Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Οταν βλεπουμε τα ιδια, διαφορετικα...

Ι) Σανταμ ο «ηγετης»του Ιρακ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΙΑΣΩΝ"

«Τα περισσότερα απογεύματα στούς πάγκους των μαγαζιών της παλαιάς πόλεως Najaf νεαροί άνδρες στούς δρόμους προβάλλουν σε τηλεοπτικές συσκευές τερατώδεις σκηνές σκληρότητος. Φυλακισμένοι αλυσσοδεμένοι με χειροπέδες ανετινασσοντο με δεσμίδες δυναμιτών στίς τσέπες τους.. Τά πλήθη περίμεναν στην ουρά να πληρώσουν 1000 ιρακινα δηναρια (περιπου μισό δολλαριο) για να αγοράσουν τις δισκέτες μέ τίς αποκρουστικές σκηνές..» (London Times 20/9/2003)

Ο Ahmad , αρχι-εκτετελεστής του Uday Hussein (του ψυχοπαθους, μεγαλυτέρου υιού του Saddam) εξιστορεί την σύλληψι δύο 19χρονων νεων φοιτητών της σχολής καλών τεχνών του πανεπιστημιου τής Βαγδάτης που τους μετέφερε στη Radwaniyah. Εκεί τους οδήγησε σ ένα αγρόκτημα, όπου υπήρχε ένα μεγάλο κλουβί με δυο λέοντες, που ανήκαν στον Uday. Οι φύλακες παρελαβαν τους νεους και τους έρριψαν στο κλουβί. Το ενα από τα θύματα κατέρρευσε απο το φοβο του, καθώς τα λιονταρια με βρυχηθμούς και αγριες κραυγες πλησίαζαν αργά. Ο Ahmad παρακολουθούσε καθώς αλλόφρονες οι φοιτητές αναζητούσαν μια διεξοδο, που ομως δεν υπηρχε.Τα λιονταρια χυμηξαν. « Ειδα το κεφάλι του πρώτου κυριολεκτικώς να αποχωρίζεται απο το σώμα του, με την πρώτη δαγκωνια και εν συνεχεία τα λιονταρια να καταβροχθίζουν του δυο νεους..Σύντομα δεν ειχε απομείνει τιποτα εκτος απο κοκαλα και κομματια απο ανεπιθύμητες σάρκες» (Sunday Times London 27/7/2003)

Ο Saddam ειχε μετατρέψει το ιρακ σ ένα αυτο-αστυνομευόμενο ολοκληρωτικό κράτος τρόμου όπου όλοι εφοβούντο όλους. Στις σταλινικές μεθόδους των αυθαιρετων συλληψεων, εξαναγκασμενων ομολογιών ειχε προσθεσει το πολυ προσωπικο του στοιχειο, εκεινο του σαδισμου. Τον βασανισμο των παιδιων για να αποσπασῃ πληροφοριες απο τους γονεις τους... Στο βιβλίο του «Η Δυσοιωνη καταιγιδα» ο Kenneth Pollack (Ph.D., M. I. T, 1996) περιγράφει : « ηταν ένα καθεστώς που έβγαζε τα ματια των παιδιών προκειμενου να εξαναγκαση σε ομολογία τους γονεις τους ..Ηταν ενα καθεστώς που βουτουσε τα θυματα του σιγά σιγα σε τεραστιες «βουτες» καυστικου οξεως... ηταν το καθεστώς που αρπαζε τον συζυγο , την κορη ή όποια άλλη συγγενή του συλληφθέντος και θα την βίαζε επανειλημμενως μπροστα του. αν ειχε εγκαταλείψει την χώρα θα του εστελνε το ''βίντεο''... » ( απο αρθρο της Margaret Wente 23/11/2002)

Ολες αυτες οι φρικώδεις πληροφοριες ειναι προσιτες και καταγεγραμμενες σε περιοδικα, εφημεριδες του εξωτερικου και στο διαδίκτυο. Οποιοσδηποτε παραμενει ανεπαρκως πληροφορημενος ειναι επιεικως διοτι, ειτε το επιθυμει ή απλως εθελοτυφλει....Περαν της ηχηρης, αποσιωπήσεως απο τα ημέτερα εντόπια αριστεροκρατούμενα μεσα ενημερώσεως, που εθρήνησαν τον «ηγετη» και τον «απαγχονισμο του πολιτισμου» - οπως εγραψαν φυλλα γνωστού συγκροτήματος μονοπωλούντος τα νέα της ελευθεροτυπίας – στο πρόσωπο του διεστραμμένου δικτάτορος . Γιατί ομως ;
ΙΙ
Ισως γιατί σημερα ο «εχθρός» δεν ειναι οι δικτατορες . αλλα η ελευθερη οικονομια, η παγκοσμιοποιησις, ο «καπιταλιστικος μεσαιωνας»

Μια γενικευμένη συμμαχία αριστεριστων, ψευδοειρηνιστων, προσανατολισμενων στον Μαρξ περιβαλλοντολογων με τους φανατικους ισλαμιστές εχει ηδη αναδυθεί. Πισω απο τον υποκριτική κατακραυγή, πότε για την τιμωρία του Saddam, συχνά για τις φυλακες στο Guadanamo. Αλλοτε για την παγκοσμια ρύπανσι, καθε ημερα για τον μεσαιωνα του καπιταλισμου, πισω απο μια νεκρική καρναβαλιστικη μασκα, κρυβεται θορυβωδως ο παλαιότερος και πιο ουσιωδης αγωνας. Του ολοκληρωτισμου εναντίον της ελευθεριας.

Διοτι ενω ποτέ, ολοι αυτοι οι προδευτικοι και ανοιχτομιαλοι, δεν διεμαρτυρηθησαν για την τυραννικη απανθρωπη βια των παραγματικως μεσαιωνικων καθεστωτων που υπαρχουν ακομη και στις μερες μας, δεν μπορουν να μας καλημερισουν, αν δεν θυμηθουν τον «Καπιταλιστικο μεσαιωνα». ΕΝΑ Μεσαιωνα που εξασφαλισε στην πλειονοτητα των συμπολιτων μας στοιχειωδεις ανεσεις, οικιακες συσκευες σε ολους, φθηνα ρουχα, πολλα ζευγη υποδηματων, οταν πριν απο τριαντα χρονια ειχαμε, ΕΙΧΑΜΕ, ενα μονο, αυτοκινητα και μαλιστα και μονα και ζυγα, κινητα, τουρισμο, ηλεκτρονικους υπολογιστες, διαδικτυακη ελευθερη επικοινωνια, και μια υπερ καταναλωσι που οι πολεμιοι της ελευθερης οικονομιας και του καπταλισμου, ποτε δεν ειχαν ονειρευθει.Τελικα σημερα, αν δεν φτανουν τα χρηματα μας ειναι γιατι θελουμε δανειο για τουρισμο στην Μυκονο, δανειο για δωρα, δανειο για ψωνια, δανειο για καλλιτερο αυτοκινητο, καθε σαββατοκυριακα εκδρομη...

ΙΙ) Ρωσσια

Ταυτοχρονα με μια «πανενθικη» ομοφωνια, θαυμαζουμε την «παλινορθωσι» της Ρωσσιας. Απαγορευεται καθε αλλη σκεψι.. Ναι η Ρωσσια σημερα ειναι οικονομικη δυναμις. Ποιος θα μπορουσε να το αρνηθει. (Ενταξει το χρηματιστηριο της Ρωσσιας, εκλεισε δυο εβδομαδες μεχρι σημερα συνολικως απο την αρχη της κρισεως , αλλα αυτο ειναι δικαιολογημενο)

Τεχνολογικως ομως ? Περαν οπλικων συστηματων δεν εχει να παρουσιασει πολλα επιτευγματα.Οι αγορες κατακλυζονται με προιοντα ειτε Αμερικανικα ειτε ευρωπαικα ανεξαρτητως του τοπου κατατσκευης των. Ριξετε μια ματια σπιτι σας... Δεν θα πω για συστηματα πληροφορικης.Εκει η διαφορα ειναι συντριπτικη...Πολυ δυσκολο να βρητε ρωσσικο προιον αναλογο των προδιαγραφων της Δυσεως. Οφειλουμε να δεχθουμε οτι αν η Ρωσσια εγινε οικονομικη δυναμις , τουτο το οφειλει στον ενεργειακο της πλουτο. Ας πουμε οπως η Σαουδικη Αραβια ή τα ηνωμενα αραβικα εμιρατα.Οχι στην τεχνολογια.Αρκει καποιος να δη τα βραβεια Νομπελ, φυσικης και χημειας..Δεν σημαινει αυτο οτι οι Ρωσσοι δεν εχουν ικανους επιστημονες, αλλα δεν αρκει αυτο.Χρειαζεται και Ελευθερια.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..

ΙΙΙ) Το ζητουμενο..
Ομως αυτο δεν ειναι το ζητουμενο.Ουτε οι νεοπλουτοι Ρωσσοι που εγιναν δισεκατομυριουχοι γιατι ο Πουτιν εναντι εξευτελιστικων τιμων μετεβιβασε,χαρισε κρατικες επιχειρησεις, χωρις οι εδω οπαδοι του κρατισμου να ενοχληθουν ποτε..Ουτε αν ο Σανταμ ήταν ενας ανωμαλος αιμοσταγης δικτατωρ, που εμεις του εχουμε φορεσει το φωτοστεφανο του αγιου..Ουτε αν το περιβαλλον κινδυνευει εξ σισου αν οχι περσσοτερο απο τα δικα μας καθημερινα σκουπιδια, την αδιαφορια, την σπαταλη νερου και ενεργειας, παρα απο την λεγομενη υπερθερμανσι του πλανητη λογω εκπομπων διοξειδιου.

Το ζητουμενο ειναι καποτε να μην βλεπουμε τα ιδια πραγματα, τοσο διαφορετικα....

ΙΑΣΩΝ

1 σχόλιο:

  1. Εγώ απορώ αν υπάρχει κανένας άλλος που βλέπει τα πράγματα όπως ο κ.Ιάσωνας και κατά δεύτερο λόγο αν τα γράφει επειδή τα πιστεύει.

    Σαν να μας λέει ότι καλά κάνανε οι Αμερικανοί και μπήκαν στο Ιράκ, καλά και στο Αυγανιστάν. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί που εκθείαζαν την πολιτική του Σαντάμ, του δικού τους "παιδιού". Λες και νοιάζονται οι Αμερικανοί για την καταπίεση των λαών σαν να μην ήταν οι ίδιοι που έστησαν την αυτοκρατορία τους μέσω της υποδούλωσης είτε των γηγενών αμερικανών, είτε από τις χώρες της αφρικής και της Ασίας. Με σκλάβους έχτισαν αυτή την οικονομία. Και συνεχίζουν να έχουν πολλούς λαούς οικονομικά υπόδουλους στην Αμερική..

    Εκτός αν οι Αμερικανοί πήγαν στο Ιράκ για να ελευθερώσουν κι ακόμα ελυθερώνουν (είχε πολύ δουλειά φαίνεται).

    Πριν από 30 χρόνια όπως λέει πο κ.Ιάσωνας μπορεί να ήμασταν φτωχοί αλλά και τότε καπιταλισμό είχαμε. Ο καπιταλισμός οπωσδήποτε παράγει πλούτο και την μερίδα του λέοντος την παίρνουν οι πλούσιοι. Γι'αυτό ο Μάρξ είχε πει ότι ο καπιταλισμός κυοφορεί τον σοσιαλισμό και αυτό βρίσκει θεωρητική εφαρμογή στην υπόθεση ότι ένας από τους λόγους που ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε ήταν επειδή οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες. Επειδή ο σοσιαλισμός γεννήθηκε "πρόωρα" πριν προχωρήσει η καπιταλιστική ανάπτυξη και βιομηχανοποίηση, την οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει μόνη της η ΕΣΣΔ. Περπατούσε σε παρθένο έδαφος..

    Τώρα οι συνθήκες είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ για το σοσιαλισμό που είναι ένας κόσμος πολύ πιο δίκαιος. Συν ότι υπάρχει και η εμπειρία του παρελθόντος για να αποφευχθούν τα σφάλματα που έγιναν.
    Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην βλέπει την παρακμή του καπιταλισμού σε οποιαδήποτε πτυχή της κοινωνίας μας. Ενός συστήματος που βρίσκεται στην παρακμή του..
    Ας δούμε πως θα τελειώσει η κάθοδός του..

    Haldir..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive