Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΙΑΣΩΝ"

1.Στις 23 Αυγουστου 1939,( πραγματικης ημερομηνιας εναρξεως του Β'Παγκοσμιου Πολεμου) ο Φον Ριμπεντροπ, (υπουργός εξωτερικών της Ναζιστικης Γερμανίας) συναντούσε στη Μόσχα τον Στάλιν και τον ομόλογό του Μολοτωφ στο Κρεμλίνο, για να υπογράψη το συμμαχικο σύμφωνο μη επιθέσεως Γερμανίας – Σοβιετικής ενώσεως.

Επιπροσθέτως υπεγράφη και ένα μυστικό πρωτόκολλο που αφορούσε στην διαίρεσι της Ανατολικής Ευρώπης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ενώσεως. Μολονότι η Σοβιετική διπλωματία προσπάθησε να μην αποκαλυφθή ( όπως και σήμερα αποσιωπούν οι υμνούντες την προσφορά της Ρωσσίας στην έκβασιν του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, απολησμονούντες οτι στην ουσια υπηρξε η μάμμη της γενέσεως του), αυτό το μυστικό πρωτόκολλο, δημοσιεύθηκε στις 25 Αυγούστου 1940, ταυτοχρόνως στη Μόσχα και το Βερολίνο. Ετσι ο κόσμος επληροφορείτο άναυδος την κυνική συμφωνία με αντάλλαγμα τον πολεμο.Στην σφαίρα επιρροής της Μόσχας προσαρτώντο η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λατβία, η Βεσσαραβία και περίπου το 1/4 της Πολωνίας Ο Χίτλερ είχε την άδεια της κομμουνιστικής Ρωσσίας για να ξεκινηση τον πόλεμό του.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>Ιστορικες Αληθειες

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 4/2/09

1 σχόλιο:

  1. Επανάληψη σκόπιμων ιστορικών ασαφειών.

    1. Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε με το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ αλλά πολύ πιο παλιά από τις δυτικές δυνάμεις όταν επέτρεψαν τον εξοπλισμό της Ναζιστικής Γερμανίας με αποτέλεσμα αυτή να γίνει υπερδύναμη. Ο στόχος τους ήταν να εξαλειφθεί το νέο σοσιαλιστικό κράτος της ΕΣΣΔ και στη συνέχεια οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να ξαναμοιράσουν τον κόσμο.
    Εξάλλου οι δυτικές δυνάμεις παρέμειναν αδρανείς εγκρίνοντας τον επεκτατισμό του Χίτλερ προς την ανατολή και μπαίνοντας ουσιαστικά στον πόλεμο μόλις αντελήφθηκαν ότι ο Χίτλερ δεν έχει σκοπό να χτυπήσει άμεσα την ΕΣΣΔ.
    Κανένας δεν αποσιωπά το σύμφωνο. Αντίθετα ήταν μια πανέξυπνη κίνηση (και από τις 2 πλευρές) (για διαφορετικούς σκοπούς η κάθε μία).
    Η Γερμανία πέτυχε την αποτροπή μιας αντιφασιστικής συμμαχίας (την οποία επεδίωξε η ΕΣΣΔ αλλά η Δύση άφηνε τα πράγματα να σέρνονται περιμένοντας να δει τι θα κάνει η Γερμανία). Η ΕΣΣΔ πέτυχε πολύτιμο χρόνο προετοιμασίας αφού ήταν αντιληπτό ότι οι όροι του συμφώνου και τα εδάφη που τόσο απλόχερα παραχωρούσε ο Χίτλερ ήταν όλα προσωρινά για να τα πάρει όλα πίσω αργότερα. Ταυτόχρονα κατάφερε να επεκτείνει τα αμυντικά της σύννορα πολλά χιλιόμετρα γεγονός καθοριστικό για την εξέλιξη του πολέμου.


    2. Είναι λάθος ότι ο Στάλιν ξαφνιάστηκε από κάτι τέτοιο. Στην ουσία προετοίμαζε την αμυνα εναντίων των φασιστών από τη στιγμή που εκλέχθη ο Χίτλερ, αλλά τα 2 χρόνια περίπου που μεσολάβησαν από το σύμφωνο μέχρι την γερμανική επίθεση στην ΕΣΣΔ η πολεμική παραγωγή εντατικοποιήθηκε.
    Ο στρατάρχης Ζούκωφ στα απομνημονεύματά του περιγράφει τις διαταγές του Στάλιν λίγο πριν την επίθεση των Γερμανών καθώς υπήρχαν μυστικές πληροφορίες για τις κινήσεις των φασιστικών στρατευμάτων. Επίσης αναφέρει ότι η κάλυψη του στρατιωτικού υλικού υπήρξε επαρκής.

    3. Δεν κατακτήθηκε καμία περιοχή και δεν υπήρξε καμία κατοχή. Όσο κατάκτησαν οι Αμερικανοί τη δυτική Ευρώπη άλλο τόσο και οι Σοβιετικοί την Ανατολική. Το πολίτευμά τους άλλαξε.

    4. Το ευχαριστώ στην ΕΣΣΔ θα έπρεπε να αποδοθεί διότι χωρίς αυτή θα είχε κυριαρχήσει παγκοσμίως ο φασισμός, ο ρατσισμός και η ιδεολογία της φυλετικής ανωτερότητας.

    5. Τις απώλειες τις είχε ο σοβιετικός στρατός γιατί πολεμούσε για 4 χρόνια μόνος του στο ανατολικό μέτωπο ενάντια στις επίλεκτες δυνάμεις του ναζιστικού στρατού κι ήταν αυτός που κατέστρεψε το 80% του στρατού των γερμανών.

    6. Εχεις καμιά σοβαρή πηγή γι’αυτά που λές?

    7. Το σχέδιο Μάρσαλ έγινε πρώτα απ’όλα για να στηρίξει την ίδια την αμερικανική οικονομία, η οποία θα κατέρρεε κατά την μετατροπή της απο υπερπαραγωγική πολεμική βιομηχανία σε ειρηνική. Το σχέδιο Μάρσαλ την κράτησε ζωντανή.
    Από τους δικούς μας, αυτοί που επωφελήθησαν ήταν η αστική τάξη που φρόντισε να ξεκοκαλίσει τα λεφτά του σχεδίου και να δημιουργηθούν έτσι τα νέα τζάκια..
    Επίσης βοήθησε στη δημιουργία του εθνικού στρατού για να μπορέσουν να πολεμηθούν οι μαχητές του Δημοκρατικού στρατού.


    Είναι λάθος το κλισέ που προσπαθείς να περάσεις ότι κομμουνισμός=φτώχια και δυστυχία. Είναι μια προσπάθεια για πιο δίκαια κατανομή αγαθών και εργασίας.

    Η Σοβιετική Ένωση λοιπόν υπήρξε οικονομική υπερδύναμη που δρούσε ανταγωνιστικά προς τις ΗΠΑ.
    Αν ο σοσιαλισμός παράγει φτώχια πώς κατάφερε η ΕΣΣΔ να έχει τέτοια παραγωγή πολεμικού υλικού? Να φτιάχνει πυραύλους, διαστημόπλοια, αεροπλάνα, τεχνολογία κλπ. Η οικονομία της ΕΣΣΔ ήταν γερή. Αν λοιπόν η ΗΠΑ δεν την ανάγκαζε σε εξοπλισμούς, τα χρήματα θα πήγαιναν σε κοινωνικές δαπάνες και σε παροχές στο λαό. Αλλά φρόντισαν οι ΗΠΑ να μη συμβεί αυτό.
    Επίσης με την πτώση της ΕΣΣΔ υπήρξε τεράστια μείωση του επιπέδου ζωής στη Ρωσία και η οικονομία υποβαθμίστηκε σημαντικά. Τώρα επι Πούτιν αρχίζει να αναζωογονείται (σε καπιταλιστική βάση όμως).

    Haldir

    Υ.Γ. Ο Στάλιν είναι από τα πιο δημοφιλή ιστορικά πρόσωπα στη Ρωσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive