Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

"ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ...":

Αυτό λέγεται οικονομικός πόλεμος.

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΕΛ-ΙΕΝ"

Αν μια χώρα εγγυηθεί τις καταθέσεις, όπως έκανε η ιρλανδία, ουσιαστικά εκπροσωπεί σαν έθνος όλες τις τράπεζες που εδρέυουν υπο αυτήν.
Οι δεύτερες, λόγω παγκοσμιοποίησης, συμμετέχουν όμως και στον διεθνή ανταγωνισμό. Οι ευγενείς τραπεζίτες θα αναγκάσουν τελικά τους πολιτικούς να τους στηρίξουν καθώς ένα έθνος είναι η πιο εγγυημένη οντότητα. Είναι λογικό ο κόσμος τα λεφτά του να τα εμπιστευτεί στον μεγαλύτερο νταβατζή. Θα το κάνουν τυφλά μέχρι να χαλαστούν να πιστώνουν άλλο το έθνος τους οι εταίροι του το έθνος οπότε αρχισουν να βαράνε τα κανόνια, συνήθως και κυριολεκτικά με άρματα κλπ. Δυστυχώς η οικονομική ομογενοποίηση ανεξαρτήτων, κατα τ'αλλα, εθνών απέδειξε την ματαιότητα/αδυναμία της. Είναι αδύνατο να προκύψει σαφές και δίκαιο πλαίσιο για την ανάγκη λογιστικής υποβάθμισης ενός ολάκερου έθνους σε σχέση με τους, καρκινικώς ανταγωνιστικούς, εταίρους του. Οι συσχετισμοί ακροβατούν στα παζαρέματα των εθνο-λογιστών και συνήθως τα μαζεύουνε/μαγειρεύουνε με τα εθνικά χρέη(προδότη αλογοσκούφη). Όσο υπάρχει λογική και συνεννόηση καθυστερεί απλά η οικονομική διάσπαση που αναλόγως του χειρισμού αυτής οδηγεί στην εμπορική απομόνωση και τελικά τον "εκκαθαριστικό" πόλεμο καθώς κανείς δεν πρόβλεψε για τα φρένα, μονο για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Γελάω πολύ με όλους αυτούς τους "καθηγητές" που απο την μία πιστεύουν πως το σύστημα είναι βιώσιμο και ταυτόχρονα δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Πολλοί πάντως θα αναγνωρίσουν την θρεπτική αξία του πτυχιακού χαρτιού. Τώρα, που το σύστημα μπήκε στην άγρια φάση, οι λογιστές και οι "οικονομολογοι" είναι άχρηστοι, χρειαζόμαστε εναν εθνο-ντήλερ.
"ΕΛ-ΙΕΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive