Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Ο.Λ.Π. ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ COSCO

Ξεκάθαρη και συγκεκριμένη ήταν η τοποθέτηση της Βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β’ Πειραιά, Δήμητρας Αράπογλου, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Νομοσχεδίου για την κύρωση της Σύμβασης παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) της Ο.Λ.Π. Α.Ε. στην, Κινεζικών συμφερόντων, COSCO.

Η Δήμητρα Αράπογλου αναφέρθηκε στην εκχώρηση λιμένων εθνικής και στρατηγικής σημασίας, στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και την υποταγή της Κυβέρνησης στα «yellow golden boys».

Η Βουλευτής της Β’ Πειραιά επικέντρωσε τις επικρίσεις της στην ευνοϊκή αντιμετώπιση της COSCO, όπως αυτή επιβεβαιώνεται από το Άρθρο 2 του Σ/Ν και τα φορολογικά προνόμια που της παρέχονται, καθώς και στην απουσία σχεδιασμού και ενδιαφέροντος από την Κυβέρνηση για την ισόρροπη ανάπτυξη και τα αντισταθμιστικά οφέλη για τον ευρύτερο Πειραιά, όπως την κάλυψη των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν, με προτεραιότητα στους Δημότες του Περάματος, του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, της Σαλαμίνας και των Αμπελακίων και τα έργα για την αναψυχή και την αποφόρτιση από την ηχορύπανση και την ακατάσχετη επιβάρυνση και μόλυνση του Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής.

Η Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. υπογράμμισε ότι, ο Ναύσταθμος της Σαλαμίνας αποτελεί στοιχείο στρατηγικής σημασίας για την Εθνική μας ασφάλεια και ότι η Κυβέρνηση δε λαμβάνει υπόψη τους κινδύνους που ενέχει σε περιόδους κρίσης και εμπλοκής σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, η πιθανή βύθιση ενός πλοίου κοντέινερ ή η διευκόλυνση της παρακολούθησης των κινήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, υπό την κάλυψη των εμπορικών δραστηριοτήτων.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση της, η Δήμητρα Αράπογλου τόνισε ότι Πολιτική φιλοσοφία, τόσο δική της, όσο και του ΛΑ.Ο.Σ., είναι η διεύρυνση των ελληνικών συμφερόντων και όχι το ξεπούλημα και η συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας.

αναρτηθηκε απο σιδερη αργυρη τεταρτη 4/3/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive