Κυριακή 5 Απριλίου 2009

AΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:Όχι σε νέο διχασμό

Από τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την ψήφο των αποδήμων
«Γιατί θα πρέπει οι ομογενείς να ψηφίζουν; "

Πρώτον, διότι θα εμπλουτίσουν το δημόσιο διάλογο. Είναι άνθρωποι που έχουν αναπτύξει μία άλλη κουλτούρα. Έχουν αναπτύξει μία άλλη οπτική των πραγμάτων. Έχουν άλλες προσλαμβάνουσες. Δηλαδή, θα γίνουν το παράθυρο του Ελληνισμού στον έξω κόσμο. Κάποιοι τα παραπάνω τα χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για την πολυπολιτισμικότητα. Όταν, όμως, αυτό το πράγμα πάει να ισχύσει για Έλληνες, για 100% Έλληνες, τότε έχουν αναστολές, έχουν προβληματισμό μήπως αλλοιώσουν τα πράγματα εδώ μέσα. Αυτό όμως δείχνει και τη σκοπιμότητα.
Δεύτερον, οι ομογενείς δεν είναι αποπαίδια. Η ομογένεια έχει δικά της προβλήματα. Γιατί να μην έχει τους δικούς της εκπροσώπους; Γιατί να μην μπορούν οι ομογενείς να ψηφίζουν, προκειμένου να επιλύει η ελληνική Βουλή σοβαρά ζητήματα που τους αφορούν;
Τρίτον οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν εμπλακεί στα γρανάζια του πελατειακού συστήματος, είναι αθώοι από το άγος αυτό του πελατειακού συστήματος, είναι καθαροί, δεν έχουν τις κομματικές δεσμεύσεις, δεν ακολουθούν τα κομματικά μικροσυμφέροντα. Έχουν μια άλλη οπτική για την Ελλάδα.
Τέλος ο ομογενής που ενδιαφέρεται να ψηφίσει, ενδιαφέρεται για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος. Τα παρακολουθεί, μέσω internet, μέσω τηλεόρασης. Όταν, λοιπόν, θα πάει να ψηφίσει, αυτό εμπράκτως θα υποδηλώσει και το ενδιαφέρον του για τα πολιτικά ζητήματα της χώρας.
Κάποτε υπήρξε ένας διχασμός, Αριστεροί-Δεξιοί. Οδηγηθήκαμε σε Εμφύλιο.

Είμαστε στον 21ο αιώνα. Η χώρα χρειάζεται ένα νέο διχασμό, οι μέσα και οι έξω; Πότε θα αφήσουμε αυτή τη διχαστική λογική και θα ζητήσουμε ο ελληνισμός να αποκτήσει γέφυρες μεταξύ της Ελλάδος και των ελληνικών εστιών στη διασπορά αποκτώντας την οικουμενική διάσταση που του αρμόζει;»
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη κυριακη 5/4/09

1 σχόλιο:

  1. MA TI ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕ.. ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΩΣ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΣΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.. ΔΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ..

    Α ΠΑΡΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive