Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

"ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ"

Πατερ
Στα διαδικτυακα ημερολογια που γραψατε , εδω στο σκεφτομαστε ελληνικα, εγραψα ενα κειμενο που σας παρακαλω να να το ξαναδιαβασετε.

ΓΡΑΦΕΙ Ο "ΙΑΣΩΝ"

Εχει τιτλο " Οι ντροπαλοι φιλοι της κουλουλας"
Το κειμενο του Ντοστογιεφσκι ειναι αφ εαυτου επεξηγηματικο και ακριβως αναφερεται στην καταστασι που βιωνουμε.
Χαρακτηριζει ο αναρχικος ως δικους του τους μορφωμενους ανθρωπους της κοινωνιας που καλυπτουν με την συμπεριφορα τους, οπως τοσοι πολλοι που βλεπουμε και διαβαζουμε, τους αναρχοβανδαλους.
Επισης μολονοτι πολλοι απο αυτους ειναι πλεον ευαισθητοι με την εκκλησια και την αγαπη του χριστου , δισταζουν να αποδωσουν κατηγορια ή νουθεσια στα " παιδια " .
Αυτοι λοιπον πατερ ειναι οι δικοι τους ανθρωποι.
Οσοι συγκαλυπτουν με ψευτικα λογια καλωσυνης και υποκρισια την καταστροφη, επειδη η κομματικη τους ιδεολογια τους εχει τυφλωσει.
Κι αν οι νεοι γινονται εχθρικοι με την συμπεριφορα τους, οι αλλοι ολοι που τους υποθαλπτουν ειναι πολυ πιο επικινδυνοι και κατακριτεοι.
Ας διαβασετε παλι τον Ντοστογιεφσκι Πατερ.
«-Aκούστε, στην αρχή θα ξαμολήσουμε φασαρίες,- βιαζόταν τρομερά ο Bερχοβένσκι, αρπάζοντας κάθε λίγο και λιγάκι τον Σταυρόγκιν απ΄ τ'αριστερό μανίκι.
- Σας το'χω ξαναπεί, θα τρυπώσουμε μέσα για μέσα στο λαό. Tο ξέρετε πως από τώρα κιόλας είμαστε τρομερά δυνατοί!
Δικοί μας δεν είναι μονάχα κείνοι που σφάζουν και καίνε, ούτε κείνοι που πυροβολούν όπου τους καπνίσει ή εκείνοι που δαγκώνουν.
Kάτι τέτοιοι μας είναι εμπόδιο και τίποτ' άλλο.
Eγώ δεν ανέχομαι τίποτα χωρίς πειθαρχία.
Γιατί εγώ είμαι απατεώνας, δεν είμαι σοσιαλιστής, χα-χα-χα! Aκούστε, τους έχω κιόλας μετρήσει: ο δάσκαλος που περιγελάει μαζί με τα παιδιά το Θεό τους και το λίκνο τους, είναι κιόλας δικός μας.
O δικηγόρος που υπερασπίζεται τον μορφωμένο δολοφόνο λέγοντας πως είναι πιο ανεπτυγμένος απ' τα θύματά του και πως δεν είχε άλλο τρόπο ν΄αποκτήσει λεφτά παρά σκοτώνοντας, είναι κιόλας δικός μας. (...) Oι ένορκοι που αθωώνουν τους δολοφόνους, είναι δικοί μας.
O εισαγγελέας που τρέμει στη δίκη μη τυχόν και δεν φανεί αρκετά προοδευτικός, είναι δικός μας, δικός μας.
Oι διοικητικοί υπάλληλοι, οι λογοτέχνες, ω, είναι πολλοί οι δικοί μας, πάρα πολλοί, κι ούτε οι ίδιοι δεν το ξέρουν».
ΙΑΣΩΝ
ΥΓ Κανεις δεν παιζει κρυφτουλι εκτος απο εκεινους που κρυβονται απο την αληθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive