Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΣΚΛΗΡΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ!! ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!

Συζήτηση της Επίκαιρης ερώτησης που κατατέθηκε στην υπουργό Εξωτερικών από τον Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Κ. Βελόπουλο, με θέμα την παραχώρηση άδειας προσγείωσης σε αεροσκάφος με διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας σε Ελληνικό έδαφος».

Στις 25 Ιουνίου 2009 και ενόψει της Συνόδου του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα,

ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κ. Βελόπουλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στην Υπουργό Εξωτερικών με θέμα την :
κατ΄ εξαίρεσιν παραχώρηση άδειας προσγείωσης επί ελληνικού εδάφους σε αεροσκάφος που φέρει τα διακριτικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.  κ. Γ. Καρατζαφέρης επανειλημμένα σε

δηλώσεις του, είχε υπογραμμίσει τους σοβαρούς κινδύνους που
ενέχονται από μία τέτοια πράξη, τονίζοντας πως η είσοδος στον ελληνικό εναέριο
χώρο και η προσγείωση αεροσκάφους που θα έφερε τον υπουργό εξωτερικών των
Σκοπίων στην Ελλάδα, είναι στην ουσία "de jure" αναγνώριση των Σκοπίων με την
ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
Η συζήτηση της Επίκαιρης ερώτησης πραγματοποιήθηκε εχθές, 30 Ιουνίου στο

Κοινοβούλιο και κατόπιν της Συνόδου του ΟΑΣΕ.
 
Απόσπασμα από την τοποθέτηση του καταθέτοντος την ερώτηση Βουλευτή του

ΛΑ.Ο. Σ. παρατίθεται ακολούθως:

Κ. Βελόπουλος: «Κύριε Υπουργέ, αυτό το «Κανείς δεν αμφισβητεί», επιτρέψτε μου να μην το δεχθώ. Εμείς αμφισβητούμε.

Στο Βουκουρέστι για το Άνω Πετράλωνα-Κάτω Πετράλωνα θέσατε βέτο, για το άνω, κάτω, πάνω, δεξιά και πλαγίως, όχι για το «Μακεδονία». Ας

σταματήσει αυτό το παραμύθι για το Βουκουρέστι.

Και να σας πω και κάτι καλύτερο; Ούτε καν βέτο θέσαμε. Βέτο σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα, το καταθέτω εγγράφως και το απαιτώ. Εκεί, πριν γίνει κουβέντα, το συζητήσαμε. Άρα, λοιπόν, αν λέγεται Άνω Τούμπα ή Κάτω Τούμπα ή Άνω Μακεδονία ή Κάτω Μακεδονία, το «Μακεδονία» παραμένει.

Εδώ είδα ένα αεροσκάφος να προσγειώνεται και να λέει MACEDONIAN AIRLINES. Το καρτελάκι είναι η πολιτική μας;

Αφού, λοιπόν, εμείς έχουμε ισχυρή χώρα, γιατί δεν άλλαξαν οι σκοπιανοί; Ας το άλλαζαν αυτοί που είναι αδύναμη χώρα. Η ισχυρή Ελλάς κάνει πίσω σε μια ανίσχυρη χώρα που λέγεται Σκόπια η οποία προκαλεί. Και δεν το κάνατε μόνο εσείς. Tο έκανε και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1997 στην Κρήτη με τον Γκλιγκόροφ. Θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος. Είστε δύο Kόμματα, με μια πολιτική εθνικά επιζήμια και τραγελαφική. Τα φορτώνετε όλα ο ένας στον άλλο.

Ακούστε λίγο, για να ξέρουμε τι λέμε. Έχω μπροστά μου το έγγραφο: «Κατόπιν προφορικών εντολών της κυρίας Υπουργού, επιτράπηκε η προσγείωση», ενώ η υπάλληλος, η κυρία Κανέλλου διαμαρτυρήθηκε και …σε λίγες μέρες πήγε σπίτι της η κυρία!.

Τα έγγραφα τα καταθέτω στη Βουλή. Δηλαδή, η υπάλληλος που ήταν υπεύθυνη της Πολιτικής Αεροπορίας έλεγε «Εγώ δεν το δέχομαι». Την πιέσατε. Προφορική εντολή Υπουργού; Που έχετε δει προφορική εντολή Υπουργού να αλλάζει στην εθνική στρατηγική μας;

Γραπτή εντολή. Όμως, δεν τολμάτε να στέλνετε έγγραφα, όχι εσείς, αλλά η Κυβέρνηση, διότι μετά πάμε σε μια άλλη διαδικασία. Πάμε σε μια de facto αναγνώριση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Τι είπε ο Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα; Είπε το εξής: «Πρέπει στο όνομα της Μακεδονίας να αναζητηθεί σε ισότιμη βάση, χωρίς να ζημιωθεί καμία από τις δύο πλευρές και χωρίς να απειληθεί η εθνική ταυτότητα». Το είπε στην Κέρκυρα.

Όταν λέει για εθνική ταυτότητα για ποιους άραγε μιλά; Mιλά για Μακεδόνες, κύριε Υπουργέ. Και συνεχίζει με την φράση «Ισότιμη βάση». Δηλαδή η Ελλάδα ίση με τους παραχαράκτες ψεύτες της ιστορίας; Με αυτούς που διεκδικούν κομμάτι της Μακεδονίας;

Δεν αμφισβητώ την ευαισθησία σας, αλλά θεωρώ ότι κάνετε τραγικά λάθη. Κάνετε λάθη επί λαθών. Και κάποια στιγμή, όταν κάνουμε λάθη, λέμε και ένα «συγγνώμη, κάναμε λάθος», για να είμαστε και πιο αντικειμενικοί, αν θέλετε πιο χαλαροί στην κριτική μας. Το λάθος είναι μέγιστο, γιατί υπάρχει μια έμμεση αναγνώριση σε ελληνικό έδαφος ενός υπουργού που προκάλεσε και δυστυχώς, δεν απαντήθηκε από την αρμόδια Υπουργό η πρόκληση. Αυτή είναι η αλήθεια.

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Τεταρτη 1/7/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive