Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ Α.ΠΑΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ.


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης εξερχόμενος του Κοινοβουλίου μετά τη συζήτηση και τη ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί «Ποινικής ευθύνης των Υπουργών» για την ενδεχόμενη τέλεση, από τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, δήλωσε:

«Ο κ. Παυλίδης ήταν συγκινησιακός, ίσως και ένα «κλικ» παραπάνω απ ότι έπρεπε, έχω την αίσθηση ότι αρκετοί από τους Βουλευτές που τον άκουσαν αν βρίσκονταν ένορκοι σε ένα δικαστήριο θα λάβαιναν πολύ σοβαρά υπόψη τους την κατάθεσή του. Εμείς αποδεχτήκαμε την πρόσκληση να ψηφήσουμε «ναι» για την προκαταρκτική Επιτροπή ώστε να έχει το δικαίωμα να πάει στο δικαστήριο και να πει αυτά που έχει να πει, αλλά πρέπει να ακούσουμε και την άλλη πλευρά γιατί σήμερα ακούσαμε μόνο τον κ. Παυλίδη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η στάση του κ. Παυλίδη δημιουργεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβερνώσα παράταξη, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απήντησε:

«Δεν νομίζω ότι τέθηκε θέμα ψήφου εμπιστοσύνης. Ο κ. Παυλίδης μετά από 35 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας βρίσκεται προ ενός ευτελισμού και νομίζω ότι προτάσσει την προσωπικότητά του απέναντι στο κόμμα. Δεν είναι πρόβλημα του κ. Παυλίδη, είναι πρόβλημα του κ. Καραμανλή. Ο μεγάλος Καραμανλής θα το είχε τακτοποιήσει μέσα σε 24 ώρες, ο νεώτερος Καραμανλής αδυνατεί».
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τριτη 7/4/09

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ.ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ.
    1. Η Βουλή υπερψήφισε χθες την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την σύσταση προανακριτική επιτροπής για την υπόθεση Παυλίδη. Μια πρόταση που καταθέσαμε επειδή προέκυψαν στοιχεία που επέβαλλαν την περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης. Μια πρόταση υπέρ της διαφάνειας, της ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της αποκατάστασης του κύρους του πολιτικού κόσμου. Η επιτροπή θα κληθεί να διερευνήσει αν και ποιες ευθύνες έχει στην συγκεκριμένη υπόθεση ο πρώην υπουργός Αιγαίου.
    2. Οι ευθύνες όμως για την υπόθεση που στήθηκε στο Αιγαίο, με πρωταγωνιστές διάφορα εφοπλιστικά συμφέροντα και με θύματα τους κατοίκους των μικρών νησιών του Αιγαίου, βαρύνουν πολιτικά αυτή την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση διευκόλυνε τη δράση αυτών των συμφερόντων στο Αιγαίο. Πως;
    - Καταργώντας από την πρώτη στιγμή τη Ρυθμιστική Αρχή Θαλασσίων Ενδομεταφορών. Η Ρυθμιστική Αρχή είχε, εκτός των άλλων, την αρμοδιότητα να αποτρέπει την παρέμβαση του κράτους και της κυβέρνησης στο πώς μοιράζεται η «πίττα» της ακτοπλοϊκής αγοράς. Και αυτό φαίνεται ήταν εμπόδιο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Καραμανλή…
    - Καταργώντας το όριο ηλικίας στα πλοία. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Οι μικρές εταιρείες, οι εταιρείες με τα υπέργηρα πλοία έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό στις τοπικές κοινωνίες των νησιών και βεβαίως στην κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις άγονες γραμμές. Και τελικά τι αποδείχθηκε; Αποδείχθηκε ότι οι άγονες γραμμές παρέμειναν άγονες για τα νησιά και τους νησιώτες, αλλά ήταν πολύ γόνιμες, για τα φίλια προς την κυβέρνηση συμφέροντα.
    3. Η κυβέρνηση θυμήθηκε ότι οι βουλευτές της έχουν…συνείδηση και τους κάλεσε να ψηφίσουν με βάση αυτή. Αλλά η συνείδηση είχε πάει…περίπατο, δύο φορές, στην περίπτωση του σκανδάλου της Μ. Βατοπεδίου. Και μάλιστα με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού.
    4. Και κάτι τελευταίο: η χθεσινή συζήτηση αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είναι όμηρος του κ. Παυλίδη και της πολιτικής που ακολουθήθηκε στο χώρο της ακτοπλοΐας τα τελευταία 5 χρόνια. Και μία κυβέρνηση όμηρος, μία κυβέρνηση που δεν ξέρει τι της ξημερώνει αύριο, είναι μία κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να κυβερνήσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
    Η ακυβερνησία που διογκώνεται είναι ό,τι χειρότερο για τη χώρα αυτή τη στιγμή…

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive