Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Ανοικτα ή κλειστα Καταστηματα?

Θυμιζει το ερωτημα του Αμλετ:
"Να ζη κανεις ή να μην ζη?"
Γράφει ο:"ΙΑΣΩΝ"
Οταν ημουν στην Αραβια πριν απο 22 χρονια τα καταστηματα εκλειναν 5 φορες την ημερα προκειμενου να προσευχηθουν οι πιστοι Μουσουλμανοι..
Μαλιστα οι Μουλλαδες ερχοντουσαν μ'ενα ραβδι και χτυπουσαν δυνατα τις πορτες των καταστηματων, ωστε οι πιο ξεχασμενοι να βγουν και να κλεισουν την ωρα της προσευχης.
Βεβαιως τα καταστηματα ησαν ανοιχτα ολες τις ημερες Ακομη και την Πεμπτη και την Κυριακη ( Πεμπτη Παρασκευη ειναι η αντιστοιχη ημερα αργιας προς το Σαββατο και την Κυριακη)
Ενω το βραδυ δεν εκλειναν νωριτερα απο τις 10.
Τα πολυκαταστηματα ( supermarket, στα νεοελληνικα) παρεμειναν ανοικτα μεχρι τας μεταμεσονυκτιους ωρας.
Βεβαιως ολοι ειχαν κρατησεις για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψι και για συνταξι απο τον μισθο τους.Οταν δε, μετα απο πολυετη εργασια επιστρεψαμε στον Ελλαδικο «παραδεισο» μας επεστρεψαν δι αλληλογραφιας, ενα σοβαρο ποσο που αντιστοιχουσε στις κρατησεις της συνταξεως που δεν θα χρησιμοποιουσαμε, εφ οσον εγκαταλειψαμε οριστικως την φιλοξενη χωρα τους..
Στην ιδιοτυπη δημοκρατουρια της Βαλκανοταλιμπανιας, για να ανοιξουν τα καταστηματα μια Κυριακη μολονοτι εργαζομενοι υπαλληλοι-ιδιοκτητες συμφωνουν αμοιβαιως, πρεπει να λαβουν αδεια απο την Νομαρχια. Δηλαδη ανεξαρτητως της αμοιβαιοτητος των συμφεροντων των παραγματικως ενδιαφερομενων, ( υπαλληλοι - ιδιοκτητες) αλλα και του κρατους που θα εισπραξει τους αναλογουντες φορους, χωρις να υπαρχη ουδεμια λογικη, πρεπει να δοθη αδεια απο Την Νομαρχια.
Εκτος ομως απο την Νομαρχια, εχουμε και τους «Μουλλαδες» που δεν χανουν ευκαιρια να αποκλεισουν με τα "ραβδια" τους καθε τολμητια που θα αμφισβητουσε την παραλογη και καταχρηστικη απαιτησι τους, να κρατανε τα καταστηματα τους κλειστα...
Η «ηθικη» συγκαλυψις και η αναισθητη «ευαισθησια»που διδουν οι δειλοι εραστες του ερυθρου ολοκληρωτισμου ( εφ οσον επιτηδειως συγκαλυπτουν την δογματικη τους ταυτισι με το ΚΚΕ και τις αιρετικες παραφυαδες του) με τις ντουντουκες και τα βρωμικα πανω, στην εργασια της Κυριακης ειναι οτι «θα χασουν την αργια της Κυριακης οι εργαζομενοι»
Βεβαια μολονοτι τα επιχειρηματα της κοινης λογικης.
Οτι ουσιαστικως αυξανονται οι θεσεις εργασιας απο την εργασια της Κυριακης,
Ή εχουν αλλη ημερα αργιας οι υπαλληλοι που εργασθηκαν την Κυριακη( οπως οι οδηγοι, οι συντηρητες, οι ναυτικοι, οι στρατιωτικοι, οι φυλακες, οι αστυνομικοι, οι πυροβεστες, οι γιατροι , οι νοσοκομοι, τελος παντων οι χιλιαδες υπαλληλων που εργαζονται αργιες κυρΙακες γιορτες)
Δεν ειναι λογικες θεσεις για τους ανθρωπους που το δογμα και ο παραλογισμος καθοριζει την αντιδρασι τους..
ΙΑΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive