Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ποιός είναι ο κύριος Παυλίδης ;

Γεννήθηκε στη Κω στις 31.10.1943.
Επάγγελμα: Φυσικός.
Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1977, του 1981, του 1985, του 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου), του 1990, του 1993 του 2000, του 2004 και του 2007.
Αυτά αντέγραψα από το site της Βουλής και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι και να παραιτηθεί από βουλευτής , πολύ άνετα παίρνει βουλευτική σύνταξη ...
Εγώ όμως θυμάμαι και μια άλλη ιδιότητα-ειδικότητα του κυρίου Παυλίδη από την δεκαετία του ’80 . Την ιδιότητα του υπερασπιστή των εφοπλιστικών δικαιωμάτων.
Μέσα της δεκαετίας του ’80 υπήρξε μεγάλη κρίση στην Διεθνή Εμπoρική Ναυτιλία που όπως ήταν φυσικό έπληξε και το Ελληνικό Εμπορικό Ναυτικό .
Αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει ο κόλπος της Ελευσίνας από παροπλισμένα Εμπορικά πλοία φορτηγά και δεξαμενόπλοια .Μεγάλη ανεργία στους Ναυτικούς . Όσοι τυχεροί βρέθηκαν μπαρκαρισμένοι δεν ξεμπαρκάριζαν και αυτό χειροτέρευε την κατάσταση . Στους εφοπλιστές όμως άρεσε η επιμύκηνση των μπάρκων διότι μείωνε τα έξοδα παλινόστησης των ναυτικών .
Ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Κατσιφάρας κατέθεσε νομοσχέδιο με το οποίο υποχρεούτο ο Ναυτικός να ξεμπαρκάρει ,αν συμπλήρωνε 7 μήνες υπηρεσίας το πλοίο ,και το πλοίο έπιανε Ευρωπαικό λιμάνι ,η αν συμπλήρωνε 9 μήνες έπρεπε να φύγει από οποιοδήποτε λιμάνι του κόσμου .
Έχει περάσει ένα τέταρτο αιώνα και ακόμα δεν ξεχνώ την ομιλία του κυρίου Παυλίδη στο κοινοβούλιο που κατακεραύνωνε το ‘’περί ανακύκλωσης πληρωμάτων’’νομοσχέδιο.
Μίλησαν και άλλοι νεοδημοκράτες αρνητικά αλλά ο κ.Παυλίδης υπήρξε ‘’κεραυνός’’. Έφτασε σε σημείο να φωνάξει ουρλιάζοντας :
‘’Τα πλοία θα τεθούν εκτός των ορίων εφαρμογής του νομοσχεδίου σας’’
Με λίγα λόγια συμβούλευε τους εφοπλιστές να .... αλλάξουν σημαίες !!!!
Όποιος αμφιβάλει τα γραφόμενά μου τον συμβουλεύω να ψάξει στα αρχεία της Βουλής και άνετα θα βρεί την σχετική συζήτηση .
Δεν υπερασπίστηκε όμως ο κ.Παυλίδης τα εφοπλιστικά συμφέροντα μόνο στην Βουλή .
Επανειλημένα εμφανιζόταν στο κανάλι New Chanel που γινόταν συζητήσεις για εργατικά θέματα και πάντα υπεράσπιζε τα ... αφεντικά .
Ποιός ήταν ο ιδιοκτήτης του Newchanel ;
Ο κύριος Μανούσης .
Υπήρξαν οπωσδήποτε παλιοί φίλοι οι κκ Μανούσης και Παυλίδης .
Πως η αγάπη έγινε μίσος δεν το γνωρίζω .
Αλλά σκέπτομαι ….
Οπωσδήποτε ,πιό φιλο-εφοπλιστικό ταλέντο δεν είχε στο κόμμα του ο Κώστας Καραμανλής για την θέση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας .
Τέλεια επιλογή .
Μπράβο Κώστα .
Κουράστηκες αλλά πέτυχες διάνα .
Με εκτίμηση
Veteran Seaman

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη δευτερα 6/4/09

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν πολλοί εφοπλιστές στα Δωδεκάνησα και βγαίνει τόσα χρόνια εκεί βουλευτής ο Παυλίδης ; Η μήπως έχει ταλέντο στα ρουσφέτια και στις κουμπαριές και έτσι τον ‘’σταυρώνουν’’ συνεχώς ;; Είναι ένα είδος Δωδεκανήσιου Μητσοτάκη ;; Μπρρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive