Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

O AΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ


Επιστολή Ροντούλη προς τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Μαρκόπουλο

Ο Βουλευτής ζητά να εξαγγελθούν μέτρα στήριξης των αμπελοκαλλιεργητών στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, σε λίγες μέρες, πρόκειται να επισκεφτείτε τον Δήμο Αμπελώνα, για να εγκαινιάσετε την ετήσια Γιορτή Κρασιού.

Πρέπει, όμως, να ξέρετε ότι έρχεστε στην περιοχή μας σε μια άσχημη στιγμή, καθώς οι αμπελουργοί του νομού, αλλά και όλης της χώρας, βρίσκονται σε μια κατάσταση απόγνωσης και απελπισίας.

Οι τιμές στα επιτραπέζια σταφύλια έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, η απορρόφηση και οι τιμές των οινοποιήσιμων ποικιλιών έχουν καταστεί προβληματικές, λόγω των υπαρχόντων αποθεμάτων κρασιού της περσινής εσοδείας, ενώ και οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές μούστου συνεχίζουν να συμπιέζουν το εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών και να διογκώνουν τα προβλήματα στη διάθεση της παραγωγής τους.

Έτσι, λοιπόν, ερχόμενος στον Αμπελώνα κ. Υπουργέ, πρέπει να ανακοινώσετε τι προτίθεται να κάνει η Κυβέρνησή σας τουλάχιστον για την απόσταξη κρίσης και για την μεγιστοποίηση της ενιαίας ενίσχυσης στους αμπελοκαλλιεργητές με εθνικούς πόρους.

Σε διαφορετική περίπτωση, καλά είναι τα τραγούδια, οι χοροί, οι χαιρετισμοί των επισήμων και οι εναρκτήριες τελετές, αλλά όλα αυτά θα φαίνονται παράταιρα και θα προκαλούν τη θυμηδία των παρευρισκομένων, αφού θα γίνονται σε μια στιγμή που ο άμπελο-οινικός τομέας δοκιμάζεται και επικρατεί μια ατμόσφαιρα γενικευμένου κοινωνικού αναβρασμού και απογοήτευσης.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεργαστείτε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για να είστε σε θέση να προβείτε στις εξαγγελίες που περιμένουν με αγωνία να ακούσουν οι αμπελοκαλλιεργητές.

Να είστε βέβαιος ότι μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους σας θα προσδώσει ουσιαστικό κύρος στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα και η έλευσή σας θα χαιρετισθεί από το σύνολο των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων.

Λάρισα, 25/08/09

Αστέριος Γ. Ροντούλης

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΛΑ.Ο.Σ.

Βουλευτής Ν. Λάρισας

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Τριτη 25/8/09


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive