Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Χανόταν εκατομμύρια ευρώ για χατίρι ορισμένων και κανένας δεν μιλούσε

Δικαίωση του μπλόγκ μας!
Θυμάστε τι γράφαμε πριν από δύο χρόνια;;; Μοίρασμα χρημάτων για το κέφι ορισμένων! Με την ανάρτηση μας αυτή σχολιάζαμε την αλόγιστη και χωρίς λόγο κατασπατάληση χρημάτων από το Δήμο Κομοτηνής, για πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, τις οποίες επέβαλε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη!
Ο Δήμος Κομοτηνής τότε χάριζε λεφτά, ενώ το Θέατρο παρέμενε κλειστό για αρκετό καιρό και όλο το προσωπικό του, εκτός από τους ηθοποιούς, απεργούσε! Μάλιστα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου και προσωπικός φίλος του Ευριπίδη Στυλιανίδη, Νικήτας Τσακίρογλου, δήλωνε τότε αναρμόδιος για το θέμα των υπαλλήλων. Κι όλα αυτά την ώρα που το Υπουργείο Πολιτισμού έδινε επιχορήγηση στο προβληματικό Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 500.000€ για εκδηλώσεις πέντε ημερών στην Μαρώνεια και εμείς στην Κομοτηνή το πληρώνουμε 3.000€ και το παίρναμε υπό την αιγίδα μας, για το χατίρι του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΘΒΕ, ζητεί την παύση του Νικήτα Τσακίρογλου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και τον κατηγορεί για κακοδιαχείριση, που εκτόξευσε το οικονομικό έλλειμμα.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, σε συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας, το ΔΣ καταψήφισε τον οικονομικό απολογισμό της περιόδου 2007-2008, με ψήφους 6 κατά και 1 λευκή. Αυτό σημαίνει παύση του καλλιτεχνικού διευθυντή, ενώ η τελική απόφαση ανήκει στον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά.
Το ΔΣ κατηγορεί τον Νικήτα Τσακίρογλου για παραπλάνηση σε σχέση με το ύψος του οικονομικού ελλείμματος. Υποστηρίζει ότι δεν ήταν 2.300.000€, αλλά 800.000€ και τώρα έφτασε στα 3.200.000€ με ευθύνη του καλλιτεχνικού διευθυντή. Του καταλογίζουν, μεταξύ άλλων, πρόσληψη πλεονάζοντος προσωπικού (45 άτομα περισσότερα σε σχέση με το 2006-2007), που επιβάρυνε τον προϋπολογισμό κατά 900.000€, καταβολή υπερωριών καθ' υπέρβαση σε συγκεκριμένη ομάδα ευνοούμενων υπαλλήλων, υψηλές αμοιβές σε σκηνοθέτες, σκηνογράφους κ.λπ., κακή και αυταρχική συμπεριφορά, απαγόρευση πρόσβασης στα οικονομικά στοιχεία.
Κλικ στην φωτογραφία για να διαβάσετε για την … παρέμβαση Στυλιανίδη στο Νικήτα Τσακίρογλου
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη Μ.Παρασκευη 17/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive