Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ (?) ΑΛΑΒΑΝΟΥ. Για να μην επιμένουν κάποιοι για τον Εθνικό ύμνο

Σε απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Διονύσιο Σολωμό.Επειδή τους σιχάθηκα, πρέπει να τους γίνει και μάθημα...Ξεκινάμε.

Λεξικό Τριανταφυλλίδη:
Απο το λεξικό Τριανταφυλλίδη:βία η [vía] Ο25α : 1. η (υλική ή ψυχική) πίεση που ασκεί κάποιος επάνω σε κπ. άλλο για να του επιβάλει τη δική του θέληση: Xρησιμοποιώ / ασκώ ~. H αστυνομία έκανε χρήση βίας για να διαλύσει τη συγκέντρωση. Tο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα πήρε σοβαρές διαστάσεις. H κτηνώδης, σωματική ~ εκτόπισε κάθε λογική. (νομ.) σωματική / ψυχολογική / παράνομη ~. (έκφρ.) ανωτέρα ~, για γεγονότα εξαιρετικά και απρόβλεπτα, που επιφέρουν αδυναμία εκπλήρωσης κάποιας υποχρέωσης: Λόγοι ανωτέρας βίας τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από την υπηρεσία του. (μόλις και) μετά βίας, δύσκ! ολα, με δυσκολία: Mόλις και μετά βίας κατάφερα να τον πείσω να με δεχτεί. με τη ~ / (λόγ.) διά της βίας, με βίαια μέσα, τρόπους, με το ζόρι, με...
τη ~ / (λόγ.) διά της βίας, με βίαια μέσα, τρόπους, με το ζόρι, με το στανιό: Tον υποχρέωσαν διά της βίας να τους ακολουθήσει. || (ως επίρρ.) για να δηλωθεί ανώτατο ποσοτικό, χρονικό κτλ. όριο: Tο γκαράζ χωράει πέντε, ~ εφτά αυτοκίνητα, το πολύ εφτά.
2. η βιασύνη, η σπουδή: Δεν υπάρχει ~. Πάνω στη ~ μου έκαψα το φαΐ. Γιατί τόση ~;
[1: λόγ. < αρχ. βία· 2: λόγ. επίδρ. στη λ. βια] βια η [vjá] Ο24 (χωρίς πληθ.) : (λαϊκότρ.) βιασύνη, βία2. [αρχ. βία με συνίζ. για αποφυγή της χασμ.] "

Όπως βλέπεις αγαπητέ "συνασπιστή", η λέξη βία (ναι, με τόνο είναι), σημαίνει ΚΑΙ βιασύνη... Αν τώρα ενας άνθρωπος με περισσότερο IQ απο ενα ραδίκι πιάσει τον στίχο του Ιταλόγλωσσου ποιητή Σολωμού,

"με βία μετράει τη γή"

Μπορεί να αντιληφθεί πως ο ποιητής μετράει με βιασύνη τη γη, δηλαδή την πορεία... Δεν φαντάζομαι να εννοεί πως την έχει βάλει κάτω και τη δέρνει!!! omg... λίγη εξυπνάδα χρειάζεται, όχι πολυ. ...και θα συμπληρώσω, πως η λέξη βιά (την οποία λανθασμένα τονίζεις), γράφεται βια, χωρίς τόνο. Όπως είναι πασιφανές και απο το παραπάνω λεξικό.

Στην περίπτωση λοιπόν τη λέξης "βια" το νόημα είναι μονοσήμαντο και σημαίνει βιασύνη. Άρα, στη μελοποίηση, χρησιμοποίησαν την λέξη "βια" χωρίς τόνο διότι ισοδυναμεί με το δεύτερο νόημα της λέξης "βία" με τόνο.

Αν έγω, ενας τεχνικός PC γνωρίζω αυτά τα πράγματα, τότε ο μουσάτος έπρεπε να γνωρίζει επίσης... Τι λες;

Επίσης όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν ενα πολύ καλό ντοκυμαντέρ για την δημιουργία του Εθνικού μας Ύμνου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ , ΕΔΩ>>http://video.google.com/videoplay?docid=-7180648786527931146

Αναρτήθηκε από ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive