Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τοποθέτηση της Δήμητρας Αράπογλου για την Επαγγελματική Ασφάλιση και τη Χρηματοπιστωτική Κρίση σε Ημερίδα της Ένωσης για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων .
Η Δήμητρα Αράπογλου, Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β’ Πειραιά, την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, εκπροσώπησε το ΛΑ.Ο.Σ. στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα την Επαγγελματική Ασφάλιση και τη Χρηματοπιστωτική Κρίση.
Η Βουλευτής συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και για τη δυνατότητα που δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους να ενημερωθούν από έγκριτους επιστήμονες για την ιδιωτική και επαγγελματική ασφάλιση.
Στη θεματική ενότητα με τις τοποθετήσεις των βουλευτών – εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η Δήμητρα Αράπογλου τόνισε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση και η κατάρρευση τραπεζικών κολλοσών της νεοφιλελεύθερης οικονομικής προσέγγισης και του απρόσωπου, παγκοσμιοποιημένου κερδοσκοπικού κεφαλαίου δικαιολογούν την καχυποψία που επικρατεί για την επαγγελματική ασφάλιση.
Η Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. ολοκλήρωσε την τοποθέτηση της αναφέροντας ότι: «Η επαγγελματική ασφάλιση μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει επικουρικά στο δημόσιο σύστημα με τρεις βασικές προϋποθέσεις.
1η. Έλεγχος και επωφελής διαχείριση των πόρων του δημοσίου συστήματος ασφάλισης, ώστε αυτοί να φτάνουν εποικοδομητικά στους ασφαλισμένους και να μη γίνονται αντικείμενο διασπάθισης και διαφθοράς.
2η . Εγγυήσεις για τους ασφαλισμένους στην ιδιωτική και επαγγελματική ασφάλιση, ότι θα λαμβάνουν εγγυημένο ποσό σύνταξης, τα χρήματα τους δεν θα τζογάρονται σε χρηματοοικονομικές φούσκες, αλλά θα επενδύονται ορθολογικά και ότι τα δικαιώματα τους δεν θα διακυβεύονται σε περιόδους ύφεσης και οικονομικής κρίσης.
3η. Σεβασμός και ενίσχυση του Κοινωνικού Κράτους για την προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων (ΑμεΑ) και των χαμηλόμισθων και ανέργων».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ Β`ΠΕΙΡΑΙΑ
Αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 28/1/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive