Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΜΠΑΜΑ (Όπως ήταν φυσικό ;)...

Αθώωσε τους Τούρκους για το '22


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν. Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα αναδειχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταλόγισε στις τότε «ξένες δυνάμεις» πρόθεση «ανασύστασης μιας αρχαίας αυτοκρατορίας».
Χρύσωσε το χάπι με τη Χάλκη και με αναφορά στο Κυπριακό

Με μία ανιστόρητη αναφορά, με την οποία αθωώνει την Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή, καταλογίζοντας στις τότε «ξένες δυνάμεις», δηλαδή την Ελλάδα, πρόθεση «ανασύστασης μιας αρχαίας αυτοκρατορίας», χρωμάτισε την ομιλία του ενώπιον της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην Αγκυρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν. Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα αναδειχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής των ΗΠΑ
Μία ομιλία που περιέγραψε και σφράγισε τη στρατηγική σχέση που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία και η οποία περιελάμβανε δύο θετικές αναφορές στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και στο Κυπριακό και απηύθυνε συστάσεις στην Αγκυρα για τον σεβασμό των ανθρώπινων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

Αθώωσε τους Τούρκους για το '22
Την ίδια στιγμή που ο νέος ηγέτης των ΗΠΑ δείχνει όμως τόση ευαισθησία στη Γενοκτονία των Αρμενίων, έρχεται να δικαιώσει τον ξεριζωμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού το 1922 και να ξαναγράψει αυτό το κομμάτι της Ιστορίας με τουρκική «πένα».
Ο κ. Ομπάμα ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του:
«Η Τουρκία στο τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου θα μπορούσε να είχε παραδοθεί στις ξένες δυνάμεις που προσπαθούσαν να διεκδικήσουν εδάφη της ή επεδίωκαν να ανασυστήσουν μια αρχαία αυτοκρατορία. Αλλά η Τουρκία επέλεξε ένα διαφορετικό μέλλον. Απελευθερωθήκατε μόνοι σας από τον ξένο έλεγχο. Και εγκαθιδρύσατε τη Δημοκρατία η οποία αποσπά τον σεβασμό των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου. Υπάρχει μια απλή αλήθεια σε αυτή την ιστορία: η Τουρκική Δημοκρατία είναι δικό σας επίτευγμα. Δεν επιβλήθηκε από κάποια εξωτερική δύναμη ούτε ήρθε χωρίς αγώνα και θυσίες».
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 8/4/09

3 σχόλια:

  1. DILADI OI KAKOI MOUSOULMANOI KAI EMEIS OI KALOI XRISTIANOI;;

    DIKIA SOU PROTOVOULIA H EPIKEFALIDA;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ayto se peirakse re file? to av to mousoulmavos eivai metaforiko n pragmatiko ki oxi to gegovos?
    am etsi eiste ola ta lamogia mnv tyxov kai katngorn8ei mousoulmavos, albavos, afgavos n otidnpote allo plnv tou ellnva!!!
    oust apo dw lamogia
    kp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OXI FILE DEN ME PIRAKSE AUTO KATHE ALLO AUTA POU GRAFIS SOSTA INE!
    ALOU EINAI TO THEMA KAI H SIBEGNIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive