Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

Ανοιχτή επιστολή Αστέριου Ροντούλη Πρός τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Ανοικτή επιστολή
Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κύριον Ν.Κατσαρό
Κύριε Πρόεδρε ,
ως γνωστόν, το αμύγδαλο αποτελεί την βασική καλλιέργεια, που στηρίζει το εισόδημα των αγροτών στο Δήμο Νέσσωνος.
Δυστυχώς, όμως, οι εκτιμήσεις που έγιναν από τον ΕΛΓΑ για την κάλυψη της ζημιάς του 2008 – μέσω του πακέτου Χατζηγάκη – απογοήτευσαν τους παραγωγούς, αφού κατέληξαν σε τραγελαφικά αποτελέσματα, που μόνο ως παρωδία εκτιμήσεων μπορούν να χαρακτηριστούν.
Ουσιαστικά, για να μιλήσουμε με την γλώσσα της αληθείας, τα αποτελέσματα των εκτιμήσεων υπήρξαν καρπός άνωθεν πολιτικών παρεμβάσεων, προκειμένου οι δικαιούχοι αγρότες να λάβουν σχεδόν μηδενικές αποζημιώσεις, μολονότι τα τελευταία έτη η τιμή πώλησης του προϊόντος υποχωρεί αισθητά και το κόστος παραγωγής αυξάνει σταθερά.
Έτσι, κρίνεται επιβεβλημένη η επανεξέταση των εκτιμήσεων από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, για να εξαλειφθεί η κατάφωρη αδικία που υφίστανται οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Δήμου Νέσσωνος και η οποία εγγίζει τα όρια της κοροϊδίας.
Σταματήστε, επιτέλους, να παίζετε με την αξιοπρέπεια και τις αντοχές του Έλληνα αγρότη. Δώστε στους παραγωγούς αυτά που δικαιούνται και πάψτε να προκαλείται την λογική τους. Ο κόσμος της υπαίθρου ζητά από την Πολιτεία μια έντιμη και δίκαια αντιμετώπιση και όχι μια παρωχημένη πρακτική ελεημοσύνης.
Μετά τιμής
Αστέριος Γ. Ροντούλης
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΛΑ.Ο.Σ.
Βουλευτής Λάρισας

αναρτηθηκε απο Σιδερη Αργυρη Σαββατο 27/6/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive