ΓΡΑΦΕΙ Ο "ΙΑΣΩΝ"
Αν δε το αποτολμησει ή θα κατηγορηθει ( ως εάν ειναι αμαρτημα ο αντικομμουνισμος), ή θα εχει την τυχη των Βιβλιοπωλειων και της Σημαιας μας, στη « δημοκρατικη» μανια των αναρχοβανδαλων.
Κάθε απαντησι στο ψευδος, τις υβρεις, την παραπληροφορησι και την παραχαραξι της ιστοριας, που εργολαβικως εχει αναλαβει το κκε συνεπικουρουμενο απο τα αριστεροστροφα καναλια οι « φιλοσοφημενοι προοδευτικοι» , οι θιασωται της μονομερους επιλεκτικης ληθης , καθε αποδειξι του υποκριτικου ενδιαφεροντος του ΚΚΕ για την εργατικη ταξι πο το αποχαιρετα, θα το χαρακτησρισουν ως « αντικομμουνισμο».
Βασικως για αυτους κάθε προσπαθεια του αστικου κρατους να προστατευση την ελευθερια, την ιστορικη μνημη, την Δημοκρατια θα χαρακτηρισθη αντικομμουνισμος.
Προσωπικως είναι τιμη μου να διαπραττω κατά συρροην αυτο το « αμαρτημα» και σας το εξομολογουμαι.
Διαβαζοντας το συγκεκριμενο σχολιο εδω στο ελευθερο βημα σας, εκφραζω την αλληλεγγυη μου στις δικαιες ειλικρινεις σας «Αθεοφοβες» θεσεις και διερωτωμαι αφελως.
Πως είναι δυνατον το « φιλειρηνικο και ενωτικο» το « απαυγασμα « της Δημοκρατιας, ο «προστατης « των « ταξικων « δικαιωματων να δηλωνει στο προγραμμα του και επαναλαμβανει και σημερα τα εξης:
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ κ. "ΙΑΣΩΝΑ" ,ΕΔΩ>> http://skeftomaste-ellhnikagr.blogspot.com/2008/11/blog-post_23.html
αναρτήθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 23/11/08
Αντε πάλι. θρήνοι και κραυγές για τη δημοκρατία μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θέλω να ρωτήσω τον μέσο σκεπτόμενο Ελληνα: Αν Δημοκρατία σημαίνει το δικαίωμα του λαού να επηρεάζει τη διακυβέρνηση του τόπου με τις επιλογές του στην καθημερινή του ζωή, κατά πόσο μπορεί να το κάνει αυτό σήμερα? Ο λαός θέλει να δουλεύει μέχρι τα 65? Ο λαός θέλει ελαστικές μορφές απασχόλησης? Ο λαός θέλει ανεργία? ακρίβεια? ανασφάλεια? εγκληματικότητα? Ψήφισε ο λαός τα μέτρα για να οδηγηθεί εδώ που φτάσαμε σήμερα? Η μήπως τα αστικα ΜΜΕ αποχαύνωσαν τον κόσμο ώστε να νομίζει ότι μία φορά στα 4 χρόνια που πάει να ψηφίσει έχει κάποιου είδους εξουσία και ξέρει τι και γιατί ψηφίζει.
Και πάλι απαντώ στο αποπροσανατολιστικό ερώτημα του Ιάσωνα.
Είναι αστική δημοκρατία αυτή που έχουμε. Που σημαίνει ότι ο λαός κάθε 4 χρόνια παραχωρεί την εξουσία στους εκπροσώπους των βιομηχάνων και των πολυεθνικών οι οποίοι οπωσδήποτε έχουν αντίθετα συμφέροντα με τον εργάτη του οποίου την υπεραξία θέλουν να μεγιστοποιήσουν και να τη συσσωρεύσουν.
Λαική δημοκρατία από την άλλη είναι μια δημοκρατία όπου η εξουσία είναι μεταφερμένη στην βάση του λαού, που οργανωμένη σε λαϊκά συμβούλια, λαικές συνελεύσεις κ.α ψηφίζει αποφάσεις πάνω σε όλα τα ζητήματα της ζωής του. Εκλέγει και το Ανώτατο λαϊκό συμβούλιο και τα λαϊκά δικαστήρια.
Κατάλαβες φίλε Ιάσωνα ποιά είναι η διαφορά? Στη λαική δημοκρατία ο πολίτης επιβάλλεται να ασχολείται με τα κοινά και να παίρνει μέρος στα συμβούλια. Δεν αποκοιμάται στον καναπέ του βλέποντας στις ειδήσεις τα νομοσχέδια να περνάνε ανεξέλεγκτα. Τώρα εσύ βέβαια, μπορείς να γράψεις σαν απάντηση ιστορίες από παλιές λαικές δημοκρατίες και την παρακμή τους. Κι εγώ θα σου πώ ότι δεν δόθηκε μια ευκαιρία σ'αυτές τις δημοκρατίες να λειτουργήσουν απρόσκοπτα χωρίς εμπόδια, αλλά πολεμήθηκαν σκληρά όπου κι αν εφαρμόστηκαν.
Αυτά περί αστικής και λαικής δημοκρατίας που συνεχίζεις να συγχωνεύεις σε 1 γενική και αόριστη δημοκρατία για να μπερδεύεις τον κόσμο. 'Ολα λοιπόν τα κομμουνιστικά κόμματα αγωνίζονται για την κατάργηση της ισχύουσας αστικής δημοκρατίας που εξυπηρετεί μονοπώλια πολυεθνικές, βιομήχανους, εξοπλισμούς, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επιζητούν την εγκαθίδρυση της λαικής δημοκρατίας που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του εργαζόμενου.
Haldir για το παραπάνω σχόλιο
ΑπάντησηΔιαγραφή