Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

«Δεν θα κλείσει ο ENISA στην Κρήτη»

Απάντηση της Επιτρόπου κ. Reding στον Γ. Γεωργίου

Η Επίτροπος κ. Reding απάντησε σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ κ.Γιώργου Γεωργίου αναφέροντας τα εξής:
«Η Επιτροπή διαψεύδει ότι σκοπεύει να κλείσει τον ENISA
[1]. Αντιθέτως, τον Δεκέμβριο του 2007, η Επιτροπή πρότεινε την παράταση της θητείας του επί μία διετία με την ίδια ακριβώς μορφή[2]. Τον Σεπτέμβριο του 2008, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο εξέδωσαν κανονισμό για την παράταση της θητείας του ENISA μέχρι τις 14 Μαρτίου 2012[3].
Στο πλαίσιο της έκδοσης του κανονισμού, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο έκαναν έκκληση για «περαιτέρω συζήτηση σχετικά με το μέλλον του ENISA και τη γενική κατεύθυνση των προσπαθειών για μια αυξημένη ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο»
[4].
Σε παρέμβασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τον Σεπτέμβριο του 2008, το Μέλος της Επιτροπής που είναι αρμόδιο για την Κοινωνία των Πληροφοριών και τα Μέσα Ενημέρωσης κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να ξεκινήσουν μια διεξοδική συζήτηση για την προσέγγιση της Ευρώπης απέναντι στην ασφάλεια του δικτύου και στον τρόπο αντιμετώπισης των κυβερνο-επιθέσεων, και ζήτησε από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να συμπεριλάβουν στις συζητήσεις αυτές το μέλλον του ENISA
[5]
[1] European Network and Information Security Agency - Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών.
[2] Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί τροποποιήσεως του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 460/2004 για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ως προς τη διάρκειά του, COM(2007) 861 τελικό.
[3] Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1007/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 24ης Σεπτεμβρίου 2008, περί τροποποιήσεως του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 460/2004 για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ως προς τη διάρκειά του, ΕΕ L 293 της 31.10.2008.
[4] Βλ. αιτιολογική σκέψη 5.
[5] Παρέμβαση στη Σύνοδο της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου της 2ας Σεπτεμβρίου 2008.
αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τριτη 31/3/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive