Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Το Σικάγο στο «μικροσκόπιο» της ΔΟΕ για το 2016

Τέσσερις μέρες θα μείνουν στο Σικάγο και θα περάσουν ολόκληρη την πόλη από… κόσκινο.
Η Επιτροπή Αξιολόγησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αρχίζει τις επισκέψεις στις τέσσερις πόλεις που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς το 2016 από την Αμερικανική μεγαλούπολη, την πόλη του Μπαράκ Ομπάμα.
Η Ναουάλ Μουταουακέλ πρόεδρος της επιτροπής και η δώδεκα ακόμα μέλη θα εξετάσουν τον φάκελο υποψηφιότητας, αλλά και θα επισκεφθούν χώρους όπου πρόκειται να κατασκευαστούν Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αλλά και υπάρχουσες.Συνολικά σε 17 διαφορετικά θέματα θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις οι άνθρωποι της επιτροπής διεκδίκησης του Σικάγο, θέματα όπως η διαμονή, οι μετακινήσεις, η ασφάλεια, τα ΜΜΕ, το περιβάλλον, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τοι καιρικές συνθήκες, η τεχνολογία και μερικά ακόμα.Όμως το θέμα που είναι στην πρώτη γραμμή δεν είναι άλλο από τα οικονομικά. Η ΔΟΕ δεν μιλά απλά για τους πόρους, την ενδιαφέρει η ρευστότητα το διάστημα των επτά ετών που μεσολαβούν από την ανάληψη μέχρι και τη διοργάνωση καθώς και οι εγγυήσεις από κυβερνητικής πλευράς ότι όσα βλέπουν στα… χαρτιά θα γίνουν πράξη. Ο Πατ Ράιαν πρόεδρος της διεκδίκησης στην πρώτη συνάντηση που είχε με τα μέλη της ΔΟΕ προσπάθησε να τους δείξει σε μία οθόνη αφής το πόσο κοντά είναι όλες οι εγκαταστάσεις, ενώ έμφαση έδωσε στους εθελοντές υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ήδη 15.000 που μιλούν 65 διαφορετικές γλώσσες.Όπως έχουμε γράψει στις 22 Φεβρουαρίου ο φάκελος των 600 σελίδων μιλά για κόστος διοργάνωσης στα 3,78 δις δολ., Ολυμπιακό Χωριό κόστους 976 εκατ. δολ. που θα φιλοξενήσει 17.000 αθλητές θα κατασκευαστεί με χρήματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και στη συνέχει θα γίνουν κατοικίες και όλα σχεδόν τα αθλήματα (90%) σε απόσταση 15 λεπτών από αυτό.Εντυπωσιακή είναι και η πρόταση για την κωπηλασία, κάτι που θα αρέσει και στον Ντένις Όσβαλντ ελεγκτή της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς του 2004 και προέδρου της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας. Στο Σικάγο το αγώνισμα θα είναι στο… κέντρο της πόλης ή καλύτερα πάνω στη λίμνη μπροστά από τους ουρανοξύστες.Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί ακόμα τρεις φορές. Στις 16-19 του μήνα η ομάδα της ΔΟΕ θα πάει στο Τόκιο, από τις 29 Μαίου έως τις 1 Μαϊου στο Ρίο ντε Τζανέριο και τέλος από τις 5-8 Μαϊου στη Μαδρίτη.Η έκθεση με τα θετικά και τα αρνητικά κάθε υποψηφιότητας θα φτάσει σε όλα τα μέλη της ΔΟΕ ένα μήνα πριν από την ψηφοφορία που θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου στη 121η Σύνοδο της Κοπεγχάγης.
Αναρτήθηκε από G2
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/02/2016-378.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive