Σάββατο 18 Απριλίου 2009

H Μεγάλη Παρασκευή της Πολιτικής λέγεται Siemens

Μήνας καταιγιστικών εξελίξεων για την υπόθεση της Siemens αναμένεται να είναι ο Μάιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη μετά το Πάσχα αναμένεται να κληθούν στον ανακριτή τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του C4I, τα οποία εικάζεται ότι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμία ενός μήνα, ανάλογη δηλαδή με εκείνη που πήραν οι ύποπτοι για την υπόθεση της σύμβασης Siemens – OTE. Έτσι, οι εμπλεκόμενοι για τη σύμβαση Siemens – OTE εκτιμάται ότι θα απολογηθούν στις 12 Μαΐου, ενώ για την υπόθεση C4I στις 21 του ίδιου μήνα.
Από κει και πέρα, νέα στοιχεία για το σκάνδαλο της Siemens αναμένεται να προκύψουν και από το άνοιγμα των λογαριασμών σε τράπεζες της Αυστρίας και του Μονακό, καθώς από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς μεγάλα ποσά έφτασαν μέσω εμβασμάτων και στη χώρα μας.
Εξάλλου, το σκάνδαλο Siemens βρίσκεται ψηλά και στην πολιτική ατζέντα, καθώς μετά τις 27 Απριλίου, οπότε ξεκινούν και πάλι οι εργασίες της Βουλής, θα συζητηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση, πρόταση που ήδη έχει απορρίψει η κυβέρνηση.
Καταιγιστικές εξελίξεις
Υπενθυμίζεται ότι όπως κατέθεσε ο διαχειριστής των “μαύρων” ταμείων της εταιρίας Ράινχαρτ Σίκατσεκ στον ειδικό ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό, κάθε χρόνο διέθετε στους κκ Χριστοφοράκο και Μαυρίδη 10 – 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε μεγάλο μέρος της κατάθεσής του στάθηκε και στο σύστημα C4I, αναφέροντας: “Το 2004 θυμάμαι μια πληρωμή 1,3 εκατ. ευρώ. Υπήρχαν και άλλες πληρωμές για το C4I. Πιστεύω ότι το συνολικό ποσό ανερχόταν σε 1,5 εκατ. ευρώ. Δεν θυμάμαι αν αυτές οι πληρωμές γίνονταν πριν ή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα”.
Όπως αποκαλύπτει ο Τάσος Τέλλογλου, στην κατάθεσή του ο Σίκατσεκ υποστήριξε πως μέρος των χρημάτων που έδωσε στους κκ Χριστοφοράκο και Μαυρίδη χρησιμοποιήθηκαν για “καλλιέργεια σχέσεων με πολιτικά κόμματα – δηλαδή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ-, ενώ κάποιοι υπουργοί μπορεί να ήταν φιλοξενούμενοι της Siemens και η εταιρεία να αναλάμβανε τα έξοδα διαμονής τους. Ο κ. Χριστοφοράκος και ο κ. Μαυρίδης συμπεριφέρονταν πάντα σχετικά με αυτό το θέμα πολύ συνωμοτικά”.

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη Μ.Σαββατο 18/4/09

1 σχόλιο:

  1. ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ
    Να πιέσουμε, να προβάλουμε, να απαιτήσουμε...
    ολα τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν άμεσα οτι στην πρώτη συνταγματική αναθεώρηση θα ομοφωνήσουν στην ψήφιση τριών άρθρων..:
    http://ellinikoforum.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive