Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Πάνω από τους Φούρνους συνεχίστηκε ο «turk hava»

Για να μην γίνονται.. μονότονοι, οι Τούρκοι αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι και σήμερα (3/3/2009) απέστειλαν τα μαχητικά τους αεροσκάφη πάνω από τους Φούρνους. Πέντε λεπτά πριν από τις τέσσερις το απόγευμα της Τρίτης, δύο τουρκικά F-16 πέταξαν ψηλά -7000 πόδια (περίπου 2333 μέτρα) πάνω από τους Φούρνους.
Για άλλη μια φορά η τουρκική πολεμική αεροπορία φαίνεται ότι έπαιξε κάποιο συγκεκριμένο σενάριο. Στο σχηματισμό συμμετείχαν τέσσερα F-16 και ισάριθμα F-4. Όλα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Κι ενώ το ένα ζεύγος περνούσε σε μεγάλο ύψος πάνω από ελληνικό έδαφος, τα υπόλοιπα έξι απέκλειαν εικονικά την περιοχή προσομοιάζοντας από αέρος αποκλεισμό των Φούρνων. Οι εισβολείς βγήκαν από το FIR Αθηνών στις τέσσερις και τέταρτο, από την περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου.
Συνολικά την Τρίτη 16 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισέβαλαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και παραβίασαν 21(!) φορές τον εθνικό εναέριο χώρο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά.
Προφανώς δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα ξεκίνησαν οι ετήσιες κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οπότε η Άγκυρα φρόντισε να στείλει το μήνυμα ότι μπορεί οι Έλληνες στρατηγοί να αλλάζουν, όμως η τουρκική πολιτική παραμένει αμετάβλητη.
Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive