Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Υπέρ διάσπασης του τριγώνου ΗΠΑ - Τουρκία - Ελλάδα


Δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα
Για ανάγκη «ανεξαρτητοποίησης» της σχέσης μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον από τον παράγοντα «Τουρκία», έκανε λόγο χθες ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Δήλωσε ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα του προέδρου Ομπάμα στην Τουρκία ούτε εάνο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ο κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Μιλώντας για τη νέα πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα και τη βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού των ΗΠΑ με τους συμμάχους και φίλους τους, ο κ.Σπέκχαρντ τόνισε ότι η μακρόχρονη σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ πρέπει να «αποδεσμευτεί» από τις ελληνοτουρκικές και αμερικανοτουρκικές σχέσεις και να αναβαθμιστεί.
Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη της αναβάθμισης του συντονισμού μεταξύ των δυο χωρών, σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η καταπολέμηση του εμπορίου των όπλων μαζικής καταστροφής.
«Η Ελλάδα μπορεί να μας βοηθήσει στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι επιχειρήσεις στη χώρα αυτή είναι πολυεθνικές και όχι μόνο επιχείρηση των ΗΠΑ.
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη πεμπτη 2/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive