Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Είναι αντικομμουνισμός η αντίθεση στην πολιτική ενός ορισμένου κόμματος;

Posted in Uncategorized by dkarageorgopoulos

“Αντικομμουνισμός” εν Ελλάδι και εν έτει 2009;

"Αντικομμουνισμός" εν Ελλάδι και εν έτει 2009;Τελευταίως ακούμε συνεχώς παραπονούμενους ορισμένους “κομμουνιστές” του μαρξιστικού-λενινιστικού χώρου περί αντικομμουνισμού. Ιδιαίτερα αυτό δεν έχει να κάνη με την ταύτισι “κομμουνισμού” (δηλαδή μαρξισμού-λενινισμού)-φασισμού με το ειδικό εκείνο ευρωπαϊκό αντικομμουνιστικό μνημόνιο κ.λπ., αλλά έχει να κάνη με την κριτική στο σταλινομαρξιστικό παράδειγμα το οποίο το ΚΚΕ στην ηγεσία του εκδέχεται-διότι οι ψηφοφόροι του, όπως και οι επαναστάτες Ρώσσοι χωρικοί προ του 1917, τελείως άλλα πρεσβεύουν σε συντριπτικό ποσοστό (εξ ου και, όπως μου έλεγε αβιάστως φίλος-μέλος ενεργότατο του κόμματος και της “Πανσπουδαστικής”, δεν τους ενημερώνουν και πολύ-πολύ για το όλον πρόγραμμα).
Όμως, ο άνθρωπος που έχει την (όντως ελληνικότατη εκείνη και ευλογημένη) “αγία ανυπακοή” και κριτική σκέψη σκέπτεται: είναι άρα γε έτσι; Μπορούμε να ονομάσουμε την αντίθεση, έστω πάρα πολύ δριμεία, σε ένα ορισμένο και μάλλον σοβιετικής υφής σταλινομαρξισμό “αντικομμουνισμό”; Οι απαντήσεις θα είναι σύντομες.
Αντικομμουνιστές” κομμουνιστές
Ουδεμια σχέσι μπορεί να έχη με την πραγματικότητα ένας τέτοιος ισχυρισμός Διαβάστε κι άλλο
αναρτηθηκε απο ΣΙΔΕΡΗ ΑΡΓΥΡΗ Παρασκευη 11/9/09

5 σχόλια:

  1. Παπατζής-Τρεμόπουλος-ΚΚΕ και Σύριζα, ας πάνε να πνιγούν στα Κατεχόμενα της Κύπρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγαλυτερη και σπουδαιοτερη ευεργεσια που μπορει και πρεπει να προσφερει ενας τιμιος κι νοημων ανθρωπος στην πατριδα του(οποιοσδηποτε ανθρωπος,οποιασδηποτε πατριδας)ειναι να αντιμαχετε με σθενος κι αυταπαρνηση τον κομμουνισμο και τον σιωνιστικο διεθνησμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ο άνθρωπος δεν ξέρει τι του γίνεται στο άρθρο.
    Αμα λέει ότι η μαρξιστική θεωρία και το προλεταριάτο είναι αστικό εφεύρημα είναι για τα πανηγύρια.
    Κι εσείς το αναπαράγετε αρκεί να είναι κατά του ΚΚΕ.

    Μ'αρέσει που βάζει και τη γνώμη του Παπανδρέου για το Λενινισμό.

    Ο Μαρξ δεν έφτιαξε κανένα δόγμα. Εφτιαξε μια οικονομική, πολιτική, φιλοσοφική θεωρία, με στέρεες βάσεις, νόμους αρχές, πάνω στην οποία προσέθεσαν πολλοί από τότε, όπως οι Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν.

    Και σήμερα φαίνεται πόσο επίκαιρος είναι ο Μάρξ. Αρκεί να ξυπνήσει ο κόσμος και να διαβάσει κανένα βιβλίο για το σοσιαλισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο για τον άλλον που λέει για το ΚΚΕ και τα κατεχόμενα της Κύπρου να μας πουν για το ΝΑΤΟ και το ρόλο του στην Κύπρο, που όλοι ασπάζονται τη σπουδαιότητα του ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναξιοπαθουντα κομμουνιστη ξυπνα πρωτα εσυ,που μετα απο 80 σχεδον χρονια κομμουνιστικης παρωδιας οπου προσπαθησαν να τον εφαρμοσουν εσυ συνεχιζεις να πιστευεις σε "κοκκινους" παραδεισους και Μαρξιστικες ουτοπιες.
    Γιατι να μην ειχε γνωμη ο Γερος της Δημοκρατιας για τον κομμουνισμο;
    Επειδη δεν σας συμφερει;
    Τοτε τι να πειτε και για τον Βενιζελο η' μηπως ν'αναφερω τι λεει ο συντροφος Κυρκος οσον αφορα την τυχη της Ελλαδος εαν νικουσατε εσεις στον συμμοριτοπολεμο;
    Αλλα δεν φταιτε εσεις,οι ηλιθιοι οι Δεξιοι φταινε που μια ζωη σας κανακευανε και σας καναν τζαμπα μαγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive