Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ



Ερώτηση

Προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Θέμα: «Ο Ο.Π.Α.Δ. «κόβει» ιατρικές εξετάσεις».

Όπως είναι γνωστό ο Ο.Π.Α.Δ. είναι συμβεβλημένος με ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα καλύπτοντας το κόστος των εργαστηριακών εξετάσεων των ασφαλισμένων δημοσίων υπαλλήλων. Η αποζημίωση γίνεται με βάση το τιμολόγιο πέντε Προεδρικών Διαταγμάτων (ΠΔ) που εκδόθηκαν από το 1991 μέχρι σήμερα. Ωστόσο όμως, υπάρχουν και 86 εξετάσεις, οι οποίες δεν περιέχονται στα πέντε ΠΔ. Αυτές οι εξετάσεις κοστολογήθηκαν «κατ' αναλογίαν» και η αποζημίωση κατοχυρώθηκε με την έκδοση εφτά υπουργικών αποφάσεων.

Όμως η Γενική Διεύθυνση Διοίκησης και Ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμμάτων περίθαλψης, έστειλε έγγραφο προς τον ασφαλιστικό οργανισμό των δημοσίων υπαλλήλων, που του απαγορεύει να αναγνωρίζει και να αποζημιώνει όσες από τις εξετάσεις δεν περιέχονται στα ΠΔ.

Έτσι με αυτή την αυθαίρετη απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν αναγνωρίζεται η κάλυψη από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου 86 συνολικά εξετάσεων με αποτέλεσμα το κόστος αυτών να καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι που θα βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τις πιο τακτικές ιατρικές εξετάσεις, όπως αίματος και ούρων, καθώς και για τον θυρεοειδή.

Συνεπώς, ερωτώνται οι αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί:

1.Το υπουργείο Υγείας -που έχει και την εποπτεία των υγειονομικών εξετάσεων του Δημοσίου- έχει ενημερωθεί και είναι σύμφωνο με την απόφαση αυτή που ελήφθη από το Υπουργείο Οικονομικών;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία έτσι ώστε να καλύπτονται από τον ΟΠΑΔ και οι εξετάσεις που δεν καλύπτονται μετά την πρόσφατη απόφαση, προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι;

Ο Ερωτών Βουλευτής

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη πεμπτη 30/4/09


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive