Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:Ερώτηση Προς τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας Θέμα: «Προσβασιμότητα Α.μεΑ στις δομές Υγείας».



Ένα εκ των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία είναι οι δυσκολίες πρόσβασης στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Επιπροσθέτως, πολλά άτομα με αναπηρία υφίστανται μια τεράστια ταλαιπωρία, καθώς αδυνατούν να προσέλθουν στις υγειονομικές επιτροπές των Νομαρχιών, προκειμένου να πιστοποιηθεί το ποσοστό της αναπηρίας τους και να λάβουν τις αντίστοιχες παροχές.

Επειδή τα δύο αυτά προβλήματα υποβαθμίζουν την αξιοπρέπεια των Α.μεΑ και των οικογενειών τους και υποσκάπτουν τα δικαιώματα που πρέπει να απολαύσουν στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιες δράσεις προγραμματίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της προσβασιμότητας των Α.μεΑ στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας;

2. Θα υπάρξει αποτελεσματική παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, για να εφαρμοστεί επιτέλους η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει για τα Α.μεΑ, που δεν μπορούν να μετακινηθούν, την κατ’ οίκον εξέταση από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ροντούλης Γ. Αστέριος

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Τριτη 11/8/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive