Όταν οι Τράπεζες δηλώνουν κέρδη αξίας 3.000.000.000 ευρώπουλα ! και εσείς την ίδια στιγμή κύριοι της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ φορολογείτε 150.000 συμπατριώτες μας συνεπείς φορολογούμενους και συνταξιούχους της πείνας! για να εισπράξετε 300.000.000 ευρώπουλα! Και Όταν γαλαντόμικα και με στύλ <μπουζουκόβιου> πριν κάμποσο καιρό δώσατε με <μαγκιά> μπατήρη 28.000.000.000 ευρώπουλα στους τραπεζίτες! Τότε έχετε μεγάλο πρόβλημα ή μυαλού ή απατεωνιάς ! Διαλέχτε και πάρτε!.....by diaporon-bl/ αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη πεμπτη 19/3/09
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Ιστορική ενημέρωση
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλων των επισκεπτών του αγαπητού μας blog .
(copy paste από ΒΗΜΑ Κυριακής 03.Αυγ.2008 )
*********************************************************************************
Για όσους εξ ημών το όνομα «Καραμανλής» προκαλεί ένα ευχάριστο, αναζωογονητικό ρίγος εθνικής υπερηφανείας, η περασμένη Τρίτη 29 Ιουλίου ήταν μια ξεχωριστή ημέρα!
Διότι στις 29 Ιουλίου του μακρινού 1711 ο Αχμέντ Καραμανλί Πασάς (Qaramanli ή al-Qaramanli), γενίτσαρος τουρκικής ή αλβανικής καταγωγής, έθεσε υπό την κυριαρχία του το βιλαέτι της Τρίπολης στη σημερινή Λιβύη. Η επιρροή του γρήγορα εξαπλώθηκε και στα άλλα δύο γειτονικά βιλαέτια και η δυναστεία που εγκατέστησε κυβέρνησε την περιοχή, η οποία σχεδόν ταυτίζεται με εκείνη της σημερινής Λιβύης, ως το 1835.
Θεωρείται πρόδρομος της ανεξαρτησίας της Λιβύης. Μολονότι η χρήση της έννοιας του έθνους εν προκειμένω δεν είναι ακριβής, δεν μπορώ να μην πω (με καραμανλικούς όρους...) ότι ο Αχμέντ Καραμανλί ήταν ο «εθνάρχης» της Λιβύης.
Από αυτό το σημείο της ιστορίας όμως και πέρα τα πράγματα περιπλέκονται και οι παραλληλισμοί με τα δικά μας γίνονται πιο σύνθετοι. Διότι η εξέλιξη του Αχμέντ Καραμανλί είναι, βεβαίως, ο σημερινός Γκαντάφης ! (Γεγονός που ενέχει κάποια ειρωνεία, καθ΄ όσον ο Γκαντάφης ήταν φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, καλύτερος μαθητής του οποίου υπήρξε ο δικός μας Κώστας Καραμανλής...)
Ο Αχμέντ Καραμανλί ήταν (καταφεύγω πάλι σε όρους του σύγχρονου καραμανλισμού...) ένας τοπικός «νταβατζής» της εποχής. Με τον στόλο των πειρατικών του εκβίαζε τα κράτη και αποσπούσε μεγάλα ποσά για να μην επιτίθεται με τους κουρσάρους του εναντίον των εμπορικών πλοίων τους. Οπως και ο λα-τρε-μέ-νος Μοάμαρ (ο Γκαντάφης), η δυναστεία των Καραμανλιδών της Λιβύης, διά του ηρωικού Γιουσούφ Καραμανλί (που μάλλον ήθελε να αποδείξει ότι δεν είναι «γιουσουφάκι»), κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ το 1801, όταν ο μέγας Τόμας Τζέφερσον, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αρνήθηκε να πληρώσει φόρο τιμής 225.000 δολαρίων της εποχής στον Γιουσούφ. Το αμερικανικό ναυτικό απέκλεισε την Τρίπολη και, παρά κάποιες αρχικές επιτυχίες των κουρσάρων, ο Γιουσούφ συνθηκολόγησε το 1805.
(Εννοείται, βεβαίως, ότι το 2011, οπότε συμπληρώνουμε 300 χρόνια από την ανάρρηση του γενάρχη Αχμέντ Καραμανλί, θα το κάψουμε!..)
Εδώ πρέπει να πω «μπράβο»; Μάλλον...
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΝΕΑΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή****************************************
1. Ο ορισμός της πολιτικής εξαπάτησης...
- K. Καραμανλής 22/11/2008 στο Βόλο: "Κάποιοι επιμένουν να παραπληροφορούν, να κινδυνολογούν, να ψεύδονται. Για άλλη μια φορά, επαναλαμβάνω ότι νέοι φόροι δεν υπάρχουν, δεν πρόκειται να επιβληθούν".
- Κ. Καραμανλής 21/12/2008 στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2009: «Είπαμε και επιμένουμε. Νέοι φόροι δεν πρόκειται να επιβληθούν!»
2. ...και τα "επιχειρήματα" που την συνοδεύουν (ερωταπαντήσεις).
- Δεν είναι μέτρα λόγω κρίσης, είναι μέτρα λόγω χρεοκοπίας.
- Δεν πληρώνουν οι πραγματικοί έχοντες, αλλά τα "κορόϊδα".
- Κοροϊδεύουν τους ασθενέστερους με 80 λεπτά την ημέρα.
- "Περιορισμός προσλήψεων". Το συντομότερο ανέκδοτο...
''PASOK poisonous''