Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

EOKA . ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1955

Επ'ευκαιρίας της πρώτης Απριλίου, μέρας έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955, από τους "Ανένταχτους Πατριώτες" εκδίδεται το παρακάτω δελτίο τύπου...


Ελεύθερη Ελλάδα 01/04/09

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ...

Ο λυτρωτικός ήχος από τις εκρήξεις της Πρώτης Απριλίου ακούστηκε στην Κύπρο, στην ελεύθερη Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο, σαν συναγερμός για την έναρξη του Απελευθερωτικού και Ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Η νεολαία μας ήταν και πάλι αυτή που έδωσε την απάντηση που άξιζε στον άγγλο κατακτητή και τους συνεργάτες του, τούρκους έποικους από παλιά, που με την βία και την ρουφιανιά προσπαθούσαν να ξεριζώσουν τον Ελληνισμό από το Νησί.
...
Η Άλκιμος Νεολαία της Κύπρου, δεν λογάριασε τίποτα, ούτε κι αυτή τη ζωή, μπρος στην Πίστη και την αγάπη για την Πατρίδα. Σε κάθε πεδίο αγώνα, αλλά κυρίως στην ένοπλη αντίσταση, πολέμησε με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για την Ελευθερία, σκοτώθηκε και αγιάσηκε στις συνειδήσεις μας στα βουνά της Κύπρου, απαγχονήστηκε στα βρετανικά κρεματόρια, φυλακίστηκε στα υγροσκότεινα κελιά της αυτοκρατορίας, αλλά στάθηκε όρθια και νίκησε.

Στα 16 της, στα 17 της, στα 18 της... παρέδωσε μαθήματα θυσίας σε κάθε νέα γενιά, από αυτά που συναντάμε διαρκώς στο αμέτρητο βάθος της Ελληνικής Ιστορίας, δικαιώνοντας και ταυτοποιόντας την παληκαρίσια καταγωγή της, μιά Νεολαία που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Αρχηγού, Γεωργίου Γρίβα Διγενή και άνοιξε τον δρόμο της Λευτεριάς και της Ένωσης.

Για αυτή την Ένωση που παραμένει ανεκπλήρωτος πόθος, συνεχίζουμε να παλεύουμε και να αγωνιζόμαστε! Οι "Ανένταχτοι Πατριώτες" στέκονται δίπλα στην Νεολαία της Κύπρου μας, που βρίσκει αργά και σταθερά τον δρόμο της και πάλι, όπως και με όποιον τρόπο χρειαστεί, σήμερα και στο μέλλον, με έναν και μόνο στόχο. Την τελική εκπλήρωση των σκοπών της ΕΟΚΑ

"ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τεταρτη 1/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive