Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Κεφαλονιά : Booking position ΜΕΙΟΝ 30% Μείωση εσόδων κατά 50.000.000 ΕΥΡΩ

Μειώνονται δραματικά οι Αγγλοι τουρίστες που θα επισκεφθούν το νησί μας το 2009.


Μια βδομάδα απέμεινε για να κλείσει ο Φεβρουάριος, μήνας κατά τον οποίο -παραδοσιακά- ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων στη τουριστική αγορά για τη διαμόρφωση των τιμών του τουριστικού πακέτου.

Εφέτος οι διαπραγματεύσεις αυτές γίνονται στη δίνη της πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη βασική πηγή προέλευσης τουριστών στο νησί μας- η κρίση έπληξε κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα από τα οποία προέρχονταν οι επισκέπτες μας. Οι Βρετανοί βιώνουν τα πιο έντονα συναισθήματα ανασφάλειας, μετά τη λήξη του Β. Παγκοσμίου Πολέμου. Παρόλα αυτά , στις διάφορες έρευνες αγοράς που έγιναν στη συγκεκριμένη χώρα, οι Άγγλοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να χάσουν τις διακοπές.

Να τονίσουμε ότι για τις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Ο Μεσογειακός ήλιος είναι η καλύτερη θεραπεία για τον ανήλιαγο Ευρωπαϊκό χειμώνα.

Οι Βρετανοί και οι άλλοι Βόρειοι Ευρωπαίοι , θα πάνε διακοπές το 2009, αυτό είναι σίγουρο και θα σας το επιβεβαιώσουμε στη συνέχεια. Τα ερωτήματα είναι που θα επιλέξουν να πάνε, πόσο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και πόσες μέρες θα κάνουν διακοπές. Οι tour operators εντόπισαν αυτές τις τάσεις και προσάρμοσαν ανάλογα τις υπηρεσίες τους, προωθώντας στην αγορά και ένα τρίτο πακέτο διακοπών 11 ημερών (ενδιάμεσο των 7 και 15 ημερών).

Από την άλλη μεριά, ο άλλος πόλος της τουριστικής αγοράς, οι τουρίστες, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν βιαστικές κινήσεις στο κλείσιμο των διακοπών τους. Περιμένουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους στα sites των tour operators με το ποντίκι στο χέρι , κάποια μείωση τιμών και κυρίως προσφορές επιπλέον υπηρεσιών.

BOOKING POSITION

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, και σύμφωνα με στοιχεία κεντρικών γραφείων των μεγάλων tour operators στο Λονδίνο, η κατάσταση των κρατήσεων στη Κεφαλονιά για τη νέα σαιζόν έχει ως εξής :

ΧΩΡΑ

BOOKING POSITION

Ηνωμένο Βασίλειο

μείωση 30% ( 138.065 το 2008)

Σουηδία

μείωση 30% (14.667 το 2008)

Ολλανδία

στα ίδια επίπεδα με μια τάση αύξησης 5% (8.221 το 2008)

Αυστρία

αύξηση 5% (4.347 το 2008)

Δανία - Φινλανδία - Νορβηγία

στα ίδια επίπεδα με τάσεις αύξησης (11.449 το 2008)

Τσεχία - Σερβία- Σλοβακία--Σλοβενία- Ουγγαρία

Δεν έχουν βγει στην αγορά ακόμα τα πακέτα γιατί αυτές οι χώρες κάνουν διακοπές μόνο 4 μήνες από Ιούνιο - Σεπτέμβρη (9.783 το 2008)

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>Κεφαλονιά :

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη πεμπτη 19/2/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive