Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ


ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ


«Το Αγαθονήσι είναι ελληνικό έδαφος και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να καταλάβει η Τουρκία πως πρέπει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η Ευρώπη παρακολουθεί, καταγράφει και ενίοτε τιμωρεί. Αυτό η Τουρκία πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη».
Αυτό ήταν το μήνυμα του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρη στην σημερινή του παρουσία στην Συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας Ευρωβουλευτών "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" (IND/DEM) που πραγματοποιήθηκε στο Αγαθονήσι.
Παρών στη Συνεδρίαση και ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ και Αντιπρόεδρος της IND/DEM κ. Γ. Γεωργίου και ο Βουλευτής Β Αθηνών Κ. Αιβαλιώτης.
Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έγινε το πρωί δεκτός από τονΔήμαρχο του Αγαθονησίου Ευάγγελο Κοττορό, την Έπαρχο και Νομάρχη Δωδεκανήσου Χ. Συφουνίου και τις τοπικές αρχές του Νησιού.
Μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας των Ευρωβουλευτών ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε πως η σημερινή συνάντηση στο Αγαθονήσι ήταν μια ευκαιρία για τους ευρωβουλευτές να δουν και να ζήσουν από κοντά την εσχατιά της Ευρώπης, τα γεωγραφικά σύνορά της. περιστοιχιζόμενος από τους ευρωβουλευτές που κρατούσαν ελληνικές σημαίες κάτω από έναν γαλάζιο ελληνικό ουρανό που φαίνεται πως σήμερα διέκοψαν τις συνηθισμένες«ενοχλητικές επισκέψεις» των τελευταίων ημερών.
Κατόπιν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ επισκέφθηκε και προσκύνησε στον Αγ. Γεώργιο την εκκλησία του νησιού, το αστυνομικό τμήμα και το ελληνικό φυλάκιο του νησιού.
Στο αστυνομικό τμήμα του Αγαθονησίου ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. συνάντησε 32 λαθρομετανάστες που είχαν φτάσει τις προηγούμενες μέρες στο νησί.
Στη συνομιλία που είχε μαζί τους ένας από τους λαθρομετανάστες είπε στον Γ. Καρατζαφέρη πως «δεν θέλουν να φεύγουν από την πατρίδα τους αλλά η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει ώστε να μην αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη».
Ο Γ. Καρατζαφέρης κατόπιν επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού όπου και συνεχάρη τους Έλληνες στρατιώτες και τους δήλωσε πως ο ελληνικός λαός νοιώθει περήφανος για την εκεί παρουσία τους.
Τέλος ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δώρισε στην Βιβλιοθήκη του νησιού ιστορικά βιβλία, μοίρασε ελληνικές σημαίες και σε συζήτηση που είχε με την Έπαρχο Καλύμνου και Νομάρχη Δωδεκανήσου υποσχέθηκε πως ένα ελικόπτερο ναυλωμένο από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό που θα μεταφέρει τέσσερεις γιατρούς θα έρχεται τακτικά στο νησί για να εξυπηρετεί τις άμεσες ανάγκες των ακριτών κατοίκων.
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 5/4/09

1 σχόλιο:

  1. Ηταν και ο Αιβαλιωτης διπλα στον Γ. Καρατζαφερη οταν συνομιλουσε με τους φανταρους;Δηλωσε και αυτος περηφανος για τους στρατιωτες στο νησι;
    Λυπαμαι αλλα ειναι υποκρισια το να κανουμε οτι δε συμβαινει τιποτα με τον εν λογω βουλευτη.Αναφερομαι φυσικα στα περι της θητειας του και στην ολη ιστορια μεχρι να κανει τη θητεια που αναγκαστηκε να κανει φυσικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive