Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Αυτο το ξέρατε; ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΠΑΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ...ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕΙΑ!! ΚΑΛΟ Ε;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής Β΄Αθηνών κ. Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργό Πολιτισμού σχετικά με τις κατασχέσεις παλαιών βιβλίων και τις συλλήψεις των κατόχων τους.


Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί διαδοχικές συλλήψεις εκδοτών βιβλιοπωλών, όπως των κυρίων Σπανού και Κωστακιώτη, που κατηγορούνται για κατοχή βιβλίων θρησκευτικού περιεχομένου, εκδοθέντων πριν το έτος 1830.

Είναι απορίας άξιον για ποιόν λόγο έχουν μεθοδευτεί τέτοιες ενέργειες, αφού βάσει του Ν. 399/2007 “Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, το βιβλίο δεν χαρακτηρίζεται ως κινητό μνημείο.
Αλλωστε, η αρμόδια Εφορία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών του Υπουργείου Πολιτισμού, επανειλημμένα έχει αποφανθεί ότι τα βιβλία δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Συνεπώς, ο Βουλευτής κ. Γεωργιάδης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
1) Ποιος είναι ο Νόμος που ορίζει την παλαιότητα ενός βιβλίου και σε ποια σημεία του ορίζει ότι θα πρέπει να γίνονται κατασχέσεις βιβλίων και συλλήψεις των κατόχων τους; και
2) Αφού το ισχύον νομικό πλαίσιο καλύπτει τους ενδιαφερόμενους, γιατί τα αρμόδια κλιμάκια προχωρούν σε κατασχέσεις και συλλήψεις;
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΔΩΝΙΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη πεμπτη 12/2/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive