Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΣΟΚ: "ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ" !! Τι ΑΚΡΙΒΩΣ !! εννοεί το ακίνητο κίνημα;

ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ..... ΤΩΡΑ; ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ;
ΣΤΟΝ : ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΙΑΣ ''ΣΩΚΡΑΤΗΣ''!!

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝ. ΕΝΤΑΞΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
O Τομέας Κοινωνικής Ένταξης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μετανάστευσης.
Είναι σε όλους μας γνωστό ότι, εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι μετακινούνται για πολλούς και σημαντικούς λόγους, συνήθως παρά τη θέλησή τους.
Μετακινούνται δηλαδή από την πατρώα γη σε άλλες, ξένες χώρες, εγκαταλείποντας εμπόλεμες περιοχές, διωκόμενοι από αυταρχικά καθεστώτα, πιεζόμενοι από την ένδεια και την ανεργία και, στις μέρες μας, και για λόγους περιβαλλοντικούς.
Οι άνθρωποι μεταναστεύουν, όταν είναι αδύνατον να ζήσουν αξιοπρεπώς άνθρωποι εκεί όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.
Οι χώρες προέλευσης είναι κατά κανόνα ανακουφισμένες, διότι απομακρύνθηκαν ανεπιθύμητα και περιττά συνήθως πρόσωπα, ενώ οι χώρες προορισμού αιφνιδιάζονται συνήθως και νιώθουν απειλούμενες, στο βαθμό που η εισροή είναι ανεπιθύμητη και μοιάζει επικίνδυνη για τη συνοχή τους, όταν ιδίως οι κοινωνίες υποδοχής δεν είναι προετοιμασμένες.
Ανέκαθεν, οι χώρες υποδοχής, υποχρεωμένες από τα πράγματα συνήθως, διαμόρφωναν πολιτική για τη μετανάστευση, προκειμένου σχεδιασμένα να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.Στον πυρήνα κάθε πολιτικής για την μετανάστευση, πρέπει να στέκεται ο άνθρωπος και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως απόλυτες και καθολικές αξίες και ως κατακτήσεις απέναντι σε καταπιεστικές και αυταρχικές δομές, καθώς και σε προκαταλήψεις θρησκευτικές, φυλετικές, πολιτιστικές, κοινοτικές και άλλες.
Ο μετανάστης είναι δυνάμει συμπολίτης και όχι εχθρός της κοινωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, όμως γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση για την μεταναστευτική πολιτική, αν είναι ωφέλιμη ή όχι, αν πρέπει πολλούς ή λίγους να τους εντάξουμε ή όχι.
Εδώ όμως, δεν πρέπει να γίνει απολύτως καμία έκπτωση, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι σεβαστά στη διαφορετικότητά τους, με βάση τις αρχές της ισοπολιτείας και πάντοτε στο πλαίσιο σεβασμού της έννομης τάξης κάθε χώρας προορισμού.
Το λέμε αυτό με επίγνωση, διότι το ελληνικό Σύνταγμα, ορίζει, ότι κάθε πολίτης που βρίσκεται στη χώρα μας, έχει τα ίδια δικαιώματα με κάθε Έλληνα πολίτη και, βεβαίως, είναι απολύτως αποδεκτό από το πλαίσιο των αρχών του Συνταγματικού μας Δικαίου, ότι τα πολιτικά δικαιώματα αποκτούν δημοκρατική νομιμοποίηση, μόνο όταν συνοδεύονται από κοινωνικά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Συνάμα, προκύπτει η ανάγκη να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα.
Τι είναι η μετανάστευση; Ευλογία ή κατάρα;
Την απάντηση, βέβαια, τη δίνει η ζωή και εμείς πρέπει να αναζητήσουμε τη σωστή λύση, με γνώμονα αυτές τις οικουμενικές, ανθρωπιστικές, απόλυτες αρχές.
Ευλογία είναι....
***************
Σημείωση:Θα προτείναμε αυτές τις θέσεις του ακίνητου κινήματος, να τις εκθέσουν τα στελέχη του, σε λαική συνέλευση, στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, του κέντρου της Αθήνας, του Μεταξουργείου, του Βοτανικού, του Κολωνού κ.λ.π..
Να είναι σίγουροι ότι θα μαζέψουν τόσες πέτρες που θα χτίσουν το νέο ΠΑΣΟΚ στο τσάκα - τσάκα.
Φυσικά θα απαντήσουν στους γηγενείς κατοίκους γιατί γίνανε Γκουαντάναμο ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ οι γειτονιές τους και Σόχο ανεξέλεγκτο για τους λαθρομετανάστες.
Θα είναι εύκολο να τους εξηγήσουν γιατί πρέπει να ανέχονται τις κατα κοπάδια επιθέσεις εναντίον τους απο κάθε ανεξέλεγκτο κακοποιό στοιχείο.
Και κυρίως ότι θα πρέπει να μάθουν να συμβιώνουν αποδεχόμενοι και βγάζοντας κραυγές ικανοποίησης, τους βιασμούς, το ξυλοφόρτωμα, τις κλοπές, τις δολοφονίες, τη βρώμα και δυσοδία της συγκατοίκησης προβάτων, χοίρων με ανθρώπους.
Η τέλεια λύση θα ήταν ΟΛΑ τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ να μετακομίσουν ΠΑΡΑΥΤΑ απο την Εκάλη, Κηφισιά, Βούλα κ.λ.π. στα ΙΔΑΝΙΚΑ γι αυτούς μέρη του κέντρου της Αθήνας.
Θα είναι μια ...γλυκειά εμπειρία και θα αποκτήσουν ΑΠΟΨΗ, βρε αδελφέ...., εντελώς.... Σοσιαλιστική!!
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδέρη Κυριακή 28/12/08

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive