Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΩΧ !! ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΑΛΙ !!

Η Ε.Ε παίρνει μέτρα κατά της κρίσης

Τα βασικά θέματα της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες θα περιστρέφονται γύρω από τη χρηματοπιστωτική κρίση, την εξέταση των προγραμμάτων ανάκαμψης της οικονομίας, τη διατήρηση της απασχόλησης και την ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς.
Με επικεφαλής την Πολωνία και την Ουγγαρία, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, επιθυμούν να τεθούν το συντομότερο υπό την ασπίδα του ευρώ, προκειμένου να αποφύγουν την κατάρρευση των νομισμάτων και κατ' επέκταση των οικονομιών τους. Στο πλαίσιο αυτό ασκούν έντονες πιέσεις για χαλάρωση της διαδικασίας ένταξης στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, επιδιώκουν την άμεση ένταξή τους στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, που θεωρείται προπομπός για την ένταξη στην ΟΝΕ.
Σχετικά με την επιστολή του Τσέχου πρωθυπουργού και προέδρου της Ε.Ε., Μίρεκ Τοπολάνεκ, προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, η χρηματοπιστωτική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων της Κυριακής. Πρώτη προτεραιότητα, όπως αναφέρει, θα είναι η ομαλοποίηση της ροής των δανείων, μέσω της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν οι δύο προχθεσινές πρωτοβουλίες της Κομισιόν για την εποπτεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και την επίλυση του προβλήματος των «τοξικών» προϊόντων.

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαββατο 28/2/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive