Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

A, μπα, δε νομίζω! Εβραίος ο ΣΗΜΙΤΗΣ; ΔΙΑΔΩΣΕΙΣ Ε; ΣΙΓΟΥΡΑ !!

More

The whole Simitis/Avouris bussiness is best explained in this article by a greek religious newspaper: Orthodoxos Typos, 16th of June 2000 -Jewish intervention behind the new identity cards”

Εκτός, όμως, της βεβαίας εβραϊκής καταγωγής του κ. Ροζάκη, ήρχισεν εσχάτως να γίνεται υπαινικτικός λόγος για την καταγωγήν του κ. Σημίτη. Εις την «Εστίαν» της 23.3.2000 εδημοσιεύθη η ακόλουθη επιστολή του μαθηματικού - οικονομολόγου κ. Σάκη Λέφα:

Συγκεκριμένα, ο κ. Σημίτης εξήγησε οτι ο παππούς του έφυγε από το Πήλιο και εγκαταστάθηκε στόν Πειραιά. Επειδή μάλιστα φορούσε ένα μικρό μαύρο καπελλάκι, που έμοιαζε με κουλούρι, άλλαις λέξεσι “σιμήτι”, τον ωνόμασαν… Σημίτη! Ναί, αλλά το σιμίτι (κουλούρι) γράφεται με ι-ώτα ενώ το επίθετο του Πρωθυπουργού, το εκ του παππού του εκπορευόμενο, γράφεται με ή-τα! Η διαφορά δέ είναι τεράστια. Όχι φυσικά όση χωρίζει το ι-ώτα απο το ή-τα, αλλά όση χωρίζει ένα κουλούρι - σιμίτι (εκ της ελληνικής λέξεως σιμιγδάλι - σιμιγδ - σιμιδ - σιμιτ, δηλαδή κουλούρι στα τούρκικα) από ένα Σημίτη (εκ του Σημ, αδελφού του Ιάφεθ, γενάρχου των Εβραίων, εξ’ ού και Σημιτισμός κ.λ.π.)σιμίτι”είναι η “γιάμικα”, το χαρακτηριστικό επικορύφιον κάλλυμα των Εβραίων!».

Εξ’ άλλου, η εφημερίς «Χώρα» (11.6.2000), είς εκτενές δημοσίευμα της περί της «παρέας», η οποία επιχειρεί να υπονομεύση τα θεμέλια της Εκκλησίας, αναφερόμενη εις τον πρωθυπουργόν κ. Κ. Σημίτην, γράφει και τα ακόλουθα: «…Θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αποτρέπει τον εκπρόσωπο της κυβέρνησής του, το Δημήτρη Ρέππα, απο του να πεί οτιδήποτε για το θρήσκευμα του πρωθυπουργού. … Όλοι οι Έλληνες δικαιούμαστε μιας απάντησης για θέματα όπως του παππού του πρωθυπουργού, ο οποίος όταν ήρθε στην Ελλάδα άλλαξε το όνομα Αβούρης και το έκανε Σημίτης. Πληροφορίες σχετικές, που δημοσιεύθηκαν στο παρελθόν, θα πρέπει κάποτε να διαψευσθούν ή να επιβεβαιωθούν, λένε οτι ο παππούς ήταν εβραϊκής καταγωγής».
Αξιοσημείωτον είναι πάντως οτι το μικρό μαύρο καπελλάκι, που μοιάζει με “κουλούρι” ή “

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαββατο 14/2/09

1 σχόλιο:

  1. Οι παλιοί στο χωριό Δρακειά του Πηλίου ξέρουν την οικογένεια Σημίτη σαν εβραϊκής καταγωγής. Υπάρχουν εκεί ακόμα μερικοί παππούδες που εξιστορούν τον βίο και την πολιτεία της οικογενείας μέχρις ότου έφυγε για την Αθήνα.

    Η αναφορά στην αλλαγή του ονόματός τους απο εβραίϊκο σε ελληνικό στο χωριό Δρακειά γίνεται με βάση την άγνοια του όρου "κουλουρτζής" σε αντίθεση με το γνωστό όνομα στον Νομό Μαγνησίας "σημίτ", δηλαδή κουλούρι απο τα χρόνια της τουρκοκρατίας.

    Λένε ακόμα ότι, ο γόνος που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, επειδή φρόντισαν να απαλλάξουν την χώρα μας απο την βραχονησίδα των Ιμίων, σπούδασε στην Ρουμανία νομικός και μετά - επειδή και εκεί κυνηγούσαν τους Εβραίους - έφυγε απο τα Βρύουλα, ακολουθώντας τα βήματα του παπού του. Σε αντίθεση με τον άλλο, τον αδερφό του, που δέν έγινε Πρωθυπουργός, αλλά μέγας και πολύς οικονομικός παράγων στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα.

    Και ύστερα σου μιλούνε και για το Ολοκαύτωμα ...

    Τέλος ο γάμος της κόρης του στην Αθήνα υπήρξε εβραϊκός.

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive