δηλώνει υγιέστατος και πουλάει το νεφρό του έναντι 150.000 ευρώ!
    Μέχρι σήμερα το φαινόμενο της παράνομης πώλησης ανθρωπίνων οργάνων γίνεται:
    - από οργανωμένα κυκλωμάτων που διακινούν έναντι αδράς αμοιβής νεφρούς, μυελό των οστών, ωάρια, σπέρμα και μεγάλες ποσότητες αίματος, ιδιαίτερα σπάνιων ομάδων
    - και από αγγελίες φτωχών αλλοδαπών που ζουν στα όρια της εξαθλίωσης και που οικειοθελώς πωλούν τα όργανά τους για ένα κομμάτι ψωμί, βάζοντας αγγελίες είτε στο Ιντερνετ είτε κ
    αι μέσω αυτοκόλλητων που αναρτούν ακόμη και στους τοίχους των νοσοκομείων. Τραγικές ιστορίες ανθρώπων από το Πακιστάν, την Ινδία, τις Φιλιππίνες, που δίνουν τα όργανά τους για ένα κομμάτι ψωμί, έχουν δει πολλές φορές το φως της δημοσιότητας προκαλώντας σοκ στο ευρύ κοινό.
    Η ευρέως διαδεδομένη άποψη που υπήρχε μέχρι σήμερα ότι αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν στη χώρα μας καταρρίπτεται πλέον παταγωδώς. Μιλώντας με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Γιώργο Καστρινάκη διαπιστώνουμε ότι το φαινόμενο έχει πάρει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις αν και πρόκειται για μια παράνομη πράξη.
    «Πολλοί είναι αυτοί που προβαίνουν σε μια τέτοια ενέργεια για να προκαλέσουν τον οίκτο στον περίγυρό τους εν είδει ελεημοσύνης ή ακόμα και για να γλιτώσουν από διάφορα χρέη σε τοκογλύφους» τονίζει ο κ. Καστρινάκης, φωτίζοντας μια άλλη πλευρά του θέματος.
    Από την άλλη μεριά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας, λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται, οδηγούνται σε ακραίες πράξεις και «βγάζουν στο σφυρί» τα όργανά τους για να μπορέσουν να ξεχρεώσουν και να μείνουν όρθιοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
    Είναι προφανές ότι η φτώχεια έχει πάρει πλέον τραγικές διαστάσεις και στη χώρα μας. Οπως φαίνεται, το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης δεν είναι πλέον αυτονόητο...

    (Πηγή Espressonews.gr)

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

    Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

    Συνολικές προβολές σελίδας

    Αναγνώστες

    Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

    Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
    politisvaris1@yahoo.gr

    Blog Archive