Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής άνοιξε τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών (που προκάλεσε ο ίδιος με αίτημά του κατά τη διάρκεια τω γιορτών) με αναφορά στην σημερινή οικονομική κρίση, εξ' αιτίας της οποίας έχει καθυστερήσει η αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία όπως είπε. Ζήτησε συγνώμη που η κυβέρνησή του δεν κατάφερε να εκπληρώσει την υπόσχεση της για την χρηματοδότηση 5% επί του ΑΕΠ για την Παιδεία, επικέντρωσε ωστόσο στις αλλαγές που δρομολογούνται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΤΕΙ). «Με το σημερινό σύστημα η πορεία του μαθητή καθορίζεται από λίγες ημέρες εξετάσεων, το Λύκειο λειτουργεί ως εξεταστικό φροντιστήριο προσφέροντας εξοντωτική πίεση στο μαθητή και καθιστώντας πολυτέλεια τον ελεύθερο χρόνο, καταβάλλονται δυσβάστακτα ποσά στην παραπαιδεία»... Ως εκ τούτου, πρότεινε τη σύσταση «πολιτικής επιτροπής υψηλού επιπέδου», με τη συμμετοχή βουλευτών που θα ορίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, η οποία σε συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας θα αναζητήσει τις καλύτερες λύσεις.
Αναφερόμενος στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου «από ομάδες που μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε καταφύγια μετά από εγκληματικές πράξεις» και στις καταλήψεις στα σχολεία όπου δρουν «εξωσχολικά στοιχεία», ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση στην καταπολέμησή τους, με τη φράση «η βία δεν πάει άλλο». Πρότεινε επίσης ομάδα εργασίας να αντλήσει (αξιοποιώντας και το Διαδίκτυο) τις απόψεις ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ολόκληρης της κοινωνίας.
σχόλιο Paideia-gr: Καλά μας τα λέει ό πρωθυπουργός, αλλά βαρεθήκαμε να ακούμε συγγνώμη... Περιμένουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και κάποιες πράξεις. Η εξαγγελία για ελεύθερη είσοδο στα πανεπιστήμια (στη σημερινή Ελλάδα) αν υλοποιηθεί θα αποτελέσει την Ταφόπλακα για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Τα περισσότερα επαρχιακά θα κλείσουν, ενώ τα κεντρικά (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΤΡΑ κλπ) θα δεχθούν τρομακτικά μεγάλο αριθμό φοιτητών. Αφού δεν έχουν τις υποδομές για κάτι τέτοιο, αναγκαστικά θα ρίξουν το επίπεδο σπουδών. Έχετε δει το επίπεδο των φοιτητών σε ένα κεντρικό και σε ένα επαρχιακό πανεπιστήμιο; Αν όλοι αυτοί φοιτούν στην Αθήνα και με δεδομένη την απαίτηση να "περνάει" δεδομένο ποσοστό φοιτητών ένα μάθημα, θα πρέπει αναγκαστικά να πέσει το επίπεδο του μαθήματος για να περνάνε οι φοιτητές. Αυτό θα είναι καταστροφικό.... Να σημειώσουμε επίσης τα εξής: 1) Φαίνεται πως η κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ άρχισαν να συζητάνε αυτό που μέρες τώρα αναφέρουμε περί διακομματικής συμφωνίας για σχεδιασμό πολιτικής για την Παιδεία (δείτε την ανάρτησή μας http://paideia-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_381.html). 2) Επιτέλους άρχισε η συζήτηση για το Άσυλο. Κάτι που επίσης ξεκίνησαν τα blogs! Εμείς μάλιστα αρχίσαμε και ψηφοφορία για το θέμα (http://paideia-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_7727.html). 3) Μας χαροποιεί η άποψη ότι θα αντλήσουν ιδέες και από το διαδίκτυο (=blogs??). Ας ελπίζουμε να μην είναι απλώς μια "ωραία ατάκα"...
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κος Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί για τη συμμετοχή της Ν.Δ. στο διάλογο που θα ξεκινήσει το κόμμα του ως επόμενη κυβέρνηση... Μιλώντας πάντως με δημοσιογράφους διευκρίνισε ότι θα πει «ναι» στον Κώστα Καραμανλή και το διάλογο, αρκεί να τηρηθούν συγκεκριμένοι όροι. Επίσης στην ομιλία του εισηγήθηκε μεταξύ άλλων την κατάργηση των εξετάσεων και την ελεύθερη πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ των νέων που θα αποκτούν Εθνικό Απολυτήριο. Ανοίγοντας την ομιλία του με κριτική εφ' όλης της ύλης στην κυβέρνηση κατέθεσε το πλαίσιο αρχών του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία. Ως συνήθως τον τελευταίο καιρό, ανέφερε πως βασική προγραμματική δέσμευση του κόμματός του είναι η αύξηση των δαπανών του ΑΕΠ για την Παιδεία στο 5% «από τον πρώτο Προϋπολογισμό, ακόμη κι αν χρειαστεί να κόψουμε από παντού», όπως τόνισε. Πολλούς εξέπληξε, πάντως, η κίνησή του να παρουσιάσει από το βήμα της Βουλής ένα «ηλεκτρονικό βιβλίο», το οποίο πρότεινε να αντικαταστήσει όλα τα βιβλία και τις σημειώσεις των μαθητών και των φοιτητών. Επίσης, ζήτησε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας να αναβαθμιστεί σε Ανεξάρτητη Αρχή και δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος απέναντι στα φαινόμενα βίας, προτείνοντας για την υπεράσπιση του ασύλου την «επανίδρυση» της ΕΦΕΕ. Όπως είπε, μια νέα ΕΦΕΕ, θα περιφρουρήσει το άσυλο μαζί με τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ τόνισε πως «η μαγκιά, ο τσαμπουκάς, η δήθεν επαναστατική βία και οι καταστροφές των δημόσιων ιδρυμάτων δεν χωρούν στην Παιδεία».
σχόλιο Paideia-gr: Καλά τα λέει και ο κος Παπανδρέου... Ας ελπίσουμε ότι θα συμφωνήσουν σε κάποια πράγματα. Να θυμίσουμε μόνο ότι ο κος Παπανδρέου ως υπουργός Παιδείας ευθύνεται για ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά "σκάνδαλα"!! Αυτό του διορισμού εκατοντάδων (ή και χιλιάδων) εκπαιδευτικών για το μάθημα της Πληροφορικής που καμιά σχέση δεν είχαν με τον κλάδο. (Θεολόγοι, Φιλόλογοι κ.λ.π.) Επίσης ύποπτη πρέπει να θεωρηθεί η πρόταση για αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας σε Ανεξάρτητη Αρχή! Σε μία δημοκρατία τι άλλο προσφέρουν οι Ανεξάρτητες Αρχές εκτός από τη νόθευση της βούλησης του εκλογικού σώματος;
Η κυρία Παπαρήγα διαφώνησε με την ύπαρξη διαλόγου εκτός βουλής και αναφέρθηκε στην επίλυση των γενικότερων προβλημάτων της κοινωνίας (δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση καταπολέμηση της ανεργίας, τι μόρφωση θέλουμε κ.λ.π.) ως προϋπόθεση για την κατάργηση του "εφιάλτη των εξετάσεων". "Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως εμείς δεν είμαστε υπέρ της κατάργησης των εξετάσεων" (με το σημερινό πλάισιο) τόνισε.
σχόλιο Paideia-gr: Η αλήθεια είναι ότι μόνο η κα Παπαρήγα μίλησε με σοβαρό τρόπο και χωρίς ανεύθυνες προτάσεις για κατάργηση των εξετάσεων. Δεν καταλάβαμε όμως γιατί δε θέλει το διάλογο έξω από τη βουλή...
Ο κος Αλαβάνος έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να προσέλθει στο διάλογο. Συγκεκριμένα, ζήτησε το «πάγωμα» του νόμου για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ), καθώς και του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, όπως και την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Παράλληλα διευκρίνισε ότι «ένας διάλογος για να γίνει, μπορεί να διεξαχθεί υπό την αιγίδα των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών φορέων: της ΟΛΜΕ,της ΠΟΣΔΕΠ και των πρυτάνεων».
«Σε πρόταση προσχώρησης στην πολιτική της κυβέρνησης δεν θα συμμετέχουμε». «Ο δρόμος για την Παιδεία σημαίνει σύγκρουση με κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές που διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο του δικομματισμού». Ο κος Αλαβάνος τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια με ένα προπαρασκευαστικό έτος. Πρότεινε μάλιστα στην κυρία Παπαρήγα, η οποία διαφώνησε, να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα Παιδείας: «Αν θέλετε να το συζητήσουμε από κοντά για να καταλάβετε τις απόψεις μας και να καταλάβουμε τις απόψεις σας, είμαι διαθέσιμος». Για το άσυλο είπε "αν θέλουμε να προστατεύεται το Άσυλο πρέπει να έχουμε κυβέρνηση που να αγαπάει το άσυλο".
σχόλιο Paideia-gr: Δηλαδή αν θέλουμε να μην καταστρέφονται τα πανεπιστήμια πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στη κυβέρνηση... Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διάλογο με την ΟΛΜΕ (τσιράκια των κομμάτων) και την ΠΟΣΔΕΠ που είναι εντελώς απαξιωμένη από την Πανεπιστημιακή κοινότητα... Όλοι οι πανεπιστημιακοί πρέπει να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο διάλογο.
Ο κος Καρατζαφέρης συμφώνησε με την προοπτική του διαλόγου και κάλεσε τον κο Καραμανλή να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα του Ασύλου το οποίο το χαρακτήρισε καθεστώς Ζωνιανών.
σχόλιο Paideia-gr: Θα σχολιάζαμε, αλλά μας είναι παντελώς άγνωστες οι θέσεις του ΛΑΟΣ σχετικά με την Παιδεία (υπάρχουν;)...
Aκολουθούν σχόλια διαφόρων 25 Ιανουάριος 2009 2:20 μμ TurambarGR είπε... Απλά αστειεύτηκα... Αν το καλοσκεφτείς όμως σε μια χώρα που δίνει (αυτή τη στιγμή) κοντα στο 3.7% του ΑΕΠ για την Παιδεία, η αύξηση στο 7% δεν είναι λίγο τρελή;; (αντίστοιχη π.χ. με την αύξηση των μισθών από τα 1100 στα 2200 γι αυτό αστειεύτηκα) Εδώ υπάρχουν συνάνθρωποί μας που παίρνουν 400 ευρώ σύνταξη. Ας πάμε στο 4% πρώτα και μετά βλέπουμε... Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. 25 Ιανουάριος 2009 2:45 μμ Ανώνυμος είπε... Στον λόγο του στην Βουλή ο Καρατζαφέρης είπε ένα σωρό πράγματα, για το άσυλο να καταργηθεί, για τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια κλπ. Μάλλον προκατειλημμένος ο αρθρογράφος. 25 Ιανουάριος 2009 10:33 μμ Ανώνυμος είπε... Δεν είναι λογικό να ισχυρίζεστε ότι δεν ξέρετε τις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ για την παιδεία. Ο Καρατζαφέρης τα είπε στη Βουλή.Όσο και αν θέλετε να τον αγνοείτε δεν τον αγνοεί ο λαός. Το ποσοστό του ΛΑ.Ο.Σ. ανεβαίνει.
Απάντηση του υπευθύνου της ανάρτησης 25 Ιανουάριος 2009 10:37 μμ paideia-gr είπε... Δεν αγνοούμε κανέναν. Στείλτε μας την άποψη του ΛΑΟΣ για την Παιδεία και θα την βάλουμε. Δεν έχω δει όμως τον Καρατζαφέρη να μιλάει συχνά για την Παιδεία. (Εκτός και αν αναφέρεται στο άσυλο.
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.
Από την παρακάτω διεύθυνση ιστολογίου υπάρχουν κάποιες αναφορές για τον ΛΑ.Ο.Σ και τον κ. Καρατζαφέρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://paideia-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_5522.html
Η ανάρτηση είναι η εξής
Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής άνοιξε τη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών (που προκάλεσε ο ίδιος με αίτημά του κατά τη διάρκεια τω γιορτών) με αναφορά στην σημερινή οικονομική κρίση, εξ' αιτίας της οποίας έχει καθυστερήσει η αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία όπως είπε. Ζήτησε συγνώμη που η κυβέρνησή του δεν κατάφερε να εκπληρώσει την υπόσχεση της για την χρηματοδότηση 5% επί του ΑΕΠ για την Παιδεία, επικέντρωσε ωστόσο στις αλλαγές που δρομολογούνται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (εισαγωγή σε ΑΕΙ – ΤΕΙ).
«Με το σημερινό σύστημα η πορεία του μαθητή καθορίζεται από λίγες ημέρες εξετάσεων, το Λύκειο λειτουργεί ως εξεταστικό φροντιστήριο προσφέροντας εξοντωτική πίεση στο μαθητή και καθιστώντας πολυτέλεια τον ελεύθερο χρόνο, καταβάλλονται δυσβάστακτα ποσά στην παραπαιδεία»...
Ως εκ τούτου, πρότεινε τη σύσταση «πολιτικής επιτροπής υψηλού επιπέδου», με τη συμμετοχή βουλευτών που θα ορίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, η οποία σε συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας θα αναζητήσει τις καλύτερες λύσεις.
Αναφερόμενος στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου «από ομάδες που μετατρέπουν τα πανεπιστήμια σε καταφύγια μετά από εγκληματικές πράξεις» και στις καταλήψεις στα σχολεία όπου δρουν «εξωσχολικά στοιχεία», ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση στην καταπολέμησή τους, με τη φράση «η βία δεν πάει άλλο».
Πρότεινε επίσης ομάδα εργασίας να αντλήσει (αξιοποιώντας και το Διαδίκτυο) τις απόψεις ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ολόκληρης της κοινωνίας.
σχόλιο Paideia-gr: Καλά μας τα λέει ό πρωθυπουργός, αλλά βαρεθήκαμε να ακούμε συγγνώμη... Περιμένουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και κάποιες πράξεις. Η εξαγγελία για ελεύθερη είσοδο στα πανεπιστήμια (στη σημερινή Ελλάδα) αν υλοποιηθεί θα αποτελέσει την Ταφόπλακα για όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Τα περισσότερα επαρχιακά θα κλείσουν, ενώ τα κεντρικά (ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΤΡΑ κλπ) θα δεχθούν τρομακτικά μεγάλο αριθμό φοιτητών. Αφού δεν έχουν τις υποδομές για κάτι τέτοιο, αναγκαστικά θα ρίξουν το επίπεδο σπουδών. Έχετε δει το επίπεδο των φοιτητών σε ένα κεντρικό και σε ένα επαρχιακό πανεπιστήμιο; Αν όλοι αυτοί φοιτούν στην Αθήνα και με δεδομένη την απαίτηση να "περνάει" δεδομένο ποσοστό φοιτητών ένα μάθημα, θα πρέπει αναγκαστικά να πέσει το επίπεδο του μαθήματος για να περνάνε οι φοιτητές. Αυτό θα είναι καταστροφικό....
Να σημειώσουμε επίσης τα εξής:
1) Φαίνεται πως η κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ άρχισαν να συζητάνε αυτό που μέρες τώρα αναφέρουμε περί διακομματικής συμφωνίας για σχεδιασμό πολιτικής για την Παιδεία (δείτε την ανάρτησή μας http://paideia-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_381.html).
2) Επιτέλους άρχισε η συζήτηση για το Άσυλο. Κάτι που επίσης ξεκίνησαν τα blogs! Εμείς μάλιστα αρχίσαμε και ψηφοφορία για το θέμα (http://paideia-gr.blogspot.com/2009/01/blog-post_7727.html).
3) Μας χαροποιεί η άποψη ότι θα αντλήσουν ιδέες και από το διαδίκτυο (=blogs??). Ας ελπίζουμε να μην είναι απλώς μια "ωραία ατάκα"...
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κος Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί για τη συμμετοχή της Ν.Δ. στο διάλογο που θα ξεκινήσει το κόμμα του ως επόμενη κυβέρνηση... Μιλώντας πάντως με δημοσιογράφους διευκρίνισε ότι θα πει «ναι» στον Κώστα Καραμανλή και το διάλογο, αρκεί να τηρηθούν συγκεκριμένοι όροι. Επίσης στην ομιλία του εισηγήθηκε μεταξύ άλλων την κατάργηση των εξετάσεων και την ελεύθερη πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ των νέων που θα αποκτούν Εθνικό Απολυτήριο.
Ανοίγοντας την ομιλία του με κριτική εφ' όλης της ύλης στην κυβέρνηση κατέθεσε το πλαίσιο αρχών του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία. Ως συνήθως τον τελευταίο καιρό, ανέφερε πως βασική προγραμματική δέσμευση του κόμματός του είναι η αύξηση των δαπανών του ΑΕΠ για την Παιδεία στο 5% «από τον πρώτο Προϋπολογισμό, ακόμη κι αν χρειαστεί να κόψουμε από παντού», όπως τόνισε.
Πολλούς εξέπληξε, πάντως, η κίνησή του να παρουσιάσει από το βήμα της Βουλής ένα «ηλεκτρονικό βιβλίο», το οποίο πρότεινε να αντικαταστήσει όλα τα βιβλία και τις σημειώσεις των μαθητών και των φοιτητών.
Επίσης, ζήτησε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας να αναβαθμιστεί σε Ανεξάρτητη Αρχή και δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος απέναντι στα φαινόμενα βίας, προτείνοντας για την υπεράσπιση του ασύλου την «επανίδρυση» της ΕΦΕΕ. Όπως είπε, μια νέα ΕΦΕΕ, θα περιφρουρήσει το άσυλο μαζί με τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ τόνισε πως «η μαγκιά, ο τσαμπουκάς, η δήθεν επαναστατική βία και οι καταστροφές των δημόσιων ιδρυμάτων δεν χωρούν στην Παιδεία».
σχόλιο Paideia-gr: Καλά τα λέει και ο κος Παπανδρέου... Ας ελπίσουμε ότι θα συμφωνήσουν σε κάποια πράγματα. Να θυμίσουμε μόνο ότι ο κος Παπανδρέου ως υπουργός Παιδείας ευθύνεται για ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά "σκάνδαλα"!! Αυτό του διορισμού εκατοντάδων (ή και χιλιάδων) εκπαιδευτικών για το μάθημα της Πληροφορικής που καμιά σχέση δεν είχαν με τον κλάδο. (Θεολόγοι, Φιλόλογοι κ.λ.π.) Επίσης ύποπτη πρέπει να θεωρηθεί η πρόταση για αναβάθμιση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας σε Ανεξάρτητη Αρχή! Σε μία δημοκρατία τι άλλο προσφέρουν οι Ανεξάρτητες Αρχές εκτός από τη νόθευση της βούλησης του εκλογικού σώματος;
Η κυρία Παπαρήγα διαφώνησε με την ύπαρξη διαλόγου εκτός βουλής και αναφέρθηκε στην επίλυση των γενικότερων προβλημάτων της κοινωνίας (δικαίωμα στην εργασία, στη μόρφωση καταπολέμηση της ανεργίας, τι μόρφωση θέλουμε κ.λ.π.) ως προϋπόθεση για την κατάργηση του "εφιάλτη των εξετάσεων". "Και θέλω να ξεκαθαρίσω πως εμείς δεν είμαστε υπέρ της κατάργησης των εξετάσεων" (με το σημερινό πλάισιο) τόνισε.
σχόλιο Paideia-gr: Η αλήθεια είναι ότι μόνο η κα Παπαρήγα μίλησε με σοβαρό τρόπο και χωρίς ανεύθυνες προτάσεις για κατάργηση των εξετάσεων. Δεν καταλάβαμε όμως γιατί δε θέλει το διάλογο έξω από τη βουλή...
Ο κος Αλαβάνος έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να προσέλθει στο διάλογο. Συγκεκριμένα, ζήτησε το «πάγωμα» του νόμου για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ), καθώς και του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ, όπως και την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Παράλληλα διευκρίνισε ότι «ένας διάλογος για να γίνει, μπορεί να διεξαχθεί υπό την αιγίδα των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών φορέων: της ΟΛΜΕ,της ΠΟΣΔΕΠ και των πρυτάνεων».
«Σε πρόταση προσχώρησης στην πολιτική της κυβέρνησης δεν θα συμμετέχουμε». «Ο δρόμος για την Παιδεία σημαίνει σύγκρουση με κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές που διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο του δικομματισμού». Ο κος Αλαβάνος τάχθηκε υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστήμια με ένα προπαρασκευαστικό έτος. Πρότεινε μάλιστα στην κυρία Παπαρήγα, η οποία διαφώνησε, να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα Παιδείας: «Αν θέλετε να το συζητήσουμε από κοντά για να καταλάβετε τις απόψεις μας και να καταλάβουμε τις απόψεις σας, είμαι διαθέσιμος». Για το άσυλο είπε "αν θέλουμε να προστατεύεται το Άσυλο πρέπει να έχουμε κυβέρνηση που να αγαπάει το άσυλο".
σχόλιο Paideia-gr: Δηλαδή αν θέλουμε να μην καταστρέφονται τα πανεπιστήμια πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ για να μπει στη κυβέρνηση... Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διάλογο με την ΟΛΜΕ (τσιράκια των κομμάτων) και την ΠΟΣΔΕΠ που είναι εντελώς απαξιωμένη από την Πανεπιστημιακή κοινότητα... Όλοι οι πανεπιστημιακοί πρέπει να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο διάλογο.
Ο κος Καρατζαφέρης συμφώνησε με την προοπτική του διαλόγου και κάλεσε τον κο Καραμανλή να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα του Ασύλου το οποίο το χαρακτήρισε καθεστώς Ζωνιανών.
σχόλιο Paideia-gr: Θα σχολιάζαμε, αλλά μας είναι παντελώς άγνωστες οι θέσεις του ΛΑΟΣ σχετικά με την Παιδεία (υπάρχουν;)...
Aκολουθούν σχόλια διαφόρων
25 Ιανουάριος 2009 2:20 μμ
TurambarGR είπε...
Απλά αστειεύτηκα... Αν το καλοσκεφτείς όμως σε μια χώρα που δίνει (αυτή τη στιγμή) κοντα στο 3.7% του ΑΕΠ για την Παιδεία, η αύξηση στο 7% δεν είναι λίγο τρελή;; (αντίστοιχη π.χ. με την αύξηση των μισθών από τα 1100 στα 2200 γι αυτό αστειεύτηκα) Εδώ υπάρχουν συνάνθρωποί μας που παίρνουν 400 ευρώ σύνταξη. Ας πάμε στο 4% πρώτα και μετά βλέπουμε... Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.
25 Ιανουάριος 2009 2:45 μμ
Ανώνυμος είπε...
Στον λόγο του στην Βουλή ο Καρατζαφέρης είπε ένα σωρό πράγματα, για το άσυλο να καταργηθεί, για τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια κλπ. Μάλλον προκατειλημμένος ο αρθρογράφος.
25 Ιανουάριος 2009 10:33 μμ
Ανώνυμος είπε...
Δεν είναι λογικό να ισχυρίζεστε ότι δεν ξέρετε τις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ για την παιδεία. Ο Καρατζαφέρης τα είπε στη Βουλή.Όσο και αν θέλετε να τον αγνοείτε δεν τον αγνοεί ο λαός. Το ποσοστό του ΛΑ.Ο.Σ. ανεβαίνει.
Απάντηση του υπευθύνου της ανάρτησης
25 Ιανουάριος 2009 10:37 μμ
paideia-gr είπε...
Δεν αγνοούμε κανέναν. Στείλτε μας την άποψη του ΛΑΟΣ για την Παιδεία και θα την βάλουμε.
Δεν έχω δει όμως τον Καρατζαφέρη να μιλάει συχνά για την Παιδεία. (Εκτός και αν αναφέρεται στο άσυλο.