Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Η “φιλοτουρκική” πολιτική ΟΜΠΑΜΑ.

H Προστασία των Κούρδων και η ησυχία στην περιοχή του ΙΡΑΚ εκτιμώ ότι είναι η αίτια πίσω από την “φιλοτουρκική” πολιτική ΟΜΠΑΜΑ.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ξέρει ότι η σημερινή Τουρκία ΕΕ δεν βλέπει ούτε με το κιάλι, και ξέρει και τις ευαισθησίες της Γαλλίας της Γερμανίας που αποτελούν θεμελιώδεις δυνάμεις στην ΕΕ.
Οπότε, όπως πάντα οι Αμερικανοί κοιτούν την δουλειά τους και είναι βασική πολιτική δέσμευση του ΟΜΠΑΜΑ η φυγή από το ΙΡΑΚ. Έτσι προκύπτει η βιασύνη.
Καθώς φεύγουν οι Αμερικανοί από το ΙΡΑΚ θέλουν μάλλον να κρατήσουν την Τουρκία ήσυχη και αμέτοχη στο κενό εξουσίας που θα δημιουργηθεί εκεί.
Και υποτίθεται ότι τις δίνουν ρολό χωροφύλακα. Πρόκειται να ακούσουμε πολλά τις επόμενες μέρες που θα έχουν στόχο να δείξουν στην Τουρκία ότι την θεωρούν δεξί χέρι των Αμερικανών στην περιοχή.
Οπότε θα έχουν να αντιμετωπίσουν μονό το ΙΡΑΝ που θα θελήσει να παίξει ρόλο. Ας δούμε τι είπε ο Ομπάμα πριν 10 ημερες:
Μία «νέα αρχή» στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών - Ιράν πρότεινε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε ένα απρόσμενο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς το καθεστώς Αχμαντινετζάντ με αφορμή το ιρανικό Νέο Έτος.20/03/09
Το θέμα είναι ότι η Τουρκία θα ζητήσει ανταλλάγματα για να κάτσει φρόνημα και μέ
νει να δούμε τι θα δώσουν στην πράξη οι Αμερικανοί πέρα από ευχές για ταχεία είσοδο στην ΕΕ και ταχεία λύση του Κυπριακού.
Κύπρος που είναι στην ΕΕ
Τίποτα χάντρες;

Τίποτα καθρεφτάκια;
Τίποτα δηλώσεις του στυλ: “ο Μεγάλος λευκός (τρόπος του λεγειν ) αρχηγός χαίρεται το μεγάλο φύλαρχο Ρετζεπ Ερντογαν και εύχεται το μεγάλο πνεύμα να του δίνει χρόνια και μαρκοζωία…
Ουγκ!“
ή τίποτα σοβαρότερο.

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive