Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Μα καλά, μας τελείωσαν τα ... υπάρχοντα μέτρα και χρειάζονται νέα;. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ & ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!

Επιπλέον εξουσίες στην Αστυνομία


Ο κ. Κ. Καραμανλής διάβασε στις δημοσκοπήσεις ότι οι πολίτες θέλουν περισσότερη ασφάλεια και συνεκάλεσε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. ΧΙΩΤΗΣ
Σε κατάσταση συναγερμού, αντίστοιχη με αυτή που επικρατούσε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, θέτει την Αστυνομία ο Πρωθυπουργός, απαιτώντας από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και την πολιτική της ηγεσία, δυναμικότερη παρουσία στους δρόμους και περισσότερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας. Ο κ. Κ. Καραμανλής συγκαλεί σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα προστασίας της δημόσιας τάξης, όπως είχε προαγγείλει στους υπουργούς του πριν από δεκαπέντε ημέρες, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται εκρηκτική, λόγω των γεγονότων που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και επιβεβαίωσαν την αδυναμία της Αστυνομίας να προστατεύσει τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο κ. Καραμανλής συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ και όχι την Κυβερνητική Επιτροπή, επιδιώκοντας να δώσει δραματικούς τόνους στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη δημόσια ασφάλεια, προσδίδοντας διαστάσεις εθνικού προβλήματος. Επειτα και από τις τελευταίες μετρήσεις που παρέλαβε το Μαξίμου και εμφανίζουν τους πολίτες να απαιτούν δυναμικότερη στάση της Αστυνομίας, ο κ. Καραμανλής έχει ζητήσει από τους κκ. Πρ.Παυλόπουλο και Χρ.Μαρκογιαννάκη να εισηγηθούν συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία αφού σταθμιστούν και πολιτικά θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση, σηματοδοτώντας το τέλος της εποχής που η Αστυνομία λειτουργούσε με μετριοπάθεια.

Oικκ. Πρ. Παυλόπουλος και Χρ. Μαρκογιαννάκης δέχονται ήδη τα πυρά των συναδέλφων τους και για τον λόγο αυτό εκτιμάται ότι και η ατμόσφαιρα στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα είναι ηλεκτρισμένη. Ωστόσο καταβάλλεται ήδη προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου να πέσουν οι τόνοι και να επικεντρωθεί η συζήτηση στα νέα μέτρα που εισηγείται η Αστυνομία, ύστερα από μια μαραθώνια σύσκεψη που συγκλήθηκε προχθές το βράδυ. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», μεταξύ των νέων ρυθμίσεων, οι οποίες όμως τελούν υπό την έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής, περιλαμβάνονται:

▅ Ενεργοποίηση των καμερών που έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικές λεωφόρους, έτσι ώστε στο εξής εκτός από την κυκλοφορία να καταγράφονται και κινήσεις υπόπτων για την πρόκληση επεισοδίων ή άλλων εγκληματικών πράξεων. Για το μέτρο αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, έπειτα από συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

▅ Πλήρης ενεργοποίηση του συστήματος C4Ι που είχε χρησιμοποιηθεί και στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων με συνεργασία του θαλάμου επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ για τον εντοπισμό υπόπτων.

▅ Νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των εισαγγελικών αρχών στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, αλλά και στην έκδοση ενταλμάτων για κατ΄ οίκον έρευνες με διαδικασίες εξπρές.

▅ Επιχειρήσεις «καταδρομικού» χαρακτήρα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε περιοχές που συχνάζουν αναρχικοί και κουκουλοφόροι, αλλά και διακριτική παρακολούθηση τραπεζών για τον εντοπισμό υπόπτων πριν εκδηλωθούν επιθέσεις.

▅ Πληθωρική παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους και στις αθηναϊκές συνοικίες, με αύξηση των πεζών περιπολιών, αλλά και των περιπολιών με μοτοσικλέτες. Για να εξοικονομηθούν αστυνομικές δυνάμεις προτείνεται η συνένωση αστυνομικών τμημάτων και μείωση του προσωπικού που υπηρετεί σε γραφεία.

▅ Αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς. Στο εξής θα θεωρείται νόμιμη η οπλοχρησία από ενστόλους όχι μόνο για την προστασία της ζωής τους, αλλά και για την αποτροπή εγκληματικών πράξεων.

▅ Νομοθετική ρύθμιση για τη λήψη δειγμάτων DΝΑ όσων συλλαμβάνονται στο εξής για πρόκληση επεισοδίων ή βανδαλισμών.
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη πεμπτη 2/4/09

1 σχόλιο:

  1. Πάρτε χουντίτσα να 'χετε. Με την βοήθεια και την ανοχή σας στήνεται. Κλαψουρίστε, λίγο όμως γιατί τώρα είστε διαπλεκόμενοι, ας μη κρυβόμαστε λοιπόν. Τέλος τα ψέμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive