Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Μας μπέρδεψες πρόεδρε! Ο Καραμανλής-πολύ σωστά-εξέθεσε τα φαινόμενα της εγκληματικότητας στη Βουλή,στον Πρωθυπουργό;ΜΑ αυτός δεν είναι ο Πρωθυπουργός;

Στο ράδιο δεν είχαμε εικόνα, αλλά μόνο ήχο κι αυτόν με παράσιτα, ακούγαμε κάποιον στη Βουλή να λέει αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω, δηλαδή αυτά που λέμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και κάποιοι απ την παρέα χειροκροτούσαν κι όλας.
-Ρε τι ωραία που τα λέει ο Παπανδρέου πετάχτηκε ο Σύντροφος Ανδρέας.
-Τι λές μωρέ ; ούρλιαξε ο Σπύρος, αυτός είναι ο Καρατζαφέρης.
Το πρόβλημα τόλυσε η ε εκφωνήτρια:
-Ακούσατε αποσπάσματα απο την ομιλία του Πρωθυπουργού κ.Κ.Καραμανλή στη Βουλή.
ΚΟΚΚΑΛΟ ΟΛΟΙ!!
Για να δούμε ΤΙ ακούσαμε σήμερα στη Βουλή απ τον Κ.Καραμανλή, -τον Πρωθυπουργό έτσι;-
Σ.Σ.κ.Πρωθυπουργέ, -μεταξύ μας ε;- μήπως την σημερινή ομιλία, σας την έγραψε ο κ. Γ.Καρατζαφέρης; Αντιπαραβάλλαμε αυτά που είπατε και είναι ΕΝΤΕΛΩΣ, όμοια με αποσπάσματα απο ομιλίες του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι ντροπή, όμως πέστε μας, γιατί αρχίσαν να πέφτουν και στοιχήματα.
*********************************
Είπε λοιπόν σήμερα ο κ. Καραμανλής, απευθυνόμενος στον κ.... Πρωθυπουργό (;) -ήμαρτον κύριε-:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 8 Απριλίου 2009
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Δεν αρνούμαστε τα προβλήματα που προκύπτουν.
Οφείλουμε όμως, να τοποθετούμε τα πράγματα στο περιβάλλον που ανήκουν.
- Τη διεύρυνση του χάσματος πλούσιων και φτωχών χωρών.
- Την αποδυνάμωση των συνόρων και τα ανεξέλεγκτα κύματα μεταναστών.
-Αντιμετωπίζουμε στο τελευταίο διάστημα και μια αυξημένη, αλλά και πιο ακραία έκφραση εξτρεμιστικών δράσεων:
- Κατάφορη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου με βανδαλισμούς και αδιανόητες καταστροφές.
- Επιδρομές από ομάδες κουκουλοφόρων.
- Νέες μορφές τρομοκρατικής δράσης.Εδώ και μια δεκαετία, το κοινό έγκλημα -χωρίς, βεβαίως, να υπερβαίνει τα ευρωπαϊκά δεδομένα- εμφανίζει όντως αυξητική τάση. Τα αίτια είναι πολλά:
- Η υψηλή συγκέντρωση πληθυσμού στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, όπου καταγράφεται το 80% της εγκληματικότητας.
- Η ραγδαία μεταβολή της κοινωνικής σύνθεσης, λόγω της εισροής μεγάλου αριθμού μεταναστών, πολλοί από τους οποίους δεν εντάσσονται ομαλά στην κοινωνία.
- Η γεωγραφική θέση της χώρας, η οποία την καθιστά ενδιάμεσο προορισμό μη νόμιμων μεταναστών, αλλά βεβαίως και παράνομων προϊόντων.
- Το διεθνές περιβάλλον που ευνοεί τη δημιουργία εγκληματικών ομάδων, με δομή και δίκτυα συνεργασίας σε περισσότερες από μια χώρες.Όλα αυτά λειτούργησαν και λειτουργούν ως βασική αιτία για την ανάπτυξη οργανωμένων εγκληματικών δραστηριοτήτων:
- Παράνομη διακίνηση οικονομικών μεταναστών.
- Εμπορία ναρκωτικών.
- Εμπορία ανθρώπων.Δευτερογενώς επέδρασαν και μάλιστα, πολύ σοβαρά στην ανάπτυξη πρόσθετων σοβαρών εγκλημάτων (κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες). Η αλλαγή αυτή απεικονίζεται πράγματι και στις φυλακές. Περίπου οι μισοί κρατούμενοι είναι αλλοδαποί. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η συμμετοχή τους στην εγκληματικότητα -κατ’ αναλογία πληθυσμού- είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τους ημεδαπούς.
-Η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα. Δεν χαρακτηρίζεται ούτε από ξενοφοβία, ούτε από ρατσιστικές αντιλήψεις.
-Η Ελλάδα όμως έχει και συγκεκριμένους νόμους. Και οι νόμοι αυτοί ισχύουν για όλους. Τόσο για τους πολίτες της, όσο και για όλους όσοι βρίσκονται στο έδαφός της. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να δεχτούμε ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμης μετανάστευσης. Το πρόβλημα είναι σοβαρό.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση έχει απόλυτη συναίσθηση των ανησυχιών που προκαλούν στους πολίτες, τόσο η παγκόσμια οικονομική κρίση, όσο και η εγκληματικότητα, η βία, η εξτρεμιστική αφροσύνη.
-Αντιμετωπίσαμε περιπτώσεις κατάφορης παραβίασης του Πανεπιστημιακού Ασύλου από ομάδες που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια χώρους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είτε ως ορμητήρια βίας, είτε ως καταφύγια για την αποφυγή διώξεων.Αντιμετωπίσαμε εμπρησμούς, βανδαλισμούς, κλοπές.
-Έδρασαν, τις ημέρες εκείνες, πολυσύνθετες ομάδες:
-Άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.
-Εγκληματικά στοιχεία -ημεδαποί και αλλοδαποί.
Νέα παιδιά που παρασύρθηκαν. Βρεθήκαμε απέναντι σε ανεύθυνους υποκινητές.
Σε μια ακατανόητη σιωπή πολιτικών δυνάμεων.
Σε μια ανεξήγητη επιμονή συλλογικών φορέων να πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, την ώρα που δεν μπορούσαν να τις περιφρουρήσουν.
Το αποτέλεσμα ήταν θλιβερό. Μπορεί, πράγματι, σε κάποιες περιπτώσεις να υπήρξαν επιχειρησιακές αδυναμίες. Μπορεί, επίσης, να έγιναν και λάθος εκτιμήσεις. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Σημειώνω, πάντως, ότι, στα γεγονότα εκείνα τραυματίστηκαν 230 αστυνομικοί και έγιναν πάνω από 350 συλλήψεις. (Περίπου, 190 αλλοδαποί και 170 ημεδαποί).
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες επιθέσεις κουκουλοφόρων.
Σε αστυνομικά τμήματα, τράπεζες, επιχειρήσεις, πολιτικά γραφεία. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά συντονισμού.
Οι δράστες αξιοποιούν, για το σκοπό αυτό, σύγχρονες τεχνολογίες ( blogs -σ.σ.το INDYMEDIA θα εννοεί-και SMS ).
Χρησιμοποιούν διάφορα μέσα (κουκούλες ή κράνη) για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους. Συνδέονται, πολλές φορές, με κοινούς εγκληματίες. Αποδεικνύεται -προκύπτει αυτό και από τις συλλήψεις- ότι οι εξτρεμιστικές δράσεις και το κοινό έγκλημα αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία».
Οι πολίτες απαιτούν να μπει φραγμός στη βία και την παρανομία.
Και αυτό να ισχύει παντού:
Από τους δρόμους των πόλεων έως το σχολείο και το Πανεπιστήμιο. Από τους χώρους της επαγγελματικής, επιχειρηματικής δραστηριότητας έως την κάθε λογής περιουσία των συμπολιτών μας.Θύματα της βίας είναι όλοι οι πολίτες. Πιο απροστάτευτοι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Χάνουν τη δουλειά τους. Πλήττονται οι περιουσίες τους. Πληρώνουν φόρους για να αποκαθίστανται ζημιές κοινωνικών αγαθών.
Και όμως! Κάποιοι ενθαρρύνουν την αντίθεση στους νόμους, υποκινούν καταλήψεις, σιωπούν απέναντι σε βιαιότητες και βανδαλισμούς.
Κάποιοι, αντί καθαρής καταδίκης, καταφεύγουν σε μισόλογα. Κι αυτό, στο όνομα ενός φευτοπροοδευτισμού. Ποια σχέση, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπορεί να έχει η πρόοδος με τη βία;
Πρόσφατα ακούσθηκε η πρωτοφανής άποψη πως οι «τράπεζες ασκούν τυφλή βία»! Καθένας δικαιούται, μπορεί να διαφωνεί με τις πολιτικές των όποιων επιχειρήσεων. Όμως!- Μια παρόμοια συνθηματολογία, τί πετυχαίνει;
- Ποιο είναι το μήνυμα;
- Ενθαρρύνει -ναι ή όχι;- τη βία εναντίον τραπεζών;
- Στοχοποιεί -ναι ή όχι;- νόμιμες επιχειρήσεις;
- Βάζει σε κίνδυνο -ναι ή όχι;- εργαζόμενους, πελάτες, περαστικούς;
- Ποια είναι, λοιπόν, τα όρια της ρητορικής αυτής;
- Ποια είναι η πολιτική τους ευθύνη απέναντι σε φαινόμενα εξτρεμιστικής βίας;
-Καμία κατανόηση για πράξεις βίας! Καμία δικαιολογία στα όποια κίνητρα της βίας! -Καμία ανοχή στον εξτρεμισμό και τη βία!Πήραμε και θα πάρουμε κάθε αναγκαίο μέτρο.
-Αντιμετώπιση των εξτρεμιστικών ενεργειών.
- Αποτροπή και εξιχνίαση τρομοκρατικών δράσεων.
- Πρόληψη και καταστολή της βαρύνουσας εγκληματικότητας.
- Αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, με έμφαση στη σύλληψη «δουλεμπόρων».
-Για τα εγκλήματα της ληστείας και της βιαιοπραγίας σε δημόσιες συναθροίσεις. Αλλά και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και της σωματικής βλάβης, από άτομα που καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους..
- Για την κακοποίηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
- Για το δικαίωμα του μαθητή, του σπουδαστή, του φοιτητή να βρίσκει ανοιχτό το σχολείο, το πανεπιστήμιό του.Είναι υποχρέωση όλων να βάλουμε, επιτέλους, ένα τέλος σ’ αυτή την υποκρισία.
- Από πού κι ως πού είναι άσυλο ο ξυλοδαρμός καθηγητών την ώρα που αναπτύσσουν τις απόψεις τους;
- Από πού κι ως πού, ονομάζεται άσυλο η χρησιμοποίηση των Πανεπιστημιακών χώρων για την κατασκευή μολότοφ;
- Από πού κι ως πού, μπορεί να μετατρέπονται Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε εστίες επιδρομών και άντρα προστασίας εγκληματιών;
Αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι άσυλο. Είναι ασυλία στην εγκληματικότητα.
Και την ασυλία αυτή δεν την ανεχόμαστε. Η ασυλία αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται. Η ασφάλεια είναι βασικό διακύβευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό και ατομικό δικαίωμα συνάμα. Και το αγαθό αυτό, το δικαίωμα αυτό, κανείς και πάνω απ΄όλα η Κυβέρνηση δεν το θυσιάζει σε λαϊκισμούς........
*****************************************
Σημείωση :SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR:
ΜΠΡΑΒΟ στον κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για τα όσα είπε στον.. Πρωθυπουργό σήμερα.
Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ, όσα λέει χρόνια τώρα ο απλός πολίτης που υφίσταται την λαθομετανάστευση, την εγκληματικότητα, τους ΚουκουλοΦΛΩΡΟΥΣ και τους υποστηρικτές τους, του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά λέμε ΟΛΟΙ.
Και καλά κάνατε που τα αναφέρατε στη Βουλή.
Μόνο μια μικρή παρατήρηση κ. Καραμανλή,
ο Πρωθυπουργός είσαστε ΕΣΕΙΣ!!
Αν δεν το ξέρετε, τι να κάνουμε εμείς;
Μπείτε σε ενα blog να το μάθετε!
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΔΩ>>
KAΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 8/4/09

1 σχόλιο:

  1. "Ποια είναι, λοιπόν, τα όρια της ρητορικής αυτής;"

    Αυτό είναι αναγνωριστική βολή κατά της ελέυθερίας του λόγου. Με λυπεί που ο καρατζαφέρης ξεπουλήθηκε. Κυρίως γιατι είναι λιγότερο φλώρος απο τους άλλους. Οι συνεργάτες του όμως αποδείχθηκαν εξίσου λαμόγια με όλους τους άλλους, οπότε τα αυγά του φιδιού σκάσανε και ξεχύθηκανε έξω. Τώρα πλέον δεν μπορείτε να ξεγελάσετε κανέναν. Να ξέρετε πως με τη ρότα που έχετε πάρει, θα έρθετε σε σύγκρουση με τους ανθρώπους του πνεύματος. Μπορεί να τους υποτιμάτε αλλά χωρίς αυτούς είστε νεάντερνταλ. Αν καταφέρετε να επικρατήσετε, με τη βία μόνον, απλά θα εκφυλίσετε το έθνος. Κανείς δεν δέχεται με χαρά τα φίδια. Θα σας πολεμήσουν μέχρι τέλους, όπως πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive