Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Φωνές και αφωνίες

Γράφει ο:ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΩΝΤΑΣ
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Και φωνή μεγάλη ηκούσθη εξ ουρανού, λέγουσα: «Βρε αχαϊρευτε ανηψιέ, εξήγησε στη συναρχηγό σου ότι υπουργός Εξωτερικών δεν σημαίνει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όσων βρίσκονται στο εξωτερικό».

Που χάθηκαν μωρέ, όλοι εκείνοι οι Έλληνες και Ελληνοαμερικανοί οπαδοί του Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα, να τον καμαρώσουν με το μεγαλοπρεπές τούρκικο σαρίκι του; Γιατί δεν βγαίνουν τώρα να ζητωκραυγάσουν τον Μπαράκ Ατατούρκ Ομπάμα; Έχετε δει πιο ξεφτιλισμένη κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση; Να μας ξεφωνίζει ο ανιστόρητος Μάου-Μάου, μέσα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ότι στην Μικρασιατική Εκστρατεία πήγαμε να ανασυστήσουμε την Βυζαντινή Αυτοκρατορία- κι όχι να ελευθερώσουμε σκλαβωμένες πατρίδες κι αδέρφια-και τα δικά μας τα εκλεγμένα πρασινο-μπλε γιουσουφάκια να κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο.

-Μα καλά Νατάσα μου, ασκήσεις σολφέζ κάνει κάθε βράδυ ο Κώστας; Τον ακούμε να φωνάζει συνέχεια «ντο-ρε-μι...ντο-ρε-μι...».
-Όχι καλέ γειτόνισα, εφιάλτες βλέπει ο καημενούλης μου. Δεν φωνάζει ντο-ρε-μι. «Ντόρα μη...Ντόρα μη» φωνάζει και ξυπνάει λουσμένος στον ιδρώτα.

Ακόμα περιμένει η Αλέκα τον Γιωργάκη να τοποθετηθεί επί των υβριστικών δηλώσεων του Πάγκαλου για τους ψηφοφόρους του Κ.Κ.Ε., τους οποίους είχε χαρακτηρίσει «πνευματικά καθυστερημένους». Με τις συνήθεις αοριστολογίες του τύπου «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» ο κληρονόμος καθάρισε με το ζήτημα. Άδικα περιμένεις Αλέκα μου. Το παιντί μπορεί να είναι λιγάκι γκάου, αλλά τρελό δεν είναι. Παραμονές εκλογών, να προκαλέσει την μήνιν του θηριώδους Θεόδωρου; Άμα ανοίξει το στόμα του ο Πάγκαλος, θα φωνάζουν στην Ιπποκράτους «πέστε να ‘ρθουν σεισμολόγοι, είναι σοβαροί οι λόγοι»! Άλλωστε η γενικότερη αίσθηση είναι ότι ο χοντρός μπορεί και να μην έδρασε κυκλοθυμικά σε αυτήν την περίπτωση, όπως σε άλλες. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δίνει τα ρέστα του προκειμένου να εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Ο Πάγκαλος χαϊδεύει τ’ αυτιά των δεξιόστροφων ψηφοφόρων και κάτι άλλοι αριστεροειδείς πασόκοι έχουν αναλάβει να δουλέψουν τους αριστερόστροφους πελάτες.

Οι μπλε και πράσινοι μαστρωποί της Ελλάδας δεν αρκούνται στα αναγνωρισμένα ως επίσημα κομματικά τους φερέφωνα στον Τύπο για να πλήξουν τον ενοχλητικό ΛΑ.Ο.Σ. και τον πρόεδρό του. Έχουν σε κάτι δήθεν ανεξάρτητα ραδιόφωνα και κανάλια, τα κρυφά πρακτοράκια τους που «το παίζουν»-μεταφορικώς και κυριολεκτικώς-«ανεξάρτητες φωνές». Όπως ο-κατά καθημερινή δήλωσή του-Συκοφάντης, του «Όασις 88». Ο οποίος ζει κατά πως φαίνεται στην κοσμάρα του και δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι την πιο τεκμηριωμένη και οξεία κριτική στην κυβέρνηση την ασκεί, εντός και εκτός Βουλής, ο ΛΑ.Ο.Σ. και ο Γ. Καρατζαφέρης. «Κυβερνητικό» τον ανεβάζει, «συμπολιτευόμενο» τον κατεβάζει. Όμως, όταν έχεις επιλέξει να είσαι σαχλαμάρας, ή όταν είναι το φυσικό σου χούϊ, κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να γελοιοποιηθείς ο ίδιος, προσπαθώντας να μειώσεις κάποιον άλλον με φτηνές, αστήρικτες κατηγορίες. Έτσι στην πρωϊνή του εκπομπή της 22ας Απριλίου, ο Συκοφάντης την πάτησε. Κατηγόρησε τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι ούτε εκείνος που κόπτεται για τα εθνικά μας θέματα δεν πήγε το Πάσχα στο ακριτικό Αγαθονήσι. Τάχα μου ξεχνώντας ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. λίγες μέρες πριν είχε πάει στο Αγαθονήσι, συνοδεύοντας Ευρωπαίους ευρωβουλευτές που τους προσκάλεσε εκεί για να αναδείξει την τουρκική επιθετικότητα κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ο αυτονομαζόμενος ως Συκοφάντης Μπαστούνης, απέδειξε εαυτόν και ως φάντη μπαστούνι της πρασινο-μπλέ τράπουλας των δημοσιογραφικών τραπουλόχαρτων.

Είπε όμως και κάτι άλλο για το Αγαθονήσι, στην ίδια εκπομπή ο Συκοφάντης και αξίζει να διερευνηθεί εάν αληθεύει, ή αποτελεί συκοφαντία. Κατήγγειλε ότι το Υπουργείο Αιγαίου απαντώντας σε έγγραφο αίτημα της Κοινότητας Αγαθονησίου για εγκατάσταση στο ακριτικό μας νησί λιμενικού σταθμού-προκειμένου να ελεγχθεί η ασύδοτη λαθρομετανάστευση-ζήτησε από τους 150 κατοίκους του νησιού ν’ αναλάβουν εκείνοι το κόστος της εγκατάστασης. Εάν τοιούτον τι αληθεύει, όπως έλεγε κι ο Κονδύλης, παρακαλούνται όσοι αναγνώστες της ιστοσελίδας μας γνωρίζουν περισσότερα να μας ενημερώσουν για τα περαιτέρω.

Πιστωτική κάρτα για τα μέλη και τους φίλους του αποφάσισε να κυκλοφορήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., προκειμένου να βγάλει κανα σπασμένο της δαπανηρής προεκλογικής εκστρατείας. Η κρατική επιχορήγηση δεν φτάνει, τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς έκλεισαν και το πράσινο υποκατάστημα της «παγκόσμιας κυβέρνησης»-που ευαγγελίζεται ο Τζορτζ-χρωστά στις τράπεζες 56 εκατομμύρια ευρώ. Κι εκείνοι οι Αμερικανοί σύμβουλοι επικοινωνίας που μαγειρεύουν και τις προεκλογικές παραμυθόσουπες, είναι πανάκριβοι βρε παιδί μου! Αυτά είναι προβλήματα κυρα-Φρόσω μου, που μας έχεις ζαλίσει με τη σύνταξή σου των 400 ευρώ. Θύμισέ μου να σου στείλω την κασέτα από την ομιλία του Γιωργάκη στη Βουλή, που φωνάζει «λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν», να την βάζεις το βράδυ να σε νανουρίζει.

Στην Κύπρο ο Κωστάκης και η Ντόρα για να συναντηθούν με τον Χριστόφια. Συναντήθηκαν οι σιωπές των αμνών και των εθνικά αχαμνών. Κι ήταν αλλόκοτο το θέαμα των εθνομηδενιστών να στέκουν προσοχή στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στην έπαρση του Εθνικού Συμβόλου. Σαν να ‘βλεπες τον διάολο ν’ ανασαίνει βαθειά το...λιβάνι. Συμπατριώτες Κύπριοι, κάντε καλού-κακού καναν αγιασμό όταν φύγουν οι υψηλοί επισκέπτες σας. Ειδικά εκείνη η ψηλή με το χαμόγελο της κόμπρας, που θα την θυμάστε όταν τσίριζε «ναι» στο Σχέδιο Αυνάν, κουβαλάει μιά τρομακτική οικογενειακή παράδοση τραγοπόδαρης επιρροής, που δεν αντιμετωπίζεται με συνηθισμένα ξόρκια. Ο Θεός να σας φυλάει, αδέρφια!

Γρηγόρης Δημ. Ρώντας

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη πεμπτη 23/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive