Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Χάιντε βλάκα!…

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αστυνομικοί, μαθητόκοσμος, φοιτητόκοσμος, αγρότες, εργάτες, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι,είναι όλοι λαός.

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΠΑΠΑ ΗΛΙΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ"

Και πρώτα-πρώτα να το καταλάβουν αυτό οι ίδιοι. Και πρωταρχικά νακαταλάβουν ότι συλλήβδην όλοι τους είναι θύματα του ίδιου οικονομικοπολιτικού κατεστημένου.
Το οποίο, παρότι είναι η συντριπτική μειοψηφία, κατορθώνει εντούτοις να εξαπατά και να παγιδεύει με το δικομματικό του παιχνίδι, για να βρίσκεται μονίμως καβάλα στο σβέρκο του λαού. Ληστεύοντάς τον και λεηλατώντας το έχει του και το είναι του. Κι όχι μόνο αυτό…
Αλλά κατορθώνει, εξάπτοντας και πυροδοτώντας μίση και αντιθέσεις, να στρέφει τη μια κοινωνική μερίδα εναντίον της άλλης. Με αποτέλεσμα, όπως λέει ο Βάρναλης, στην «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου», «να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ»!.
Ποιος όμως θ' ακούσει το Βάρναλη ή τώρα το Μίκη Θεοδωράκη; Και ποιοςθα ενστερνιστεί τα σοφά λόγια του ενός και του άλλου! Έτσι ώστε να κατευθύνουν την αγωνιστική τους ορμή προς τη σωστή κατεύθυνση και όχι σε στόχους αποπροσανατολιστικούς.
Που αποσκοπούν στην εκτόνωση και αλληλοφθορά του λαού και την διαιώνιση του κατεστημένου!…Επισημαίνοντας αυτόν, το σωστό στόχο, ο Βάρναλης λέει: «Μη χτυπάς τον αδερφό σου/ τον αφέντη τον κουφό σου/ και στον ίδρο το δικό/ γίνε συ αφεντικό»!…
Και καλεί το λαό να συνειδητοποιήσει την τεράστια δύναμή του. Την οποία, αντί να τη χρησιμοποιεί για τη δικιά του ευημερία και ευτυχία,σκύβει, σαν τα άλογα ζώα, και την προσφέρει στους θύτες του. Για να υπονομεύουν τη ζωή του και την ευτυχία του….Φωνάζει, λοιπόν, ο ποιητής και λέει: «Χάιντε βλάκα, χάιντε ψώνιο/χάιντε Σύμβολον αιώνιο!/ Αν ξυπνήσεις μονομιάς/ θα 'ρτει ανάποδα οντουνιάς»!
Ο μαθητόκοσμος, λοιπόν, και ο φοιτητόκοσμος και κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης, προς τα εκεί πρέπει να εστιάσουν την αγωνιστικότητά τους: Να ξυπνήσουν τους γονείς, τους συγγενείς, το ιδιαίτερο περιβάλλον τους και την κοινωνία ολάκερη απ' τον λήθαργο και τον ύπνο της ευπιστίας.Έτσι ώστε, αντί να είναι το Σύμβολο της αγιάτρευτης βλακείας, που χειροκροτεί και ζητωκραυγάζει και ψηφίζει του δημίους του, για να τον πηγαίνουν απ' το κακό στο χειρότερο, να γίνει το Σύμβολο της αδιάκοπης και ασυμβίβαστης επανάστασης.
Που θα γιουχαΐζει και θα καταψηφίζει σε κάθε περίπτωση τους εκπροσώπους του κλεφτοκαθεστώτος και ληστοκαθεστώτος. Για να πηγαίνει αυτός και τα παιδιά του και συνολικά η πατρίδα μας, απ' το καλό στο καλύτερο!…Δεν γίνεται, λέει ο Χριστός, να καλλιεργούμε παλιούρια και να περιμένουμε να τρυγήσουμε σταφύλια!…
παπα-Ηλίας
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη παρασκευη 19.12.08

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε Παπαηλία, χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω, έστω και ηλεκτρονικά, μετά από τόσα χρόνια, μαχητικό όπως πάντα!
    Νάσαι καλά και ν' αγωνίζεσαι!
    Όμως, φίλε Παπαηλία μου, εκτός από ιδεολόγοι πρέπει νάμαστε και λίγο ρεαλιστές, δηλαδή να μην πετάμε στα σύννεφα και ζητάμε λαγούς με πετραχήλια, όπως η οργισμένη νεολαία μας.
    Πού θα τους βρούμε τους έντιμους πολιτικούς να μας κυβερνήσουν; Ξέρεις εσύ κανέναν πανέντιμο; Εγώ δεν ξέρω. Εδώ δε μπορούμε να βρούμε έντιμο μέσα στην ιεραρχία της Εκκλησίας. Τι λέμε τώρα; Ονειρευόμαστε ξύπνιοι;
    Όμως ακόμη και μια κακή κυβέρνηση είναι προτιμότερη από την αναρχία που έντρομοι ζήσαμε το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Πρέπει λοιπόν ν' αποφασίσουμε το μη χείρον. Οι διεκδικήσεις μας πρέπει να είναι στα πλαίσια του εφικτού.
    Είναι δυνατόν να υποχρεώσουμε το βιομήχανο να μας δώσει το μισθό που θέλουμε; Θα σηκωθεί και θα πάει τα κεφάλαιά του στη Βουλγαρία, Σκόπια, και αλλού. Πώς νομίζεις ότι έκλεισαν τόσα εργοστάσια υφαντουργίας στη βόρεια Ελλάδα;
    Και πού θα βρεθούν, ποιος θα δημιουργήσει, τόσες θέσεις εργασίας για ν' απασχοληθούν όλοι οι πτυχιούχοι μας πάνω στην ειδικότητά τους; Το κράτος μπάχαλο; Και τι είναι το κράτος; Δεν είναι όλοι οι μπαχαλοχαβαλέδες αργόμισθοι που το επανδρώνουν, σαρξ εκ της σαρκός μας;
    Έκαναν οι νέοι έρευνα στην αγορά εργασίας όταν επέλεξαν τον άλφα ή το βήτα κλάδο σπουδών;
    Όταν έχει γεμίσει όλη η Ελλάδα με ΑΕΙ και ΤΕΙ, όταν έρχονται φουρνιές επιστημόνων απέξω, ποιος θα τους απασχολήσει; Έχουμε βιομηχανία; Παράγουμε τίποτα; Θα βάλουμε με το ζόρι, με το πιστόλι στον κρόταφο, τον κεφαλαιούχο να χτίσει εργοστάσιο στην πόλη μας;
    Ποιος τους φταίει όταν οι νέοι περιφρονούν τα επαγγέλματα που λερώνουν τα χέρια, και ζητάνε όλοι γραφείο;
    Νομίζω ότι η ξύλινη γλώσσα της διεκδίκησης των πάντων από τους άλλους είναι ένδειξη νηπιακής νοοτροπίας. Από την πολλή διεκδίκηση είδαμε τι έπαθαν οι λαοί των χωρών του πρώην "Υπαρκτού" σοσιαλισμού. Μπήκαν στο γύψο για δεκαετίες και είπαν το ψωμί ψωμάκι. Κι όταν άνοιζαν τα σύνορα κατέκλυσαν την καπιταλιστική Δύση για να χορτάσουν το ψωμί. Εκεί θέλουν κάποιοι αριστεροαναρχικοί να μας σπρώξουν; Μόνο τα μωρά ζητούν τα πάντα από τη μαμά και το μπαμπά τους. Οι ενήλικες πρέπει να χρησιμοποιούν τη λογική και να γνωρίζουν ποιές διεκδικήσεις μπορούν να ικανοποιηθούν και ποιες είναι σκέτη ουτοπία.
    Έχοντας πει αυτά που είπα, παρακαλώ ας μην παρεξηγηθώ. Ναι, το πολιτικό μας σύστημα χρειάζεται εξυγίανση, οι κλέφτες πρέπει να επιστρέφουν τα κλοπιμαία και να μπαίνουν φυλακή, ακόμη και ο Εφραίμ. Όμως αυτά δεν πραγματοποιούται με μολότοφ, εμπρησμούς και βανδαλισμούς...
    Αυτά για την ώρα, Παπαηλία, και καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι « βλακες» θεωρουν ότι τα 1000, ή 2000 ή 3000 ή 5000 καλοπαιδα που καινε την Αθηνα καταστρεφουν την Εθνικη Βιβλιοθηκη, ξηλωνουν πεζοδρομια, ότι τα παιδια αυτά είναι αναρχοβανδαλοι..

    Οι « Εξυπνοι» , εχουν καταλαβει ότι τα εξαιρετικης νοημοσυνης αυτά«παιδια» αυτά είναι Λαος, που εχει εξεγερθει..
    Οι «βλακες» θεωρουν ότι χρεος των αστυνομικων είναι η προστασια των πολιτων και της περιουσιας των από τους κακοποιους, τους κλεφτες, τουςπλιατσικολογους, τους αναρχοβανδαλους.
    ΟΙ «εξυπνοι» θεωρουν ότι οι αστυνομικοι είναι μερος του Λαου θυματα του «οικονομικοπολιτικου» κατεστημενου, που τους εξηπατησε τους αστυνομικους και στρεφονται κατά των «ευγενικων» αυτων παδιων που εκθεμελιωνουν ειρηνικα την Αθηνα, ξηλωνουν τα πεζοδρομια με χαρι, καινε τα αυτοκινητα χαρουμενα, και πετανε πετρες φιλικα, με μια κατεψυγμενη οργη.. Αντι οι «βλακες «οι αστυνομικοι να μην ενωθουν με τα «παιδια»και να πετανε κι αυτοι πετρες,Οι «βλακες» γονεις νουθετουν τα παιδια τους, που είναι μαθητες ή σπουδαζουν να αξιοποιουν τον χρονο τους να επωφεληθουν της δυνατοτητος που εχουν να σπουδασουν, να γινουν χρησιμοι και να βοηθησουν και την οικογενεια και την πατριδα τους..Οι «εξυπνοι»γονεις νουθετουν τα παιδια τους να ξεσηκωθουν να τα διαλυσουν όλα, να καινε την σημαια, να πετανε μολωτοφ, να γινουν«συνειδητοποιημενοι πολιτες»
    Και να τραγουδανε και τα σχετικα ασματα…
    Εξομολογηθηκα στον παπα της γειτονιας μου, και μου ειπε ότι ειμαι ΒΛΑΚΑΣ!!!!
    ΙΑΣΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive