Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Ο FOTIS BOBOLAS ΠΡΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

Κύριε Αλογοσκούφη, πάρε πίσω το “σχέδιο” όσο είναι καιρός…
από
fotisbobolas
Σε συνέχεια των δυο προηγούμενων άρθρων μου (εδώ και εδώ) για το “σχέδιο σωτηρίας” του υπουργού Εθν. Οικονομίας, επανέρχομαι με το τρίτο και τελευταίο.
Αγαπητέ υπουργέ υποτιμάς με την μέγιστη αλαζονεία, όπως άλλωστε και ο πρωθυπουργός σου, την νοημοσύνη των Ελλήνων.
Όλοι “γνωρίζουν” την φύση των “σχεδίων σωτηρίας” των οικονομιών, τα οποία επιβάλλονται αυτό το διάστημα από τις κατά τόπους κυβερνήσεις με σκοτεινές μεθοθεύσεις. Με εξαίρεση το σχέδιο των ΗΠΑ, το οποίο με αποφασιστικό διακομματικό αγώνα όλων των γερουσιαστών της Βουλής, εξανάγκασε τον ομόλογο σου υπουργό οικονομικών να ενσωματώσει πρόνοιες και ασφαλιστικές δικλείδες ωφελειών για το κοινωνικό σύνολο, όλα τα άλλα “σχέδια” που έχουμε ακούσει με αποκορύφωμα το δικό σου, αποτελούν εισιτήρια καταστροφής της οικονομίας των πολλών για την σωτηρία των κεκτημένων των λίγων (φίλων σου πάντα…)
Το σχέδιο που μας σερβίρεις είναι απολύτως σκοτεινό και αδιευκρίνιστο ως προς τους τρόπους που θα ωφελήσει το κοινωνικό σύνολο (προφανώς θα το κάνει ρηχά και αποσπασματικά και κατά βάση ως παρενέργεια…). Το σχέδιο σου όμως είναι απόλυτα διαφανές ως προς τις προθέσεις του και ως προς το ποιους θα ωφελήσει.

Κύριε Αλογοσκούφη, γνωρίζουμε ότι το ιλιγγιώδες κεφάλαιο των 28 δισεκατομμυρίων που “εφηύρες” ξαφνικά, δεν υπάρχει!.. Θα το αποκομίσεις με γνωστές στην οικονομική επιστήμη μεθόδους, στραγγίζοντας τις τελευταίες οικονομίες των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών, χρεώνοντας πολλές από τις επόμενες γενιές αυτών που είναι ήδη χρεωμένες, και με άλλες μεθόδους. Όμως δημιουργείς ένα σοβαρό ηθικό ζήτημα για ολόκληρη την κοινωνία!

Πρώτα από όλα, γιατί όλη αυτή η καταστροφή; Για να σώσεις τους φίλους σου, τραπεζίτες και μεγάλους επιχειρηματίες, ώστε να περιορίσουν στο ελάχιστο - ακόμα και στην περίοδο βαθιάς ύφεσης που μπαίνουμε - τις δικές τους απώλειες ή εξασφαλίζοντας τεχνητά την επιβίωση τους;
Κύριε Αλογοσκούφη, στην ελεύθερη και ανοικτή αγορά που ζούμε (δυστυχώς χωρίς εφαρμογή “κανόνων” όπως μας έχεις επιβάλει), ξέρεις τι γίνεται όταν μια επιχείρηση, μικρή ή μεσαία ή μεγάλη, αποδειχθεί ανεπαρκής σε σχέση με τις ανάγκες της αγοράς; Βάζει λουκέτο και έτσι απελευθερώνονται στελεχιακό δυναμικό, μερίδια αγοράς, πωλήσεις και αγοραστική δύναμη, τα οποία ενισχύουν τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου που είναι υγιείς και κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Με ποια λογική τολμάς να επιβάλεις την σωτηρία των φίλων σου, τραπεζιτών και επιχειρηματιών οι οποίοι δεν πάνε καλά, βάζοντας ένα τέτοιο τεράστιο βάρος στις πλάτες του Ελληνικού λαού και ισοπεδώνοντας νοικοκυριά μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις;!!!
Κύριε Αλογοσκούφη, έχεις πράξει άραγε το απολύτως αυτονόητο, να επιβάλεις στις τράπεζες να μειώσουν, όπως υποχρεούνται, τα επιτόκια των δανείων, προκειμένου να ανακουφίσεις τους πολίτες που σε ψήφισαν; ΟΧΙ! Έχεις εξασφαλίσει με κάποιο ξεκάθαρο και δεσμευτικό τρόπο ότι αυτό θα γίνει στο επόμενο διάστημα μηνών ή και ετών; ΟΧΙ! Εφαρμόζεις του κανόνες της αγοράς που προβλέπουν “λουκέτο” για όσους δεν πάνε καλά ή έχουν επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο, ακόμα και για τις φιλικές σου τράπεζες που πρέπει να κλείσουν; ΟΧΙ!
Για ποιο λόγο κύριε Αλογοσκούφη δεν πρέπει να κλείσουν οι ζημιογόνες τράπεζες, αφού ξέρουμε καλά ότι θα εξαγοραστούν από άλλες μεγαλύτερες και υγιέστερες, που θα επιτύχουν αξιοποίηση χαρτοφυλακίων και άλλες συνέργειες. Οι Έλληνες κατανοούν ότι ούτως ή άλλως θα υποστούν σοβαρές οικονομικές απώλειες από την κρίση και την ύφεση. Μια ύφεση, που μας οδηγήσατε εσείς και οι ομόλογοι σας, δήθεν αυθεντίες των οικονομικών και κατ’ ουσίαν μαθητευόμενοι μάγοι…
Η Ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να καταρρεύσει κύριε Αλογοσκούφη. Ο Ελληνικός λαός θα παλέψει και θα τα βγάλει πέρα, γιατί έχει τα ψυχικά αποθέματα να αγωνιστεί με δικές του δυνάμεις και δικό του δυναμικό. Δεν θα σας επιτρέψει όμως να υπονομεύσετε αυτόν του τον αγώνα επιβίωσης, γλυτώνοντας τράπεζες και επιχειρήσεις που πρέπει να κλείσουν. Για όσους από τους φίλους σας θέλουν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, ας τραβήξουν κεφάλαια κίνησης από τους λογαρισμούς τους στην Ελβετία ή ας προσημειώσουν προσωπικά τους περιουσιακά στοιχεία για να αποκτήσουν την ρευστότητα που χρειάζονται. Τις ίδιες διαδικασίες δεν υφίσταται και το κοινωνικό σύνολο από τις τράπεζες;.. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι το πρώτο πράγμα που θα εξαντλήσουν οι φίλοι σας είναι το όριο απολύσεων που τους επιτρέπει ο νόμος και μετά θα χρησιμοποιήσουν τα δικά μας χρήματα για να παραμείνουν αλώβητοι και να διαφυλάξουν τα κέρδη τους… όλα αυτά σε καιρό “πολέμου”!
ΟΧΙ κύριε Αλογοσκούφη!
Πάρε πίσω το σχέδιο σου και πήγαινε να “πείσεις” τους φίλους σου ότι για να επιβιώσουν οι ίδιοι πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι (δηλ. μειώσουν ή ελαχιστοποιήσουν τα spreads και την κερδοφορία τους οι τράπεζες) και φυσικά να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Για κάποιους δε, θα πρέπει να τους πεις και τα κακά μαντάτα, γιατί σε καιρό “πολέμου”, οι πολίτες δεν μπορεί να στηρίζουν ζημιογόνες επιχειρήσεις. Οι πολίτες πρέπει να επιβιώσουν οι ίδιοι και μέσα από αυτούς η κοινωνία να ξανασταθεί στα πόδια της!
Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα από μένα, δεδομένου ότι διαβάζεται από χιλιάδες υποψιασμένους πολίτες που καταλαβαίνουν το παιχνίδι. Υπάρχει άλλωστε ένα σαρωτικό κύμα αντίστοιχων δημοσιευμάτων που φωτίζουν αυτό το “παιχνίδι” και σύντομα και εσύ, όπως και οι πρώην συνάδελφοι σου Βουλγαράκης και Ρουσσσόπουλος, θα βρεθείς κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας για το συγκεκριμένο “Σχέδιο”. Αν δεν το μαζέψεις έγκαιρα, δεν το επεξεργαστείς σωστά και δεν το μειώσεις στο ελάχιστο, θα σε “θάψει” το ίδιο το σχέδιο, μέσα από αντιδράσεις της κοινωνίας και της αγοράς που δεν μπορείς καν να προβλέψεις. Θυμήσου το…
Η γνωστή σε εσάς ειδικά, ρήση: “ο Λαός δεν έχει μνήμη”, δεν ισχύει πλέον και ξέρεις γιατί; Γιατί η κοινωνία διαθέτει έναν νέο και ανεπτυγμένο συλλογικό “εγκέφαλο” με τον οποίο επεξεργάζεται περίπλοκους μηχανισμούς χειραγώγησης, τους αξιολογεί, τους επικοινωνεί και συντονίζει κοινές αντιλήψεις, πεποιθήσεις και συλλογικές δράσεις. Αυτός ο εγκέφαλος φίλε υπουργέ, είναι το Διαδίκτυο!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive