Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Και επειδή ο ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ καλά κρατεί,

συνεχίζω επανερχόμενος λέγοντας ότι, σαν λαός είμαστε - και σε σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας - άσχετοι με οποιαδήποτε εφαρμογή τέχνης και επιστήμης.

Γράφει ο:"ΠΕΛΙΑΣ"

Εκτός απο ελάχιστους που, κερδίζοντας πολλαπλάσια απο τους επενδύοντες δημοσίες θέσεις με το σπαθί τους ή ελαίω βουλευτικού γραφείου, έχουν ανέλθει στα τζάκια των νεόπλουτων και με το δίκαιό τους προκαλούν και είδικά αυτούς, που αναλωσαν χρονάκια απο τα νιάτα τους για να σπουδάσουν κάτι χρήσιμο, αλλά σήμερα κανενας δέν τους θέλει, όπως αντίθετα θέλει τον ηλεκτρολόγο, τον υδραυλικό, τον τζακά, τον ξυλουργό για να εξασφαλίζει το εύ ζήν του και τον χρυσοπληρώνει, αφού δέν τον βρίσκει ποτέ όταν τον χρειάζεται, αλλά όταν ο ίδιος τον τιμά με την γνώση την τέχνη και την παρουσία του.
Απευθύνομαι λοιπόν προς όλους αυτούς, που θωρούν προσβολή το να εχουν σπουδάσει με έξοδα των γονιών τους, με κόπο και με βάσανα εντός και εκτός Ελλάδος και που δεν διανοούνται, πώς μπορούν να αυξήσουν πάνω απο τα 700 ευρω το μηνιαίο τους εισόδημα, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά με εργαλεία, τα πιο απλά, να σταματήσουν την βρύση τη κουζίνας τους που τρέχει και να πληρώνουν τζάμπα χρήματα για το νερό που χάνεται, αλλά και είναι και πολύτιμο.
Μία τέτοια δοκιμή, πέρα απο την βοήθεια στο νοικοκυριό, θα αποτελέσει και την πρώτη άσκηση για την σιγουριά ότι, και ένας θεωρητικά σπουδαγμένος δέν είναι για πεταμα, μόνο για την καφετέρια και για τις πορείες, γιατί είναι και σε θέση να αποκαταστήσει ζημίες αναπόφευκτες με την πάροδο του χρόνου σε όλες τις κατοικίες και πολυκατοικίες της χώρας μας.
Ρωτήστε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας σας - άν δεν είστε εσείς ο ίδιος, πόσα έχει πληρώσει η πολυκατοικία σας σε συνεργεία για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών μέσα σε έναν χρόνο.
Και θα φρίξετε, όταν αναλογισθείτε ότι, τα χρήματα αυτά που δόθηκαν σε ξένους, ενώ μπορούσαν να δίδονταν σε σάς, θα είχαν ανεβάσει το εισόδημά σας σε 2-3.000 ευρώ τον μήνα κατ'ελάχιστον ! \
Κάπου 36.000 ευρώ τον χρόνο ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ, αφού κανένας Αλογοσκούφης δέν διανοείται ή δεν είναι και σε θέση να φορολογήσει ένα τετοιο εισόδημα.
Οι σημερινές διαδηλώσεις δέν θα είχαν ούτε το πλήθος ούτε και το μίσος, που μετράμε, άν η νεολαία μας σκεφτόταν πρακτικά. Δηλαδή άν μπορούσε να σκεφθεί πρακτικά.
Γιατί ψάχνοντας να βρώ, γιατί εμείς οι πιο παλιοί μετά τον πόλεμο με κάτι εργαλεία-πορδές φτιάναμε - πιτσιρικάδες τότε - μέχρι και ποδήλατο, και σήμερα οι πιτσιρικάδες δέν ξέρουν να κρατήσουν και να χρησιμοποιησουν ούτε ένα κατσαβίδι, ενώ η χώρα μας έχeι πλημμυρίσει με ποδήλατα made i FYROM !!!, καταλήγω με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι, οι εποχές δέν ήταν τόσο δοφορετικές όσο το περιβάλλον.
Το περιβάλλον μέσα στους άπειρους κήπους μέσα στις γειτονιές, όπου και το κατασκευάζειν ήταν παιγνίδι, ενώ στο μπαλκόνι μίας πολυκατοικία αποτελεί πρόβλημα.
Μία παρέα απο παιδιά του δημοτικού είχαμε φτιάξει με πραγματικά συλλογική δουλειά, πέρα απο το ποδήλατο, που φυσικά οπως και του Ζορμπά δεν άντεξε στο βάρος μετά απο μία διαδρομή 500 μέτρων (δέν ξέραμε τότε απο αμορτισέρ και σούστες δέν υπήρχαν πουθενά), αλλά εξεπλήρωσε τον στόχο και την επιθυμία και χαρά της δημιουργίας και αρκετά αυτοκινητάκια με σύρμα χοντρό και ευλύγιστο με τιμόνι μήκους άξονα περι το ένα μέτρο και με εγγύηση ζωής μέχρι και σήμερα, όπως βρεθηκε απο τοτε ένα τετοιο δείγμα στο υπόγειο του σπιτιού μου.
Αυτά φίλοι μου για να μήν χάνετε την αυτοπεποίθησή σας μέσα στις ανοησίες της προπαγάνδας και του προσηλυτισμού απο κάθε είδους κομματική αλλά και σντεθνική οργάνωση.
Για κορόϊδα ψάχνουν και ΜΟΝΟ.
Κρίμα που και ο Αλέξης υπήρξε ακόμα ενα τέτοιο κορόϊδο, που την πλήρωσε με την άγνοια, την αφέλεια και την επιπολαιότητα της ηλικίας του.
ΠΕΛΙΑΣ

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 14/12/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive