Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΓΚΕΜΠΕΛΣ , ΚΚΕ, ΚΑΤΙΝ και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ !!

Τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για τη Σφαγή στο δάσος του Κατίν; Ποιος εκτέλεσε πάνω από 22.500 Πολωνούς αξιωματικούς, οι Ναζί ή ο Κόκκινος Στρατός; Με αφορμή την ταινία "Κατίν" του σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα, γιου εκτελεσμένου Πολωνού αξιωματικού, κάποιοι ξεκίνησαν στην Ελλάδα μια μικρή επιχείρηση για να ξαναγράψουν την Ιστορία σύμφωνα με τα γούστα τους. Ακολουθεί ένα μικρό αλλά οδυνηρό ξεσκέπασμα.

Με αχνά γράμματα παρατίθεται σύντομα η ιστορία και το ιστορικό πλαίσιο της σφαγής του Κατίν, που ολοκληρώνεται με ένα επίσης σύντομο απόσπασμα από το "Κουτί της Πανδώρας". Κατόπιν ακολουθεί το "ξεσκέπασμα".

Τις πρώτες ώρες της 24ης Αυγούστου 1939 υπογράφεται η συμφωνία Σοβιετικής Ένωσης και ναζιστικής Γερμανίας, από τους υπουργούς εξωτερικών των δύο χωρών Molotov και Ribbentrop. H συνθήκη γνωστή και ως Χίτλερ-Στάλιν προέβλεπε μη επίθεση μεταξύ των δύο χωρών και σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα προς κάποια από τις δύο, τήρηση ουδετερότητας από την άλλη. Η συμφωνία ακόμα περιελάμβανε ένα μυστικό πρωτόκολλο που μοίραζε την Ευρώπη σε σφαίρες επιρροής των δύο χωρών, με την Πολωνία στο επίκεντρο των ανακατατάξεων.

Την 1η Σεπτεμβρίου 1939 ο Χίτλερ ξεκινάει τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ναζί επιτίθενται στην Πολωνία από δυτικά. Στις 17 Σεπτεμβρίου 1939 είναι οι σειρά των Σοβιετικών να υλοποιήσουν το μυστικό πρωτόκολλο και επιτίθενται στην Πολωνία από ανατολικά. Πολωνοί αξιωματικοί, αστυνομικοί και διανοούμενοι αιχμαλωτίζονται από τον Κόκκινο Στρατό και προωθούνται από την NKVD, πρόδρομο της KGB, σε τρία στρατόπεδα σε Σοβιετικό έδαφος.
Δείτε το σύντομο απόσπασμα από "το κουτί της Πανδώρας" του Κώστα Βαξεβάνη:



Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>Οι γκεμπελικές πρακτικές


{ΑΣΧΕΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ!! Αλλά δείτε και πρωτοσέλλιδη διαφήμιση του αντιλαικού, καπιταλιστικού, τσογαδόρικου ΟΠΑΠ. Στον φιλολαικό και αντιτσογαδόρικο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ φυσικά. Άντε να
δούμε και τίποτα 090, να σαλτάρουμε τελείως!!}
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη πεμπτη 19/2/09

1 σχόλιο:

  1. Στά 90 του χρόνια το Κ.Κ.Ε. είχε
    σε ένα σημαντικό τομέα μεγάλη τύχη και σε έναν άλλο μεγάλη ατυχία .
    Είχε τύχη διότι πάντα είχε στις τάξεις του απλούς οπαδούς που ήταν αγνοί ιδεολόγοι .
    Είχε ατυχία διότι από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα είχε ΗΛΙΘΙΕΣ ηγεσίες .
    Την ατυχία πλήρωσαν με την ζωή τους χιλιάδες αγνοί κομμουνιστές αλλά και χιλιάδες Έλληνες μη κομματικοποιημένοι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive