Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαιωνίζεται το πρόβλημα για όσους πάσχουν από σοβαρές και χρόνιες ασθένειες

«Ο στρουθοκαμηλισμός του Υπουργείου Υγείας συνεχίζεται»

Στις 5/3/2009 ο κ. Ροντούλης σε Ερώτησή του προς το Υπουργείο Υγείας έθετε το θέμα της χορήγησης 89 φαρμάκων για σοβαρές και χρόνιες ασθένειες από τα ιδιωτικά φαρμακεία με τους ίδιους όρους που αυτά διατίθενται και από τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, δηλαδή σε τιμή ίση με την χονδρική τιμή κάθε φαρμάκου συν ποσοστό 5% χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Το ερώτημα ήταν, με ποια μέτρα προτίθεται το Υπουργείο να ξεπεράσει τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών, οι οποίοι αρνούνται να υλοποιήσουν το νέο σύστημα, διότι πουλώντας τα σκευάσματα σε χονδρική τιμή συν 5% θα χάνουν περίπου 10% (αν λάβει κανείς υπόψη του το ΦΠΑ 9% και την φορολογία εισοδήματος).

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Υγείας κ. Παπαγεωργίου αναφέρει τα εξής:

«Τα φαρμακεία των νοσοκομείων διαθέτουν επαρκές απόθεμα για τις ανάγκες των νοσηλευομένων και περιπατητικών ασθενών και δεν έχει καταγραφεί κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα στην διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς.

Τα ιδιωτικά φαρμακεία προμηθεύονται τα φάρμακα του πίνακα οσάκις απαιτηθεί η εκτέλεση της συνταγής.

Ο Ε.Ο.Φ. παρακολουθεί τη διακίνηση και επαρκή κάλυψη της αγοράς με φάρμακα σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων και αποθεμάτων που δηλώνουν οι φαρμακευτικές εταιρίες στον Οργανισμό.

Σε περίπτωση προβλήματος επάρκειας των προϊόντων του πίνακα των 89 φαρμάκων ο Ε.Ο.Φ. θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Τέλος, η Υπουργική Απόφαση έχει ανασταλεί μέχρι 1/5/2009 προκειμένου να ρυθμιστούν οικονομικές/τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για την εφαρμογή της.»

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τεταρτη 22/4/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive