Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.

Θα δούμε καμιά διπλωματική νίκη, εδώ στη Νότια Μακεδονία;

Πανηγυρίζουν σήμερα οι Κοσοβάρικες εφημερίδες (και καλά κάνουν) για την αναγνώριση του Κοσόβου από το Μαυροβούνιο και τη ....Βόρεια Μακεδονία.
Εμείς εδώ στη Νότια Μακεδονία, θα δούμε καμιά νίκη της εξωτερικής μας πολιτικής Ντόρα μου, ή είσαι απασχολημένη με τα εισιτήρια, που βρήκε στη μαύρη αγορά και δώρησε στους fans της Ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς, ο Ισίδωρος;

1 σχόλιο:

  1. NA ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ (ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ...

    Από χθές φαίνονται καινούργια σύννεφα στον ορίζοντα. Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το Κόσσοβο, ενώ η Σερβία κάνει το ίδιο και με την σύμφωνο γνώμη και την υπογραφή του ΟΗΕ. Αντίθετα το Κόσσοβο αναγνωρίζουν το ΦΥΡΟΜ και το Μαυροβούνιο. Φυσικά το έχει αναγνωρίσει και η Αμερική. Και για το Μαυροβούνιο μπήκε η γραμμή του «ισολογισμού» με την αποστολή τους Πρέσβεώς του απο το Βελιγράδι στο σπίτι του. Για τα Σκόπια όμως δεν μπήκε ακόμα και αν μετά από αυτήν την βαθυ-στόχαστη ενέργεια του Γκρούεφσκυ ακολουθήσει από την Σερβία σε πρώτη δόση η ακύρωση της «Μακεδονίας» των Σκοπίων, αρχίζει για τα Βαλκάνια ο νέος «χορός της αρκούδας». Μακάρι με την αρκούδα να ταιριάζει η Ρωσία, που με ανάλογη ανακοίνωση μαζί την Σερβία και με την χώρα μας χαλάσουν τα σχέδια των Αμερικανών στην βόρεια γειτονιά μας. Και με την πλέον καταληπτή διατύπωση. Να περιορίσουν τους κινδύνους από τους πολέμους της σήμερα λυσσασμένης υπερατλαντικής αυτοκρατορίας, που μόνο αυτό το σενάριο γνωρίζει και εφαρμόζει.

    Αυτά μόνο για να . . . ξεκινήσεις μαζί της. Να ξεκινήσεις την νέα βαλκανική περιπέτεια, όπου κάθε της πτυχή αποτελεί και μία αφορμή για ανάφλεξη. Και πρώτη και καλύτερη η πλήρης στρατιωτική εγκατάσταση της Αμερικής στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης, στα Βαλκάνια, η ιστορία των οποίων από ανέκαθεν και χωρίς πολύ φασαρία έφερνε τον έναν πόλεμο μετά τον άλλο. Μία αλυσίδα από αμερικανικά στρατόπεδα πολλαπλών χρήσεων από την Αλβανία στα βόρεια βουνά της, στο Κόσσοβο και στην Βουλγαρία, όπου τώρα προγραμματίζεται η νέα τους βάση, ενώ το προσωπικό της Πρεσβείας τους στην Σόφια αριθμεί ήδη 1500 άτομα ! Και μάλλον κόπηκε αυτή η αλυσίδα των αμερικανικών πολεμικών της εγκαταστάσεων εκεί στην Γεωργία, όπου εισέπραξαν το πρώτο μάθημα καλής συμπεριφοράς. ‘Επρεπε να δώσει το μάθημα αυτό η Ρωσία για λογαριασμό της Ευρώπης ή της Ε.Ε., η περιττή πλέον αμερικανοστρέφεια της οποίας σήμερα ακόμα δεν της επιτρέπει να κατανοήσει ότι, με το να καταπατεί η υπεδύναμη τα χωράφια της γίνεται υπεύθυνη και υπόλογη για την ανεκτικότητά της και τα συνεπακόλουθά της.

    Και καταντάει γελοίο για την Ευρώπη να απορρίπτει ή να αποφεύγει την ανάδειξή της σε παγκόσμια δύναμη με την Ρωσία στο πλευρό της και με όσα αυτή παράγει και προσφέρει και μάλιστα αν, μακριά από εδώ, κάποιο πολεμικό θέατρο ξεκινήσει από τους μη ευρωπαίους καταπατητές, καταστρέφοντας τούς προσφέροντας γήν και ύδωρ σε αυτούς, οι οποίοι με τα μυαλά που κουβαλούν ή θα κλέβουν φυσικά αποθέματα ή θα κάνουν πολέμους ή θα καταστρέφουν την παγκόσμια οικονομία καθώς δεν έχουν ακόμα ωριμάσει επαρκώς ή τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτά τα βασικά δεδομένα δίνουν και από μία πτυχή ανάλογα με την οπ-τική γωνία που τα βλέπει κανείς και τα μελετάει.

    Δεν θα ήταν όμως προτιμότερο να μην υπάρχουν για να μπορεί να μελετάει κανείς χωρίς άγχη και φόβους το μέλλον της ανθρωπότητος μακριά απο τους παρα φύσιν κανόνες της παγκοσμιοποίησης και της πολύπο-λιτισμικότητος, που συγκαλύπτουν με κουβέντες και πασαλείμματα την καταλήστευση των πολυπολιτιστικώς παγκοσμιοποιημένων;

    ΠΕΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive