Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΑΜ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Ένα βασικό αίτιο της εξάπλωσης του ΕΑΜ ήταν η δημιουργία, η εδραίωση και η νομιμοποίηση πραγματικών μορφών λαϊκής εξουσίας σε ένα μεγάλο μέρος της επικράτειας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"HALDIR"



Ιδίως μετά την ίδρυση της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), τον Μάρτιο του 1944, η Ελεύθερη Ελλάδα ουσιαστικά απέκτησε κυβέρνηση που παρήγαγε πλούσιο έργο στον τομέα των επικοινωνιών, στη λαϊκή αυτοδιοίκηση, στη δημιουργία μηχανισμών εκπαίδευσης και πολιτιστικών φορέων, στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, στην αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος και τη ματαίωση του σχεδίου των Γερμανών να επιτάξουν το σύνολο του αγροτικού προϊόντος το καλοκαίρι του 1944....
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ>>Η συμβολή της ΕΑΜικής Αντίστασης .
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαββατο 24/1/09

2 σχόλια:

  1. Η ΞΣΑΓ.Ενα ακομη παραδειγμα..

    Στην ΞΣΑΓ ( Ξυλινη Σταλινικη Αχαλινωτη Γλωσσα) των νοσταλγων της επαναστασης οπου χαθηκε, των "φιλων"της Δημοκρατιας, των "υπηρετων " του λαου να απαντησω με τα λογια ενος δικου τους ανθρωπου , του Αγι Στινα, για την προδοτικη και εγκληματικη δρασι στου περιβοητου ΕΑΜ ΑΛΑ ΔΣΕ ΚΚΕ.

    Αντιγραφω απο το βιβλίο«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΟΠΛΑ» (εκδόσεις «Διεθνής Βιβλιοθήκη» του Αγι Στίνα
    ( αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικου χώρου)
    ( περισσότερα στην διεύθυνσι www.vrahokipos.net/subs/stinas/texts/eam_elas_opla.htm)

    «...Αλλά οι ‘‘πολεμικές επιχειρήσεις’’ για το ‘‘διώξιμο του κατακτητή’’ εκτελούνται από μικρές ομάδες και περιορίζονται σε δολοφονίες μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών, σε παγίδες και ενέδρες εναντίον περιπόλων ή μικρών στρατιωτικών μονάδων και σε μερικά σαμποτάζ σε αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές. Είναι γνωστό ότι οι αρχές κατοχής απαντούσαν σε κάθε μια από αυτές τις «επιχειρήσεις» με άγρια αντίποινα. Θύματα ήταν ο άμαχος πληθυσμός και οι κρατούμενοι στις φυλακές και στα στρατόπεδα και όχι εκείνοι που τα προκαλούσαν. Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός σε βάρος του πληθυσμού, σε θύματα, καταστροφές χωριών κ.λπ. Για έναν γερμανό στρατιώτη, οι Γερμανοί σκότωναν 10 Έλληνες, για έναν αξιωματικό 100 και για συνταγματάρχες και στρατηγούς πάνω από 1000. Ίσως το ΕΑΜ, στον υπολογισμό των θυμάτων να λογάριαζε μόνον εκείνους που προκάλεσαν τα αντίποινα και όχι εκείνους που τα υποστήκαν, τον άμαχο πληθυσμό και τους ομήρους. Βέβαια, τα δικά τους θύματα ήταν πολύ λίγα ή ανύπαρκτα. Ύστερα από κάθε ‘‘πολεμική επιχείρηση’’ αυτοί έφευγαν στα βουνά και τον ηρωισμό τους τον πλήρωναν άλλοι. Και ακόμα είχαν κι ένα άλλο κέρδος. Όσοι αγρότες κατόρθωναν να διαφύγουν από τα μπλοκαρισμένα από τους Γερμανούς χωριά, κατέφευγαν στα βουνά και θέλανε δεν θέλανε εντάσσονταν στον ΕΛΑΣ. Στις πρώτες ‘‘πολεμικές επιχειρήσεις’’, ας πούμε ότι δεν περίμεναν τόσο άγρια αντίποινα. Αλλά την δεύτερη, την τρίτη, την δεκάτη, την εκατοστή; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήξεραν τί θα ακολουθούσε ύστερα από την επίθεση τους εναντίον στρατιωτών των αρχών κατοχής.... τα άγρια αντίποινα των αρχών κατοχής, μαζικές σφαγές αθώων, μαζικές εκτελέσεις ομήρων, μαζικές συλλήψεις, μαζικές αποστολές στη Γερμανία, απ' όπου πολλοί λίγοι γύριζαν ζωντανοί, εμπρησμοί χωριών, κ.λπ. Στις 27 Απρίλη 1944, σκοτώνουν στους Μολάους έναν γερμανό στρατηγό και τρεις συνοδούς του. Οι γερμανοί για αντίποινα εκτελούν 200 ομήρους και ένα στρατιωτικό απόσπασμα παίρνει εντολή να σκοτώνει όσους συναντά στο δρόμο από τους Μολάους στη Σπάρτη...»

    Και στη «Σύνοψη των Γεγονότων» συμπληρώνει: «..Θα το ξαναγράψουμε και θα το ξαναπούμε. Σε έναν πόλεμο που κρατάει τρία χρόνια, κανείς από την πολιτική, στρατιωτική, πνευματική ηγεσία αυτού τον πολέμου, ούτε πιάστηκε ούτε εκτελέσθηκε ούτε σκοτώθηκε στη μάχη, ούτε τραυματίστηκε ούτε πέρασε από τα κρατητήρια της Μέρλιν. Όλοι είναι σώοι και υγιείς, ούτε μία γρατσουνιά στο πρόσωπο τους. Και είναι αυτοί που με πύρινα άρθρα, με απομνημονεύματα και αναμνήσεις προβάλλουν το έργο τους για εθνική εποποιία, Νέο '21 κ.λπ., και διεκδικούν δάφνες, παράσημα, και συντάξεις...Σήμερα όλοι όσοι δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους άλλους και την ιστορία, ξέρουν ότι η «εθνική αντίσταση» σε τίποτε δεν συνετέλεσε ούτε στην απελευθέρωση της χώρας ούτε στην τελική νίκη των συμμάχων ούτε και μπόρεσε να επηρεάσει το ηθικό και την πολεμική ικανότητα του στρατού κατοχής..»
    ΙΑΣΩΝ
    Υ.Γ
    1. Αυτη την ιδιοτυπη συμβολη στον απαρφανισμο της Ελλαδος λογω της "πληθωρικης" εγκληματικης δρασεως του περιβοητου ΕΑΜ ΕΛΑΣ ,Ο Γεωργιος Παπανδρεου διετυπωσε με την γνωστη ερωτο-απαντησι, οτι οι ορδες του ΚΚΕ ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΔΣΕ , τελικως εφονευσαν περισοτερους ελληνες απ' οτι Γερμανους, στην προσπαθεια τουΤΟ ΚΚΕ να επιβαλλη την κομμουνιστικη τυραννια. Και ακριβως αυτη η ψυχωτικη εμμονη στην παραχαρξι της πραγματικοτητος , την αποκρυψι της αληθειας, την υβρι στην μνημη των δολοφονηθεντων, αποκαλει, ο ελληνικος λαος που κατατασσει το ΚΚΕ σ'ενα σταθερο μονοψηφιο, Ξυλινη Σταλινικη Αχαλινωτη Γλωσσα.
    2. Ο τοτε αρχηγος του ΚΚΕ Ο Νίκος Ζαχαριάδης ενω διορσισθηκε απο τον Σταλιν για να αυτοκτονηση εξοριστος στο Σουργκούτ της , Σοβιετικής Ένωσεως, την 1 Αυγούστου 1973, ενω στην ουσια ητο διορισμενος πρακτωρ των του κομμουνιστικου κομματος σοβιετικης ενωσεως ( Κ ΚΣ Ε) διαφημιζεται ως ηρως.Βεβαια ο Ριζοσαπααααστης με την γνωστη Ξ Σ Α Γ, ( Ξυλινη Σταλινικη Αχαλινωτη Γλωσσα) του ανεβοκατεβαζει πρακτορες του ιμπεριαλισμου λακεδες , αμερικανοτσολιαδες, ολους οσους δεν διορισε ο Σταλιν ή πιστευουν στην ελευθυρη Δημοκρατια και οχι στην κομμουνιστικη τυραννια. Αυτη η επαναληψι των ψευδων του ΚΚΕ ειναι η ΞΣΑΓ( Ξυλινη Σταλινικη Αχαλινωτη Γλωσσα ) ΤΟΥ κκε και των δογματικων που το υπηρετουν αφελως εως ηλιθιωδως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει και ΞΠΑΓ (Ξύλινη Προβοκατόρικη Αχαλίνωτη Γλώσσα) που χρησιμοποιεί ο Ιάσωνας και κάθε Ιάσωνας προκειμένου να φέρει τα πράγματα στα μέτρα του.

    Αν θες να μειώσεις τη σπουδαιότητα της ελληνικής αντίστασης, προσπάθησέ το.
    Η ουσία είναι ότι ο Γερμανικός στρατός απασχολούσε 8 επίλεκτες μεραρχίες στην Ελλάδα οι οποίες του ήταν άκρως απαραίτητες σε άλλα μέτωπα.
    Επίσης ποτέ δεν κατάφερε να ελέγξει τις ορεινές περιοχές και μόνο έλεγχε τις βασικές αρτηρίες.
    Τα σαμποτάζ που κατάφερε στον κατοχικό στρατό ήταν πολύ σημαντικά για την αποδυνάμωση του. Ειδικά η ανατίναξη της γέφυρας του γοργοποτάμου καθυστέρησε πάρα πολύ τον ανεφοδιασμού του Ρόμελ στο μέτωπο της Αφρικής.

    Εσύ τώρα απάγγειλε Αγη Στίνα

    Haldir

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive