Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΤΙ ΕΓΙΝΕ κ.ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ; ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΤΟ FIR ΜΑΣ; Τι μας λέει ο κ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ;;



Ερώτηση

Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Αμύνης

Θέμα: «Ισραηλινές αεροπορικές ασκήσεις στο FIR Αθηνών».

Όπως είναι γνωστό, το 2006 διεξήχθη νοτίως της Κρήτης ισραηλινή αεροπορική άσκηση με συμμετοχή 67 αεροσκαφών, ενώ μόλις το περασμένο φθινόπωρο, δημοσίευμα των «Νιου Γιορκ Τάϊμς» στην ουσία «έκαψε» νέα ισραηλινή άσκηση πάλι μέσα στο FIR Αθηνών, η οποία σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα ήταν «προπόνηση» για πιθανή επιδρομή σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, με τις ευλογίες –ως φημολογείται- του τότε αμερικανού Αντιπροέδρου Ντικ Τσένι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με υπάρχουσες πληροφορίες στις αρχές Δεκεμβρίου 2008 υπεβλήθη και νέο ισραηλινό αίτημα για αεροπορική άσκηση, η οποία θα περιελάμβανε 27 αεροσκάφη F16, 3 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και 1 αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου με σχέδια και εικονικού βομβαρδισμού κατοικημένων περιοχών.

Σύμφωνα, όμως, με τις ίδιες πληροφορίες το «αρμόδιο» ραντάρ του Ζηρού δεν απεικόνισε τα στίγματα της αιτηθείσης άσκησης, ενώ δεν υπάρχει και επίσημη τοποθέτηση από την ελληνική πλευρά για το κατά πόσο έγινε η συγκεκριμένη άσκηση.

Συνεπώς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Εκτελέστηκε ή όχι η προαναφερόμενη άσκηση από την ισραηλινή αεροπορία εντός του FIR Αθηνών;

2. Υπάρχουν συμπεφωνημένα μέτρα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, βάσει των οποίων η ισραηλινή αεροπορία χρησιμοποιεί περιοχές του FIR Αθηνών για εκπαιδευτικές ασκήσεις της;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ροντούλης Αστέριος

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη παρασκευη 6/2/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive