Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 17/4/09 (Είπαμε ΕΔΩ γράφουμε τα ΠΑΝΤΑ. Απλά γιατί δεν φοβόμαστε το διάλογο και την άλλη άποψη επειδή οι απόψεις μας είναι ΜΠΕΤΟΝ)

Με το δίκιο του εργάτη
Τι έγινε στο Δήμο Νίκαιας;
Πριν λίγες μέρες αρθρογράφοι στον αστικό Τύπο - με πρώτο και καλύτερο το ΒΗΜΑ - έγραφαν ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας επειδή υποστηρίζει και παλεύει για να γίνει πράξη το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».
Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζονταν ότι αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος για να κηρυχθεί παράνομο το ΚΚΕ.
Δεν αποκλείεται, λοιπόν, μετά τη δικαίωση των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Νίκαιας και της Δημοτικής Αρχής - που από χτες έχουν μια μόνιμη δουλειά - να διαβάσουμε σε κάποιο αστικό έντυπο ότι οι εργαζόμενοι, η Δημοτική Αρχή, κάποια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είναι εκτός νόμου.
Οτι πρέπει να τιμωρηθούν, να φυλακιστούν ή να τους ασκηθεί ποινική δίωξη.
Η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας δεν τήρησε τη νομιμότητα της αστικής δημοκρατίας. Πήγε κόντρα σε όλους τους νόμους που προέβλεπαν ότι πρέπει να απολυθούν οι εργαζόμενοι μετά τη λήξη της σύμβασής τους.

Κόντρα στο δίκαιο της αστικής τάξης, πάλεψε σκληρά και δικαιώθηκε.
Από το 2005 μέχρι και σήμερα αγωνίστηκε για το δίκιο των εργαζομένων.
Για μια δουλειά σταθερή και ένα μισθό για να μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ανάγκες τις δικές τους και της οικογένειάς τους. Υποχρέωσε έτσι την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της να ακυρώσουν στην πράξη όλους τους αντεργατικούς νόμους της δημοκρατίας τους.
Και έδειξαν το δρόμο και σε άλλους εργάτες που είναι «όμηροι» της δημοκρατίας τους (σ.σ. δικτατορία του κεφαλαίου τη λένε οι εργάτες).
Η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας αν ήθελε θα μπορούσε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις, επικαλούμενη καμιά πενηνταριά εγκυκλίους, καμιά δεκαριά νόμους, τα δημοσιονομικά ελλείμματα, την οικονομική κρίση και πολλά άλλα.

Και δε θα υπήρχε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Θα μπορούσε να «παραμυθιάζει» για χρόνια ολόκληρα με τη γνωστή δημαρχιακή ατάκα «τι να κάνουμε έτσι όπως είναι τα πράγματα; Το κράτος αποφασίζει.
Δεν υπάρχουν λεφτά». Και οι γραφίδες των βαστάζων της αστικής τάξης να γράφουν σεντόνια και να δικαιώνουν τον όποιο δήμαρχο «παίζει» με το ψωμί των λαϊκών οικογενειών, στο όνομα της τήρησης της νομιμότητας.
Ομως, η Δημοτική Αρχή της Νίκαιας που στηρίζει το ΚΚΕ πάλεψε.

Καλούσε χρόνια τώρα να παλέψουν μαζί της και οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το πού ανήκουν πολιτικά. Για να δικαιωθούν. Εξω από το υπουργείο, με ανοιχτές συγκεντρώσεις, με κάθε μέσο και τρόπο που μπορούσε. Την ίδια στιγμή, άλλες δημοτικές αρχές, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ. τηρούσαν κάθε γράμμα, κάθε αράδα αστικής νομιμότητας που περιγράφεται στους κανόνες δικαίου της αστικής τάξης και άφηναν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους ή τους κρατούσαν «ομήρους» για να τους εκβιάζουν ενόψει εκλογών.
Η ιστορία με τους εργαζόμενους του Δήμου Νίκαιας, όπως και κάθε αγώνας της εργατικής τάξης ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική νομοθεσία και πολιτική, αποδεικνύει ότι ο μόνος δρόμος και η μοναδική προοπτική για τους εργαζόμενους είναι η πάλη ενάντια στους νόμους της δικτατορίας των μονοπωλίων
(τη δημοκρατία τους δηλαδή) και της αστικής τάξης.
Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

nikitasx
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη παρασκευη 17/4/09

1 σχόλιο:

  1. Ο Δήμος Νικαίας είναι ο πλέον υποβαθμισμένος της Αττικής.Σε αυτό φταίει η πολιτική μιζέριας του Μπενετάτου (που ξέρει να τα σπρώχνει μόνο για ενίσχυση του ΚΚΕ και για εκδηλώσεις που αφορούν σπρώξιμο των θέσεων του ΚΚΕ). Κατά τα άλλα ο Δήμος θυμίζει επαρχιακούς Δήμους της δεκαετίας του 1950 με βρώμικους δρόμους και πλατείες, με εγκαταλελειμμένους τους πεζόδρομους(όπως η Παναγή Τσαλδάρη)και με παντελή αδιαφορία για τους αθλητικούς χώρους της Νίκαιας και του πράσινου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive