Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ (15/4/08 !!!) ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΤΟΥ ΦΙΝΛΑΔΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ !! ΤΡΟΜΕΡΟ !!

15 Απρίλιος 2008 2:03 πμ
Theoprovlitos είπε...
Χαιρετε,αλλα και σε εμενα εσταλη ενα από αυτα τα εντυπα γιατι εχω γυναικα Φινλανδη και 4 παιδια με διπλη υπηκοοτητα.

Τελος παντων ο βουλευτης Αϊβαλιωτης ο οποιος εκανε thn επερωτηση καπως ενημερωθηκε μεσω του πρεσβυ Γεωργιου με τον οποιο επικοινωνησα μετα από εκπομπη του Χαρδαβελα να ρωτησω την γνωμη του.
Κατοπιν εστειλα τα χαρτια αυτα με fax και στην βουλη.
Την ενημερωση στον κο Αϊβαλιωτη την εκανα εγω με βαση και το κειμενο που του εστειλα (μερος του οποιου δημοσιευεται) καθως και τις σελιδες της Φινλανδικης Πρεσβειας.
Οσοι Φινλανδοι πηραν το φακελο στα χερια τους ψιλοφρικαρανε αν και ειναι ψυχραιμοι σαν λαος.
Βεβαιως η εξηγηση που δοθηκε ηταν οτι το εστειλαν για περιπτωση φυσικης καταστροφης, ατυχηματος κλπ. Για αυτους στην Αλβανια παντως αναφερανε και το ενδεχομενο πολιτικης κρισης και τους ζητουν να συγκεντρωθουν στη Δανεχικη πρεσβεια των Τιρανων που σημαινει πως ειναι ενημεροι ΚΑΙ οι Δανοι.
Ο φακελος περιεχει φορμα με ατομικα στοιχεια, οπως ομαδα αιματος, μελη οικογενειας και χαρτες διαφυγης μεσω της κατοικιας του Πρεσβυ όπου θα συγκεντρωθουν οι Φινλανδοι, οδηγις για απαραιτητα εφοδια, τηλεφωνα νοσοκομειων κλπ.Απο συνεργαζομενο με την πρεσβεια ατομο μας ειπαν πως η σκεψη για ενα τετοιο φακελο εκκρεμουσε από το τσουναμι και εν το εκαναν ποτε αλλα βεβαια τι τους επιασε να το στειλουν τωρα.
Καποια εγγραφα εχουν ημερομηνια 28/2/2008 ενω καποια αλλα 15/3/2008.
Οτι καν μας λενε πάντως εγω δεν ξερω κανεναν Φινλανδο που να μην ανησυχησε.
Χωρις να αποκλειεται και το ενδεχομενο να ειναι και απλη συγκυρια. ΑΠΟΛΥΤΗ συγκιρια δνε ειναι παντως διοτι αντι να περιμενουν 4 χρονια μετα το Τσουναμι ας περιμενανε 5.
Τωρα τους επιασε ο πονος;
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ:>>http://macedonia-greece.blogspot.com/search/label/%CE%95%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7
***************************
Σημ.ΟΛΑ αυτά απο τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2008 !!
Δηλαδή 7 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ !
ΤΑ ΞΕΡΕΙ Η ΕΥΠ; Τα ξέρει το ΥΠΕΞ ; Και αν ΝΑΙ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;;;
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη τεταρτη 10/12/08

2 σχόλια:

  1. Σιγά τη πρόγνωση. It's the economy stupid, που έλεγε και ο μπίλυς. Ξέρουνε πως δεν σώνεται εδω και καιρό. Δεν χρειάζεται να είσαι και ο Τειρεσίας για να μαντέψεις τα αυτονόητα. Με εντυπωσιάζει πάντως που μας είχαν εκλάβει σαν πολιτικά σταθερούς σε σχέση με την αλβανία. Πρέπει να τους είχε μαγέψει ο καταλληλότερος. Μάλλον όμως είχε παραμυθιαστεί και ο ίδιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουρκικά ινστιτούτα για τις προκλήσεις στο Αιγαίο Δεν αποκλείουν θερμό επεισόδιο

    Η Κύπρος προσδιόρισε τη δική της ΑΟΖ, αλλά η Ελλάδα επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν θέλει να ανοίξει κι άλλα μέτωπα, έχει αποφύγει να θέσει θέμα ΑΟΖ στο Αιγαίο.
    Μπορεί η Ελλάδα να "χορεύει" στους ρυθμούς του σκανδάλου του Βατοπεδίου, αλλά την ίδια στιγμή έχουν επισυμβεί δύο σημαντικά γεγονότα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, τα οποία παραμένει άγνωστο πού θα οδηγήσουν.
    Και τα δύο αυτά γεγονότα είναι αφενός οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο και η προσπάθειά της να ανακόψει έρευνες της Κύπρου εντός της δικής της υφαλοκρηπίδας, αφετέρου δε η προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για δήθεν παραβίαση της "Ενδιάμεσης Συμφωνίας", λόγω του βέτο που ασκήθηκε στην ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ.
    Τα σημαντικά αυτά γεγονότα "κρατήθηκαν χαμηλά" στην επικαιρότητα τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία μεσούσης της οικονομικής κρίσεως "δεν γνωρίζει πού πατά και πού βρίσκεται".
    Οι δύο κινήσεις των γειτόνων, εκ Βορρά και εξ Ανατολών, σημειώνονται όταν ουσιαστικά έχει κλείσει (ή το άνοιγμά του έχει μετατεθεί για το μακρινό μέλλον) ο ευρωπαϊκός δρόμος της Άγκυρας και των Σκοπίων, η δε οικονομική κρίση έχει χτυπήσει τις πόρτες όλων και ως εκ τούτου η, εκ μέρους τους, εξαγωγή των δικών τους εσωτερικών κρίσεων είναι μια παλαιά και δοκιμασμένη συνταγή, ασχέτως της αποδοτικότητάς της τουλάχιστον κατά το παρελθόν.
    Ο Κώστας Καραμανλής περιορίσθηκε να δηλώσει στη Βουλή, ότι "δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το βαθμό της έως τώρα ανταπόκρισης της Τουρκίας στην ειλικρινή βούληση της Ελλάδας για διαρκή βελτίωση των σχέσεών μας" και να προσθέσει πως η Ελλάδα "δεν θέλει ένταση, αλλά βελτίωση και πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων και δεν πρόκειται, όμως, να δεχτεί τετελεσμένα γεγονότα".
    Μπορεί ο πρωθυπουργός να προσεγγίζει την τουρκική προκλητικότητα με τον φραστικό αυτό τρόπο, πλην, όμως, παραμένει άγνωστο αν έχει "μετρήσει" ότι:

    Πρώτον: Ινστιτούτα στρατηγικών μελετών της Τουρκίας (ΑSAM:Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi) http://www.asam.org.tr προβλέπουν ακόμα και θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, που ενδεχομένως θα επεκταθεί και στο Αιγαίο και Δεύτερον: στις 19 Οκτωβρίου ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΝ Μετίν Ατάτς είχε εκτιμήσει ότι "η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων λόγω της πετρελαϊκής σπουδαιότητας που θα αποκτήσει προσεχώς. Εξ αιτίας των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σ' έναν δεύτερο Αραβικό Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει".


    Και διστάζει...

    Βεβαίως ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα "έχει και διατηρεί ακέραιη τη δυνατότητα να ασκήσει όλα τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως προκύπτουν από τις Διεθνείς Συνθήκες, το Διεθνές Δίκαιο και, βεβαία, το Δίκαιο της Θάλασσας".
    Τι σημαίνει αυτό που ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, αλλά που η Ελλάδα διστάζει να πράξει;
    Σύμφωνα με τη σύμβαση του Μοντέγο Μπέϊ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, την οποία δεν έχει συνυπογράψει η Τουρκία, κάθε παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να ορίζει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) εύρους μέχρι και 200 μιλίων, η οποία υπερκαλύπτει την υφαλοκρηπίδα, δηλαδή έχει και δικαίωμα αλιείας, αλλά και εξορύξεως υδρογονανθράκων από τον βυθό. Η Τουρκία έχει οριοθετήσει τη δική της ΑΟΖ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με βάση την προβλεπόμενη αρχή της μέσης γραμμής και συνεπώς έχει αποδεχθεί στην πράξη τα οριζόμενα από τη Σύμβαση, αλλά την ίδια στιγμή η Ελλάδα επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν θέλει να ανοίξει κι άλλα μέτωπα, έχει αποφύγει να θέσει θέμα ΑΟΖ στο Αιγαίο.


    Η Κύπρος προχώρησε...

    Όμως, την ίδια στιγμή η Κύπρος προσδιόρισε τη δική της ΑΟΖ, με συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Λίβανο και έκανε έρευνες για πετρέλαιο στις νότιες ακτές της, προκαλώντας τη αντίδραση της Τουρκίας μέχρι και λίαν προσφάτως, αλλά η Άγκυρα γνωρίζει ότι "δεν μπορεί να το παρατραβήξει" καθώς δύσκολα θα πιάσουν οι όποιες πιέσεις της σε κράτη όπως η Αίγυπτος και ο Λίβανος... Η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στη διεθνοποίηση του ζητήματός της, με διαβήματα και στον ΟΗΕ, ο δε Κώστας Καραμανλής συζήτησε την τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδος και της Κύπρου στις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.


    Οικονομικό ζήτημα

    Το ζήτημα, όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, δεν είναι μόνο νομικό ή πολιτικό, αλλά βαθύτατα οικονομικό και δη μεσούσης της οικονομικής κρίσεως - και αυτό δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας.

    Εν πάση, όμως, περιπτώσει η Τουρκία -επαναφέροντας στη νου την τριήμερη κρίση του Μαρτίου του 1987, όταν οι δύο χώρες βρέθηκαν στα πρόθυρα θερμής αναμετρήσεως στο Αιγαίο- επέλεξε αυτήν περίοδο να κάνει έρευνες, με το νορβηγικό σκάφος M/V Malene Ostervold, εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Καστελόριζο και έτσι να αμφισβητήσει de facto και εκ νέου τα ελληνικά δικαιώματα στην περιοχή και να επαναφέρει τις τουρκικές απαιτήσεις και τις πάγιες διεκδικήσεις της.
    Έμπειροι διπλωμάτες λένε πως το Καστελόριζο έχει κρίσιμη θέση στη ρύθμιση των ορίων της υφαλοκρηπίδας και στην οριοθέτηση της ΑΟΖ. Με βάση δε την αρχή της μέσης γραμμής η ύπαρξη του Καστελόριζου εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής (αν και όταν οριοθετηθεί) με την κυπριακή ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και οι δύο αυτές παρεμβάλλονται μεταξύ της τουρκικής και της αιγυπτιακής, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο.

    ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Ι. ΜΕΓΑΔΟΥΚΑ

    http://1453-2009.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive